12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă

Trebuie să citești asta...

Află ce să mănânci pentru a arăta tânără și sănătoasă la orice vârstă

Vrei să arăți mult mai tânără și mai sănătoasă? Atunci probabil că ar trebui să faci câteva schimbări în dieta ta! Iată 10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă si sa ai o sănătate de invidiat. Află ce să mănânci pentru asta.

Dacă doriți să arătați mai tânără și mai sănătoasă, nu este nevoie doar de îngrijire și tratamente externe pentru a vă menține pielea sănătoasă; alimentația joacă adesea un rol și mai important.

Alimente pentru a arăta mai tânăr și mai sănătos

Dacă nu ne hidratăm corespunzător, de exemplu, indiferent de câte creme am aplica, pielea noastră nu va avea hidratarea de care are nevoie. Din această cauză, ne va fi greu să ne păstrăm pielea netedă și tânără.

Trăim în vremuri în care există mai mulți factori care pot cauza îmbătrânirea prematură a pielii: alimentația deficitară, poluarea, expunerea la soare, obiceiurile proaste sau sedentarismul.

Din acest motiv, astăzi vom cerceta cum putem cu toții să arătăm mai tineri și mai sănătoși, concentrându-ne pe îngrijirea și îmbunătățirea dietei noastre. Cu toate acestea, să nu uităm de exercițiile fizice; potrivit OMS, mersul pe jos doar 30 de minute pe zi ne va îmbunătăți semnificativ sănătatea.

CITEȘTE ȘI:
Postul intermitent vs. alte diete

Nu uitați că nu ar trebui să faceți niciodată schimbări drastice în dieta dumneavoastră fără a consulta mai întâi un nutriționist. De asemenea, dacă suferiți de o afecțiune a pielii sau de o altă problemă de sănătate, consultați-vă întotdeauna medicul și nu înlocuiți tratamentul acesteia cu remedii naturale.

Cereale integrale

Orice dietă bună ar trebui să includă mai multe porții de cereale integrale pe zi. Acest aliment este, potrivit studiilor, bogat în vitamine și fibre, substanțe esențiale pentru a preveni problemele cardiovasculare, dar și cancerul și, de asemenea, pentru a îmbunătăți digestia.

Pe lângă aceasta, aceste alimente sunt bogate în antioxidanți, deoarece contribuie la regenerarea celulelor și la sănătatea pielii.

Ulei de măsline

10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă
10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă

Un produs atât de utilizat pe scară largă precum uleiul de măsline vă poate ajuta, de asemenea, să vă întineriți pielea, menținându-vă în același timp sănătoasă.

Acest beneficiu se datorează conținutului său ridicat de polifenoli, care sunt antioxidanți și reduc riscurile cardiovasculare. De asemenea, conține vitamina A și E, care ajută la menținerea pielii netede și tinere.

Afine

Afinele sunt cunoscute pentru multiplele lor proprietăți antioxidante, care ajută la îmbunătățirea sănătății pielii și a organismului.

Acest aliment conține cantități semnificative de vitaminele C și E, fier și magneziu, precum și polifenoli și antioxidanți pentru a preveni bolile și a menține o piele sănătoasă.

CITEȘTE ȘI:
Bibanul: Beneficii sănătate, recomandări, nutriție & calorii

Ciocolata neagră

Un tip de aliment la fel de delicios ca și ciocolata neagră poate deveni și secretul tău pentru păstrarea tinereții. Acest aliment conține o cantitate mare de antioxidanți, cum ar fi catechinele, epicatechinele și procianidinele.

Consumul moderat de ciocolată neagră poate ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui, la protejarea nervilor, la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și la menținerea unei pieli radiante.

Broccoli

10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă
10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă

Vinul roșu

Vinul roșu a devenit un presupus secret al sănătății și al tinereții pentru multe persoane din întreaga lume. Se spune în mod popular că un pahar de vin pe zi oferă multiple beneficii pentru sănătate, cum ar fi, de exemplu, protecția inimii, reducerea tensiunii arteriale și a efectelor diabetului.

Cu toate acestea, trebuie să ținem cont de faptul că răul pe care îl poate provoca consumul de alcool depășește adesea cu mult beneficiile sale. Prin urmare, în realitate, cel mai bine este să nu consumați deloc alcool sau să o faceți în cantități minime.

Roșii

Unul dintre cele mai bune alimente antioxidante pe care le putem găsi pentru a arăta mai tineri și mai sănătoși sunt roșiile.

Această legumă conține licopen, care este substanța care îi dă culoarea roșie caracteristică și îi conferă proprietăți de prevenire a bolilor de inimă, a cancerului și a colesterolului ridicat.

CITEȘTE ȘI:
De ce avem nevoie de magneziu: 7 proprietăți ale mineralului

Potrivit studiului menționat anterior, această legumă pe care o folosim atât de mult în fiecare zi în bucătăriile noastre servește și ca protecție solară și stimulează regenerarea celulelor pielii.

Green tea

10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă
10 alimente pentru a arăta mai tânăr și mai sănătos

Ceaiul verde este un aliment foarte popular care s-a răspândit în întreaga lume datorită numeroaselor sale proprietăți medicinale. Ingredientul său activ este EGCG (galat de epigalocatehină) care îmbunătățește sănătatea și protejează pielea de razele ultraviolete.

Avocado

O porție de aliment atât de delicios și nutritiv precum avocado are proprietăți care ne ajută să avem grijă de pielea și de corpul nostru pentru a ne ajuta să arătăm mai tineri și mai sănătoși.

Acest aliment este bogat în uleiuri esențiale care hidratează pielea și stimulează formarea colagenului, după cum confirmă cercetările pe animale. În plus, datorită conținutului său de vitamina E, acesta întârzie îmbătrânirea prematură.

Somon

Somonul este una dintre sursele naturale de omega 3, care este un acid gras esențial care ajută la menținerea pielii tinere, protejate și hidratate. Acest acid gras esențial, care poate fi obținut și din surse vegetale, are o acțiune antioxidantă care îmbunătățește sănătatea organismului și menține pielea tânără.

Introducerea acestor alimente care ne pot ajuta să arătăm mai tineri și mai sănătoși ne va ajuta să ne îmbunătățim modul în care mâncăm, deoarece sunt foarte hrănitoare și pline de proprietăți benefice. Le incluzi deja în mesele tale?

CITEȘTE ȘI:
Ce se întâmplă dacă mănânci un măr în fiecare zi

Surse:

Arată mai multe +

A fost util articolul 10 alimente să arăți mai tânără și mai sănătoasă? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Ultimele rețete