18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

3 Sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Evită să te îngrași în perioada sărbătorilor

Poți evita să te îngrași în vacanță urmând o serie de sfaturi simple care oferă obiceiuri de viață sănătoase. În acest articol, vom împărtăși trei dintre ele.

Pentru că oamenii se relaxează și profită de timpul liber pentru a se întâlni cu prietenii și familia, este relativ obișnuit să se îngrașe în vacanță. Cu toate acestea, urmând recomandările noastre, este ușor să evitați să vă îngrășați.

În acest sens, trebuie să rețineți că o masă adipoasă crescută este asociată cu un risc crescut de a suferi de afecțiuni complexe pe termen mediu și lung. Această situație este în detrimentul sănătății noastre.

Urmând aceste sfaturi, veți putea să vă mențineți greutatea în timpul vacanței. În acest fel, nu veți avea regrete!

Sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță

Cu următoarele sfaturi, veți putea să vă urmăriți silueta, în timp ce vă bucurați de mâncare și de timpul liber în vacanță.

1. Proteinele peste carbohidrați

Să mănânci mese mari uneori nu este rău pentru tine. Cu toate acestea, dacă vă răsfățați frecvent, este posibil să vă îngrășați. Pentru a evita această situație, ar trebui să prioritizezi întotdeauna consumul de proteine în detrimentul consumului de carbohidrați. După cum un studiu publicat în Journal of Dairy Science afirmă, consumul de proteine este o modalitate de a produce o senzație mai mare de sațietate.

CITEȘTE ȘI:
Sorbet de mango: rețeta pas cu pas cu imagini
3 sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță
3 Sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță

În același timp, acești nutrienți vor putea asigura conservarea masei slabe și vor preveni catabolismul muscular care condiționează metabolismul. În plus, dacă există un stimulent prin activitate fizică, ar putea genera chiar o ușoară hipertrofie, cu beneficiile consecvente pentru compoziția corporală și sănătate.

2. Exerciții fizice după ce mănânci

3 sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță
Cuplu în formă în bucătărie; proteine animale versus proteine vegetale: o farfurie cu carne de vită, ouă, somon, brânză și pui la grătar și alta cu nuci, ciuperci, broccoli, linte, humus și quinoa

Practicarea unui sport sau a unei activități fizice vă poate ajuta să vă mențineți greutatea optimă. De fapt, s-a demonstrat, de asemenea, că simpla ieșire la o plimbare după o masă copioasă reduce impactul negativ pe care aceasta îl poate avea asupra metabolismului.

În acest fel, vă îmbunătățiți sănătatea pe termen mediu și reduceți riscul de a vă confrunta cu alterări legate de compoziția corporală și rezistența la insulină.

Unii experți recomandă ca oamenii să efectueze o activitate fizică după o masă mare. Puteți aștepta o oră pentru ca digestia să fie mai ușoară și apoi să faceți o plimbare. Acest lucru va influența în mod pozitiv capacitatea organismului dvs. de a utiliza substanțele nutritive.

În plus, experții mai sfătuiesc să faceți exerciții de mare intensitate de cel puțin trei ori pe săptămână. Exercițiile de întărire sunt cele mai bune.

3 sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță
3 Sfaturi pentru a evita să te îngrași în vacanță

3. Reduceți consumul de alcool

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face în vacanță este să beți în exces. Alcoolul este toxic și dăunător în orice cantitate. Dar consumul său cronic are un impact negativ semnificativ asupra compoziției corporale și asupra funcționării multor organe vitale.

CITEȘTE ȘI:
Care este diferența dintre piersici și nectarine?

Merită menționat faptul că băuturile alcoolice sunt foarte bogate în calorii și nu oferă niciun nutrient. Acest lucru creează dezechilibre între aportul și cheltuielile de energie, ceea ce duce la creșterea în greutate. Iar acest lucru crește riscul apariției altor boli.

Din acest motiv, experții recomandă cu tărie evitarea consumului de băuturi alcoolice în timpul vacanței. În acest fel, veți putea evita creșterea nedorită în greutate.

Mai mult, trebuie să remarcăm că alcoolul poate induce și catabolismul proteic, ceea ce ar putea reduce masa musculară. De asemenea, poate provoca dezechilibre hormonale.

Poți evita să te îngrași în vacanță

Este ușor și accesibil să evitați să luați în greutate în vacanță. Pur și simplu puneți în practică sfaturile pe care le-am explicat aici pentru a atinge obiectivul. Este o modalitate excelentă de a vă simți bine în pielea dumneavoastră după ce vacanța se termină. În plus, veți evita să fiți nevoit să urmați o dietă restrictivă sau să faceți schimbări de obiceiuri care vă pot afecta starea de spirit.

Trebuie să vă amintiți că alimentația este strâns legată de obiceiuri. Dacă urmați o dietă sănătoasă pe tot parcursul anului, nu ar trebui să vă fie greu să continuați să faceți acest lucru și în vacanță.

CITEȘTE ȘI:
Cum să faci un smoothie – Tehnici și ingrediente de bază

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete