10 condimente care te ajută sa slăbești

10 Condimente care te ajută sa slăbești

Din punct de vedere istoric, condimentele au adus comercianți din întreaga lume în India cu secole în urmă. Condimentele servesc unei varietăți de scopuri, în afară de aromă și gust. De exemplu, turmericul este renumit pentru efectele sale antibacteriene și terapeutice.

Multe condimente vă pot ajuta, de asemenea, să pierdeți în greutate prin suprimarea apetitului și arderea mai multor calorii datorită proprietăților lor nutritive.

Avantajele nutriționale ale condimentelor

Condimentele au arome intense, dar nu au o contribuție semnificativă la aportul de calorii din dieta noastră. Acest lucru se datorează faptului că le folosim în cantități relativ mici. Cu toate acestea, unele condimente conțin proteine, grăsimi și carbohidrați în cantități mari. Paprika, de exemplu, include o mulțime de vitamina A.

Condimentele includ cantități semnificative de fier, minerale, magneziu și calciu. În plus, majoritatea condimentelor au efecte antioxidante și conțin componente fenolice, cum ar fi flavonoidele, care îmbunătățesc absorbția de către organism a substanțelor nutritive.

Condimente care te ajută sa slăbești

10 condimente care te ajută sa slăbești
Scorțișoară. 10 condimente care te ajută sa slăbești

1. Scorțișoară

Scorțișoara este unul dinte multele condimente care te ajută sa slăbești. Aceasta are mai mulți antioxidanți și compuși antiinflamatori. Cea mai cunoscută proprietate a scorțișoarei este capacitatea sa de a ajuta la pierderea în greutate. Scorțișoara are un efect natural de suprimare a apetitului. În plus, vă accelerează metabolismul. Ea acționează ca un stimulent al insulinei și permite metabolizarea mai eficientă a zahărului.

Una dintre cauzele majore ale excesului de greutate corporală este rezistența la insulină. Aceasta nu indică faptul că persoana are diabet; mai degrabă, indică insulină nemetabolizată. Zahărul din organism se transformă în grăsime dacă nu este absorbit prin metabolizarea sa.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

2. Piper Cayenne

Acest condiment foarte iute este ușor de digerat de stomac și diminuează foamea. Elementul activ din ardeiul cayenne ajută la reducerea colesterolului rău, ceea ce duce la îmbunătățirea sănătății inimii. În plus, capsaicina din ardei conține proprietăți termogenice care ajută la arderea grăsimilor.

Conform unui studiu, adăugarea a 1 gram de piper cayenne la o masă poate crește semnificativ temperatura centrală a corpului. Ca urmare, corpul tău va arde mai multe calorii. În plus, accelerează procesul metabolic.

Rata de transformare a alimentelor de către organism și a lichidelor în energie este determinată de rata metabolică. Prin urmare, organismul transformă substanțele nutritive în energie, mai degrabă decât grăsimea stocată, atunci când rata metabolică crește.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

3. Fenicul

Feniculul, cunoscut în mod obișnuit sub numele de Saunf, este un diuretic natural și un inhibitor al apetitului. si el face parte din categoria acelor condimente care te ajută sa slăbești. Este bogat în vitaminele A, C și D. Oferă mai multe caracteristici antioxidante care ajută la sănătatea digestivă. Îmbunătățirea digestiei duce în mod natural la un sistem digestiv sănătos și duce la pierderea în greutate.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

4. Schinduf

Schinduful conține fibre care ajută la suprimarea poftei de mâncare. De asemenea, fibrele vă fac să vă simțiți sătui și vă împiedică să mâncați în exces. În plus, fibrele mucilaginoase din semințele de schinduf relaxează și protejează sistemul digestiv de daunele provocate de radicalii liberi. Ca urmare, îmbunătățește digestia și absorbția alimentelor.

Semințele de schinduf au un nivel semnificativ de fibre insolubile, care sunt esențiale pentru o digestie corectă și ajută la eliminarea toxinelor. În plus, galactomananul este o heteropolizaharidă solubilă în apă din semințele de schinduf. Aceasta îmbunătățește pierderea în greutate prin scăderea acumulării de grăsime.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

5. Cardamom

Cardamomul este un diuretic și un stimulent digestiv care stimulează metabolismul și arde mai eficient grăsimile. Așadar, o lingură din acest condiment parfumat te poate ajuta să pierzi câteva kilograme.

Cardamomul favorizează pierderea în greutate prin prevenirea indigestiei, a constipației și a retenției de apă. Acesta conține substanțe chimice active care combat bacteriile și echilibrează flora intestinală. De asemenea, permite o digestie corectă. În plus, conține melatonină care accelerează mecanismul de ardere a grăsimilor din organism.

Piper negru beneficii sănătate și nutriție
Piper negru beneficii sănătate și nutriție. 10 condimente care te ajută sa slăbești

6. Piper negru

Piperul negru este capabil să facă mult mai mult decât să vă aromatizeze mâncarea. De exemplu, piperina, o substanță chimică care se găsește în piperul negru, îmbunătățește funcția metabolică și reduce stocarea grăsimilor în organism.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

7. Usturoi

Pe lângă aroma sa puternică, acest condiment este si el unul din topul acestor condimente care te ajută sa slăbești posedă și efecte de ardere a grăsimilor. Usturoiul arde grăsimea corporală prin creșterea temperaturii generale a corpului.

Usturoiul este esențial pentru creșterea nivelului de energie, ceea ce te ajută să arzi calorii și să te menții în formă. Acesta crește în mod activ rata metabolică și ajută organismul să piardă în greutate mai eficient. Usturoiul este bine cunoscut pentru proprietățile sale de suprimare a poftei de mâncare. Acesta vă menține sătul pentru mult timp, reducând șansele de a mânca în exces.

Este un detoxifiant fantastic. Ajută la eliminarea toxinelor care dăunează grav sistemului digestiv. Usturoiul oferă, de asemenea, mai multe beneficii pentru sănătate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și prevenirea bolilor de inimă și a osteoartritei. Prin urmare, ar trebui să includeți usturoiul în dieta dumneavoastră obișnuită.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

8. Turmeric

Turmericul este o plantă binecunoscută pentru stimularea imunității, care poate ajuta și la pierderea în greutate. În plus, acesta poartă mai multe calități de ardere a grăsimilor. Ajută la digestie și este un puternic agent de ardere a grăsimilor. De asemenea, conține o substanță chimică numită curcumină, care ajută la creșterea ratei metabolice a organismului prin simpla creștere a căldurii corporale centrale.

Curcumina reduce markerii inflamatori legați de obezitate. Persoanele supraponderale sau obeze au niveluri mai ridicate ale acestor indicatori. Prin urmare, această substanță vă poate ajuta să slăbiți, să inhibați creșterea țesutului adipos, să preveniți creșterea în greutate și să îmbunătățiți sensibilitatea la insulină.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

9. Ashwagandha

Este unul dintre cele mai eficiente condimente pentru reducerea greutății. Această plantă poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la promovarea metabolismului. Planta conține antioxidanți, anticonvulsivanți și calități antibacteriene.

Ashwagandha ajută la reducerea stresului, unul dintre principalele motive de creștere în greutate în prezent. În special în cazul femeilor, diverse probleme fizice le provoacă stres. Câteva dintre aceste preocupări includ un ciclu menstrual neregulat, acnee, coșuri și balonare.

Aceasta crește în mod direct nivelul de cortizol din organism, ceea ce duce și mai departe la stres. Stresul și nivelul ridicat de cortizol contribuie în mod obișnuit la creșterea în greutate. Ashwagandha ameliorează anxietatea și reduce efectele negative ale cortizolului asupra organismului și a sănătății generale. Vă suprimă foamea și, ca urmare, ajută la pierderea în greutate.

Ashwagandha este bogată în antioxidanți, necesari pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea generală. Aceștia stimulează rata metabolică, reduc inflamațiile și ajută la arderea grăsimilor acumulate în organism.

10 condimente care te ajută sa slăbești
10 condimente care te ajută sa slăbești

10. Guggul

Guggul este o plantă extrasă din rășina copacului Commiphora Mukul. Conform unui studiu, guggul poate ajuta la pierderea în greutate și poate îmbunătăți funcția tiroidiană. Mai mult, combinarea unui supliment de fosfat de guggulsteron cu exerciții fizice regulate duce la o reducere considerabilă a masei de grăsime din organism.

Colesterolul ridicat este în mod obișnuit tratat și controlat cu această plantă ayurvedică. În plus, remediile ayurvedice sunt renumite pentru că ajută oamenii să piardă în greutate și să aibă un stil de viață mai sănătos.

Guggul include steroizi vegetali cunoscuți sub numele de guggulsteron, care ajută la scăderea colesterolului și a trigliceridelor. Cercetarile sugerează că guggulsteronul ajută la îmbunătățirea sănătății tiroidei, ceea ce înseamnă că ajută capacitatea naturală a organismului de a controla metabolismul. Funcția principală a tiroidei este de a vă regla metabolismul.

Metabolismul se referă la modul în care organismul dumneavoastră transformă alimentele în energie pe care o poate folosi pentru a funcționa. Tiroida produce hormoni T4 și T3 pentru a regla metabolismul.

Acești hormoni sunt responsabili de informarea celulelor organismului cu privire la cantitatea de energie pe care ar trebui să o consume. Lipsa eliberării corespunzătoare a acestor hormoni duce la stocarea tuturor nutrienților în grăsime. Ca urmare, contribuie și mai mult la creșterea în greutate.

Cele mai bune moduri de a folosi condimentele

Condimentele au atât de multe beneficii pentru sănătate încât este indicat să le încorporați în meniul alimentar de zi cu zi. În plus, le puteți folosi în diverse moduri pentru a promova o sănătate excelentă.

Precauții

Condimentele sunt benefice pentru sănătate. Acestea sunt, în general, sigure pentru a fi consumate în fiecare zi, fără a provoca efecte adverse semnificative. Cu toate acestea, reacțiile individuale la diferite condimente pot fi dăunătoare dacă consumați alimente sau băuturi condimentate care nu sunt pregătite sau conservate în mod adecvat. Prin urmare, ar trebui, de asemenea, să evitați consumul excesiv de condimente.

Consumul excesiv de alimente fierbinți sau condimentate poate duce la greață, disconfort gastric și diaree. Acest lucru se datorează faptului că alimentele picante produc o căldură corporală semnificativă, care dăunează bacteriilor bune și membranei stomacului.

In cazul contactului cu condimentele picante, există posibilitatea de a induce dermatită de contact sau erupții cutanate roșii, cu mâncărimi. Condimentele care degajă destul de multă căldură, precum scorțișoara și nucșoara, sunt mai susceptibile de a o provoca.

În plus, multe condimente pot reacționa cu anumite medicamente, ceea ce duce la subțierea sângelui și la apariția hemoroizilor. Din fericire, acestea sunt foarte puțin frecvente, iar avantajele condimentelor suprimă efectele secundare minore.

Concluzie

Deși condimentele suprimă eficient foamea, nu înseamnă că trebuie să le folosiți în exces. În schimb, faceți alegeri inteligente și veți pierde în greutate în mod natural. De asemenea, atunci când cumpărați condimente, asigurați-vă că sunt nealterate și sigure, mai ales dacă cumpărați amestecuri de condimente sau condimente sub formă de pulbere pentru consum.

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce condimente sunt bune pentru sănătate?

Scorțișoara, feniculul, schinduful și turmericul sunt toate benefice pentru sănătate. Feniculul este un diuretic natural și un inhibitor al apetitului, în timp ce scorțișoara conține mulți antioxidanți și substanțe antiinflamatorii care ajută la pierderea în greutate.

Fibrele din schinduf ajută la reducerea poftei de mâncare și îmbunătățește digestia și absorbția meselor. În plus, turmericul ajută la creșterea imunității și la pierderea în greutate.

Cum afectează condimentele organismul?

Condimentele oferă mai multe avantaje pentru sănătate și un gust și un parfum delicios pentru mâncarea dumneavoastră. Prin urmare, ar trebui să le includeți în dieta dumneavoastră obișnuită.

Ele ajută la reducerea greutății, reduc pofta de mâncare, îmbunătățesc digestia și absorbția meselor și sunt, de asemenea, folosite pentru a promova imunitatea și pentru a îmbunătăți funcția tiroidiană.

Ce condimente stimulează energia?

Mai multe condimente ajută la creșterea energiei. De exemplu, ginsengul conține ginsenozide, eleuterozide și ciwujianoside, care au efecte de creștere a energiei. În plus, condimente precum scorțișoara, chimenul și cuișoarele vă pot ajuta să vă simțiți mai energic pe parcursul zilei.

Ce condiment menține inima sănătoasă?

Scorțișoara are proprietăți sănătoase pentru inimă. Ajută la scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. În plus, piperul cayenne conține capsaicină, care ajută la scăderea tensiunii arteriale și menține buna circulație a sângelui în tot corpul. Unele condimente ajută, de asemenea, la îmbunătățirea sănătății inimii, printre care se numără usturoiul, piperul, coriandrul, ghimbirul, turmericul și scorțișoara.

Condimentele uscate sunt sănătoase?

Da, condimentele uscate cu valori ORAC ridicate, cum ar fi cuișoarele, scorțișoara și piperul negru, au proprietăți antioxidante. O linguriță de aceste condimente reprezintă aproximativ aceeași cantitate ca o cană de afine sau căpșuni. În plus, condimentele uscate au o mulțime de valori nutritive, ceea ce ajută la beneficii pentru organism.

Este ardeiul iute bun pentru sănătate?

Da, ardeiul iute are un conținut de vitamina C de până la șapte ori mai mare decât cel al unei portocale. Ca urmare, are mai multe avantaje pentru sănătate. De exemplu, ajută la reducerea durerilor de cap, a durerilor musculare, articulare și nervoase, precum și la combaterea congestiei nazale.

Ce condiment desfundă arterele?

Turmericul este un puternic agent antiinflamator care ajută la menținerea arterelor libere de orice blocaje. Acest lucru se datorează curcuminei din turmeric. Aceasta ajută la reducerea inflamației, o cauză principală a întăririi arterelor.

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul [post_title]? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Rozmarin beneficii, efecte adverse și utilizare
Făina de Konjac: beneficii, efecte secundare și utilizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii