13 modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu

13 Modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu

Slăbitul în timpul somnului poate părea puțin exagerat ca expresie. Cu toate acestea, un somn bun și anumiți factori legați de somn pot avea un efect pozitiv asupra metabolismului și stării generale de sănătate.

Se știe că în timpul somnului, corpul nostru lucrează în continuare și consumă energie. Prin urmare, dacă respectăm un regim de somn sănătos și dormim suficiente ore, corpul nostru poate arde calorii și poate folosi rezervele de grăsime pentru a-și menține activitatea.

În plus, în timpul somnului are loc regenerarea și refacerea țesuturilor și mușchilor noștri. Dacă ne hrănim corect și menținem un stil de viață sănătos, corpul nostru va folosi rezervele de grăsimi în timpul somnului pentru a repara și reconstrui țesuturile.

Totuși, este important de reținut că slăbitul în timpul somnului nu este modalitatea principală de a atinge și menține o greutate sănătoasă. Exercițiile fizice regulate și o alimentație corectă rămân baza pentru atingerea acestor obiective.

Astfel, deși somnul poate ajuta la procesul de slăbire, nu poate înlocui activitatea fizică și o alimentație corespunzătoare. Este important să menținem un echilibru între toți acești factori pentru a obține și menține un stil de viață sănătos.

Rolul glandei tiroide în procesul de slăbire

13 modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu
13 modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu

Glanda tiroidă joacă un rol important în reglarea ratei metabolice și în procesul de slăbire. Aceasta produce hormonii tiroxina (T4) și triiodotironina (T3), care controlează viteza metabolismului în organism.

Rata metabolică determină câte calorii arzi în repaus. Dacă glanda tiroidă nu funcționează corespunzător, poate produce prea puțini sau prea mulți hormoni, ducând la un metabolism dereglat.

O funcție tiroidiană scăzută (hipotiroidism) poate încetini metabolismul, ceea ce poate duce la creștere în greutate și dificultăți în slăbire. Persoanele cu hipotiroidism pot avea o energie scăzută, oboseală crescută și arderea lentă a caloriilor.

Pe de altă parte, o funcție tiroidiană crescută (hipertiroidism) poate accelera metabolismul, ceea ce poate duce la pierderea în greutate. Persoanele cu hipertiroidism pot experimenta o energie crescută, nervozitate și arderea crescută a caloriilor.

CITEȘTE ȘI:
Dureri vaginale în timpul sarcinii: Care este cauza?

Totuși, este important de reținut că glanda tiroidă este doar unul dintre factorii care influențează metabolismul și procesul de slăbire. Și alți factori, precum activitatea fizică, alimentația și genetică joacă un rol important.

13 modalități de a slăbi în timpul somnului:

1. Un pahar cu apă rece

Un pahar cu apă rece înainte de culcare nu este o soluție magică pentru slăbire, dar poate fi parte a unui stil de viață sănătos care ajută la scăderea în greutate.

Berea suficientă apă pe parcursul zilei este deja foarte importantă pentru menținerea sănătății generale și contribuie la slăbire. Iar băutul unui pahar cu apă rece înainte de culcare poate ajuta la atingerea obiectivului zilnic de consum de apă.

De asemenea, unele studii arată că băutul apei reci poate crește temporar metabolismul. Deoarece corpul trebuie să încălzească apa până la temperatura corporală, acest lucru poate necesita energie suplimentară și arderea caloriilor.

În plus, un pahar cu apă rece înainte de culcare poate ajuta la reducerea poftei de mâncare și la micșorarea cantității de mâncare consumate. Apa poate crea o senzație de sațietate, contribuind la controlul aportului de calorii.

2. Un dus rece scurt în timpul zilei

Un dus scurt în timpul zilei, cunoscut și sub numele de siesta, poate ajuta la slăbirea în timpul nopții.

Un dus scurt în timpul zilei poate ajuta la refacerea energiei și reducerea oboselii. Acest lucru poate conduce la un stil de viață mai activ și la creșterea activității fizice, ceea ce poate contribui la arderea caloriilor în timpul somnului.

Un dus rece scurt în timpul zilei poate ajuta la menținerea unui metabolism normal și la utilizarea eficientă a energiei. Acest lucru poate contribui la arderea caloriilor chiar și în stare de repaus în timpul somnului de noapte.

3. O cameră răcoroasă

Atunci când dormiți într-o cameră răcoroasă, corpul trebuie să folosească energie suplimentară pentru a menține temperatura corporală optimă. Aceasta înseamnă că puteți arde mai multe calorii chiar și în timpul somnului.

CITEȘTE ȘI:
Care este cea mai bună sursă de proteine pentru construirea masei musculare – carne sau plante?

Temperaturile scăzute pot ajuta la activarea țesutului adipos brun, care este un tip de grăsime care arde energie pentru a genera căldură în corp. Acest lucru poate contribui la consumul caloriilor suplimentare în timpul somnului.

O cameră răcoroasă poate favoriza un somn de calitate. Un somn bun este important pentru reglarea poftei de mâncare, metabolismului și bunăstării fizice și mentale generale, ceea ce vă poate ajuta să luați decizii mai sănătoase cu privire la alimentație și activitate fizică pe parcursul zilei.

4. Cafeaua

Cafeaua conține cofeină, care este un stimulent pentru sistemul nervos. Cofeina poate crește metabolismul, crescând rata metabolică și cheltuirea energiei în organism. Acest lucru poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii chiar și în timpul somnului.

Cafeaua neagră înainte de antrenament poate ajuta la îmbunătățirea rezistenței fizice și a eficienței antrenamentului. O activitate fizică mai eficientă, la rândul său, poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii în timpul somnului și în repaus.

Cofeina poate ajuta la stimularea descompunerii grăsimilor în organism. Acest lucru înseamnă că mai multe grăsimi pot fi utilizate ca sursă de energie, ceea ce poate contribui la pierderea în greutate.

Cofeina vă poate ajuta să vă simțiți mai energizat și viguros, chiar dacă sunteți obosit. Acest lucru vă poate determina să fiți mai activ fizic pe parcursul zilei și să ardeți mai multe calorii în timpul somnului.

5. Uleiuri

Uleiurile pot ajuta la slăbirea în timpul somnului, dar este important să înțelegem că nu toate tipurile de uleiuri sunt la fel de benefice în acest scop. Iată câteva modalități prin care anumite tipuri de uleiuri pot avea un impact pozitiv asupra procesului de slăbire în timpul somnului:

CITEȘTE ȘI:
13 Alimente bogate în proteine și cu conținut scăzut de grăsimi pentru o dietă sănătoasă
13 modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu
13 modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu
  • Uleiul de pește, bogat în acizi grași omega-3, poate ajuta la reglarea metabolismului. Acizii grași omega-3 pot contribui la creșterea senzației de sațietate, reducerea inflamației și stimularea metabolismului grăsimilor. Acest lucru poate contribui la pierderea în greutate și îmbunătățirea metabolismului în timpul somnului.
  • Uleiul de cocos conține trigliceride cu lanț mediu (TCM) care pot fi utilizate de organism ca sursă de energie. Atunci când dormiți, corpul continuă să ardă energie, iar utilizarea TCM în loc de carbohidrați poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii în timpul somnului.
  • Uleiul de măsline este bogat în acizi grași sănătoși care pot ajuta la reglarea poftei de mâncare și a nivelurilor hormonilor legați de apetit. Acest lucru poate contribui la controlul aportului de calorii și la menținerea echilibrului energetic al organismului.

6. Condimente picante

Condimentele picante, precum ardeiul iute, au unele beneficii potențiale pentru slăbirea în timpul somnului.

Condimentele picante pot crește temporar activitatea metabolică a organismului, crescând producția de căldură și cheltuiala de energie. Acest lucru poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii chiar și în stare de repaus în timpul somnului.

Condimentele picante pot ajuta la reducerea poftei de mâncare și la creșterea senzației de sațietate. Capsaicina din ardei iute poate stimula procesele legate de senzația de sațietate și poate reduce dorința de a mânca mai multă mâncare. Acest lucru poate ajuta la controlul aportului de calorii și la prevenirea gustărilor sau supraalimentării înainte de culcare.

Condimentele picante pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului general, facilitând utilizarea mai eficientă a energiei de către organism. Acest lucru poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii în timpul somnului și în repaus.

7. Oțet de mere

Oțetul de mere poate avea un efect pozitiv asupra procesului de slăbire în timpul somnului, datorită următorilor factori:

Conform mai multor studii, oțetul poate ajuta la reglarea poftei de mâncare și la controlul aportului de calorii. Oțetul poate scădea nivelul hormonului grelină, care este responsabil de senzația de foame, și în același timp poate crește nivelul hormonului leptină, responsabil pentru senzația de sațietate. Acest lucru vă poate ajuta să reduceți pofta de gustări seara și să micșorați aportul de calorii înainte de culcare.

Oțetul poate contribui la scăderea nivelului de zahăr din sânge după masă, datorită capacității sale de a încetini digestia și absorbția carbohidraților. Acest lucru vă poate ajuta să mențineți niveluri stabile de glucoză în corp, ceea ce poate reduce pofta de dulciuri și poate ajuta la controlul poftei de mâncare înainte de culcare.

Oțetul poate contribui la îmbunătățirea metabolismului și la creșterea eficienței utilizării energiei de către organism. Acest lucru poate duce la creșterea cheltuielii calorice chiar și în stare de repaus în timpul somnului.

8. Carbohidrați

Carbohidrații nu sunt un factor direct care ajută la slăbirea în timpul somnului. Cu toate acestea, consumul adecvat de carbohidrați ca parte a unei alimentații generale sănătoase poate avea un impact pozitiv asupra procesului de slăbire.

Carbohidrații, în special cei bogati în fibre, pot fi mai sățioși și pot ajuta la controlul poftei de mâncare. Aceștia pot rămâne mai mult timp în stomac, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți sătul pentru o perioadă mai lungă de timp și să preveniți gustările sau supraalimentarea înainte de culcare.

Carbohidrații pot influența nivelurile de serotonină, hormonul responsabil pentru starea de spirit și bunăstare. Având niveluri stabile de serotonină, puteți reduce pofta de mâncăruri nesănătoase și îmbunătăți controlul asupra poftei de mâncare.

Carbohidrații sunt principala sursă de energie pentru organism. Consumul adecvat de carbohidrați înainte de culcare poate ajuta la furnizarea energiei necesare pentru refacerea și regenerarea organismului, precum și pentru susținerea activității în următoarea zi.

Dacă aveți întrebări specifice despre alimentația și slăbirea dumneavoastră, este recomandat să consultați un nutriționist sau alt specialist care vă poate oferi recomandări și sprijin personalizate.

9. Proteine

Proteinele sunt componente alimentare sățioase care vă pot ajuta să vă simțiți sătul pentru o perioadă lungă de timp. Acestea sunt absorbite lent de către organism, ceea ce vă poate ajuta să vă controlați pofta de mâncare, să preveniți gustările și supraalimentarea înainte de culcare.

Atunci când consumați proteine, organismul le folosește pentru sinteza și refacerea mușchilor. Proteinele ajută la menținerea masei musculare, care este mai activă metabolic și arde mai multe calorii chiar și în repaus. Acest lucru poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii în timpul somnului.

Digestia proteinelor necesită mai multă energie decât digestia carbohidraților sau grăsimilor. Acest lucru înseamnă că organismul trebuie să cheltuiască mai multe calorii pentru a digera și procesa alimentele proteice. Astfel, consumul de proteine ​​poate crește cheltuiala energetică generală a organismului.

Proteinele ajută la menținerea unui metabolism sănătos. Ele participă la sinteza și regenerarea celulară, precum și la diverse reacții chimice din organism. Îmbunătățirea metabolismului poate contribui la o utilizare mai eficientă a energiei și la arderea unui număr mai mare de calorii.

10. Antrenamente de intensitate ridicată

Antrenamentele intense necesită o cantitate mare de energie și pot crește cheltuiala energetică totală a organismului. Acest lucru înseamnă că veți arde mai multe calorii nu doar în timpul antrenamentului, ci și după, inclusiv în timpul somnului. Cheltuiala energetică totală crescută poate contribui la pierderea în greutate.

Antrenamentele intense pot crește rata metabolică din organism, ceea ce înseamnă o utilizare mai eficientă a energiei. Acest lucru poate accelera rata de ardere a caloriilor în timpul somnului și îmbunătăți metabolismul general.

Antrenamentele intense pot contribui la creșterea și consolidarea mușchilor. Mușchii sunt țesuturi mai active metabolic decât grăsimea și ard mai multe calorii chiar și în repaus. Creșterea masei musculare poate ajuta la creșterea cheltuielii energetice totale în timpul somnului.

11. Antrenamente de forță obișnuite

Antrenamentele de forță contribuie în mod direct la creșterea și consolidarea musculară. Creșterea masei musculare poate crește cheltuiala energetică totală a organismului, chiar și în repaus. Iar mușchii fiind mai activi metabolic decât grăsimea și arzând mai multe calorii. Acest lucru poate contribui la pierderea în greutate chiar și în timpul somnului și la creșterea ratei metabolice de bază.

Antrenamentele de forță necesită multă energie și cresc cheltuiala energetică totală a organismului timp de câteva ore după antrenament, inclusiv în timpul somnului. Acest lucru poate contribui la arderea unui număr mai mare de calorii în timpul somnului.

12. Fibre

Fibrele solubile se transformă într-un gel în stomac, contribuind la crearea senzației de sațietate și menținerea acesteia pentru o perioadă lungă. Acest lucru vă poate ajuta să vă controlați pofta de mâncare și să preveniți gustările sau supraalimentarea înainte de culcare.

Iar fibrele insolubile nu sunt absorbite de organism, dar trec prin el, adăugând volum și stimulând peristaltismul intestinal. Acest lucru poate crește rata metabolică generală și îmbunătăți procesul de ardere a caloriilor chiar și în stare de repaus în timpul somnului.

13. De ce este important să consumați suficiente calorii pentru a slăbi chiar și în timpul somnului

De fapt, este foarte important să consumați suficiente calorii deoarece organismul are nevoie de energie pentru a susține funcțiile de bază ale organelor și sistemelor în timpul repausului.

Dacă consumați un număr insuficient de calorii, organismul dumneavoastră ar putea începe să descompună mușchii și alte țesuturi pentru a obține energie, ceea ce poate duce la pierderea masei musculare și la încetinirea metabolismului.

Iar un metabolism mai lent înseamnă că organismul dumneavoastră va arde mai puține calorii chiar și în stare de repaus, ceea ce va îngreuna procesul de slăbire.

În plus, deficitul de calorii poate provoca senzația de foame și poate duce la gustări înainte de culcare și la o alimentație dezechilibrată în alte momente ale zilei, ceea ce de asemenea poate îngreuna atingerea obiectivelor de scădere în greutate.

Concluzie

În concluzie, deși slăbitul în timpul somnului poate părea o noțiune exagerată, există anumiți factori precum un somn de calitate, o cameră răcoroasă, consumul adecvat de apă, proteine și fibre care pot ajuta la susținerea unui metabolism sănătos și la optimizarea procesului de ardere a grăsimilor.

Totuși, pentru a slăbi eficient și sănătos este esențial să aveți o abordare holistică. Somnul și factorii asociați acestuia sunt doar o parte din puzzle. La fel de importante sunt adoptarea unui program regulat de exerciții fizice, urmarea unei alimentații echilibrate cu un aport caloric adecvat și reducerea stresului.

De asemenea, este important să vă consultați cu un medic sau nutriționist pentru a evalua cauzele posibile ale greutății în exces și pentru a primi recomandări personalizate privind modalitățile sănătoase de a slăbi. Nu încercați să slăbiți prin diete drastice sau nesupervizate, deoarece acestea pot fi dăunătoare pe termen lung.

În final, amintiți-vă că menținerea unei greutăți sănătoase este un proces pe termen lung care necesită răbdare și angajament. Concentrați-vă pe adoptarea unor obiceiuri sănătoase treptat și în timp veți vedea rezultatele. Mult succes!

?Citește și aceste articole:

13 modalități de a slăbi în timpul somnului despre care mulți nu știu

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

7 Greșeli înainte de gătit care te îngrașă
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii