13 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Având în vedere că în casă există multe lucruri atractive pe care cei mici le pot băga în gură, părinții trebuie să pună tot ce este otrăvitor departe de copii

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

În jurul casei, există o varietate de elemente pe care copiii mici doresc să le pună în gură și pe care nu ar trebui să le pună. Unele dintre aceste articole sunt mai dăunătoare decât altele. Prin urmare, părinții trebuie să aibă grijă să încuie lucrurile, să le scoată de la îndemână sau să arunce orice lucru care ar putea otrăvi accidental copiii mici.

Lucru care poate fi făcut fără prea mult efort cu ajutorul unor sfaturi ușor de aplicat pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici acasă.

Nu este de mirare că cei mici sunt atrași de obiectele de uz casnic care le-ar putea face rău. Cu ambalaje strălucitoare, obiecte care arată ca niște bomboane sau lichide care au culori de suc, ei cred că ceea ce pun în gură va fi gustos.

Din păcate, nu este cazul când vine vorba de medicamente, produse de curățenie, otrăvuri și altele asemenea. Iar dacă nu se intervine imediat, pot apărea consecințe nefaste ale ingerării.

Iată câteva sfaturi ușor de aplicat pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici acasă.

Păstrați medicamentele la distanță

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Cu culori care arată ca niște bomboane și ambalaje care pot fi deschise cu ușurință de către copiii mici insistenți, toate medicamentele ar trebui depozitate departe de raza de acțiune a copiilor mici.

CITEȘTE ȘI:
De ce “Ai grijă” nu funcționează cu copiii mici (fraze de folosit în schimb)

Potrivit ConsumerMedSafety.org, chiar și sticlele cu capace de siguranță pentru copii nu sunt infailibile. Acest lucru se datorează faptului că mulți copii mici sunt capabili să deschidă capacele sticlelor și să aibă acces cu ușurință la medicamente.

Prin urmare, după ce se ia orice medicament, acesta trebuie pus imediat deoparte pentru a împiedica copiii mici curioși să aibă acces la el.

Depozitați consumabilele de curățenie departe de acces

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Produsele de curățare pot veni în sticle și cutii cu culori atractive. Mai rău, dacă sticlele sunt deschise, atunci când substanțele chimice conțin un parfum, acesta poate tenta copiii mici să îl bea și să fie otrăviți ca urmare.

Ca atare, dacă produsele de curățenie se află oriunde un copil mic ar putea avea acces accidental la ele, fie că este vorba de sub chiuveta din bucătărie sau din baie, de la spălătorie sau chiar din garaj, acestea ar trebui depozitate la niveluri mai înalte, unde copiii mici nu pot ajunge.

Țineți alcoolul departe copiii mici

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Alcoolul poate veni într-o varietate de culori. Și pentru că micuții își pot vedea părinții consumând din când în când, s-ar putea să vrea să facă același lucru. Ceva care ar putea provoca boli grave sau chiar mai rău.

CITEȘTE ȘI:
Învățarea unui copil să numere: 7 modalități eficiente

Potrivit Poison Control, în cazul în care copiii mici consumă alcool, aceștia riscă să facă convulsii, comă sau chiar să moară. Ca atare, sticlele, paharele care au alcool în ele sau recipientele deschise ar trebui fie puse bine, într-un loc pe care cei mici nu îl vor putea atinge.

Asigură-te că nu există vopsea cu plumb în casă

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

O otravă la care nu mulți părinți se gândesc este prezența în casă a vopselei cu plumb. Dar pentru că cei mici pun totul în gură, dacă există vreo îngrijorare cu privire la vopseaua cu plumb de pe pereți sau mobilă, ar trebui să fie rezolvată imediat.

Potrivit EPA, locurile în care se poate găsi vopsea cu plumb includ:

  • Ferestrele
  • Pervazurile ferestrelor
  • Uși
  • Rame de uși
  • Scări
  • Balustrade

Pentru cei care au case mai vechi sau care au cumpărat mobilă pentru copii la mâna a doua, este esențial să se asigure că vopseaua care o acoperă este sigură pentru a evita ca cei mici să fie otrăviți de vopseaua cu plumb.

Asigurați-vă că soluția de îndepărtare a lacului de unghii este inaccesibilă

Îndepărtarea ojei de unghii

Lacul de unghii poate veni în culori care i-ar face pe cei mici să vrea să îl ridice pentru a-l cerceta mai departe. Și, deși părinții ar crede că mirosul neplăcut i-ar face pe cei mici să lase jos imediat ce au deschis sticla, unele substanțe demachiante au un miros plăcut.

CITEȘTE ȘI:
Efectele secundare ale dispozitiv intrauterin și cum să le gestionezi

Ca atare, de îndată ce vopseaua este îndepărtată de pe degete sau de pe picioare, dizolvantul trebuie pus imediat deoparte într-un loc la care copiii mici nu au acces.

Asigură-te ca planta din casă sau grădină nu este otrăvitoare dacă este mâncată din greșeală

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Interiorul nu este singurul loc în care copiii mici pot pune lucruri în gură. Exteriorul poate fi un loc de mirare, făcându-i pe cei mici să dorească să exploreze oral și afară.

Părinții ar trebui să verifice orice plante pe care le-ar putea adăuga în grădina lor, astfel încât să fie conștienți de orice efect secundar în cazul în care sunt ingerate de un copil mic curios.

Și, dacă plantele sunt toxice, părinții ar trebui să se gândească de două ori înainte de a le planta până când copiii mici sunt mai mari și înțeleg să nu pună lucruri în gură.

Păstrați bateriile încuiate

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Bateriile pot cauza probleme dacă se întâmplă ca micuții să le mănânce, deoarece organismul va începe să le descompună și îi va arde intern pe cei mici. Ca atare, bateriile de toate formele și mărimile trebuie depozitate departe de îndemână și aruncate imediat după utilizare, astfel încât copiii mici să nu fie tentați să le pună în gură.

CITEȘTE ȘI:
Cum să împiedici bebelușii să mănânce nisip pe plajă

Aruncați la gunoi medicamentele expirate

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Medicamentele vechi pot fi la fel de tentante pentru copiii mici să le pună în gură ca și varietățile neexpirate. Și pentru că nu se știe ce fel de reacții pot avea copiii mici chiar și atunci când medicamentele sunt expirate, tot ceea ce nu mai este folosit ar trebui aruncat pentru a nu ajunge în mâinile celor care ar putea fi otrăviți accidental de acestea.

Depozitați dozele de la mașina de spălat in locuri sigure

Capsule_detergent_de_spălare

Capsulele pentru mașinile de spălat pot arăta ca niște bomboane pentru copiii mici. Și pentru că dozele sunt ușor de spart, este nevoie de doar o clipă pentru a apuca una și a o pune în gură. Lucru care ar putea avea urmari grave.

Potrivit WebMD, capsulele de rufe sunt mai toxice decât detergentul de rufe tradițional, dar nu se înțelege de ce. Ca urmare, acestea pot duce la afecțiuni ale sistemului respirator și nervos, arsuri interne, inflamații ale plămânilor sau chiar la deces, conform publicației.

Prin urmare, păstrarea capsulelor pentru mașina de spălat la distanță de copii este imperativă pentru a menține în siguranță copiii mici și curioși atunci când vor să pună totul în gură.

Păstrați otrăvurile într-un loc la care copiii mici nu pot avea acces

10 sfaturi pentru a preveni otrăvirea accidentală a copiilor mici

Majoritatea otrăvurilor nu sunt depozitate în casă. Ca atare, părinții se pot asigura că lucruri precum otrava pentru buruieni sau insecte si alte substante toxice nu sunt la îndemână în garaj. Dar ei pot uita de lucruri precum momelile pentru furnici, otrava pentru șobolani sau chiar naftalină atunci când încearcă să își securizeze casele pentru copii mici.

CITEȘTE ȘI:
Alăptarea: De ce să alăptezi la sân, beneficii si mituri

Dacă este vorba de otravă, ar trebui să fie păstrată într-un singur loc, în afara casei, care este fie încuiat, fie complet inaccesibil pentru copiii mici. Aceasta este singura modalitate de a vă asigura că otrăvurile folosite pentru a scăpa mediul de lucruri nedorite nu ajung în mâinile copiilor mici.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete