5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou

5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou

Milioane dintre noi au locuri de muncă care ne obligă să stăm la birouri închise, sau în jurul unor mese de conferință timp de mai multe ore pe zi. Multe riscuri pentru sănătate sunt asociate cu statul jos pentru perioade prelungite – dar cum putem rămâne sanatosi la locul de muncă?

Studiile arată că, în medie, un lucrător de birou este sedentar timp de 8 ore pe zi. Cu toate acestea, chiar și perioadele scurte de ședere pot avea un efect negativ asupra sănătății și pot duce la creșterea în greutate, reducerea nivelului de energie și boli cardiovasculare.

Experții au clasificat factorii nocivi ai muncii la birou care afectează negativ sănătatea.

Locul 5: aer uscat

Ventilația deficitară, încălzirea centrală, utilizarea aerului condiționat, aerul uscat și lipsa unei ventilații regulate pot dăuna grav organismului.

Ce trebuie să faceți

Dacă este posibil, folosiți un umidificator. În caz contrar, ar trebui să beți mai multă apă: aproximativ doi litri de lichid pe zi vă vor ajuta organismul să facă față aerului uscat.

Locul 4: lipsa de oxigen

Cei care lucrează la birou se plâng adesea de senzația de înfundare și de lipsa de aer. Expunerea prelungită la aceste condiții poate duce la dureri de cap, insomnie, pierderea concentrării, reducerea imunității, scăderea performanțelor și exacerbarea bolilor cronice.

Ce trebuie să faceți

Ieșiți afară mai des în timpul zilei și nu uitați să aerisiți camera.

Numărul 3: probleme nutriționale

5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou
5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou

O dietă echilibrată este cea care conține vitaminele și nutrienții necesari pentru buna funcționare a organismului. În practică, lucrătorii de birou nu reușesc întotdeauna să mănânce mese gustoase și echilibrate – masa principală este adesea înlocuită cu dulciuri și fast-food. Acest lucru poate duce la probleme digestive și la supraponderabilitate.

Ce trebuie să faceți

Reconsiderați-vă obiceiurile alimentare la birou: transportați mâncarea în recipiente reutilizabile, nu săriți peste mese și găsiți opțiuni de gustări sănătoase. De exemplu, înlocuiți mâncarea de tip fast-food cu nuci, fructe, iaurt sau legume.

Locul 2: vedere slabă

La birou, un angajat își petrece aproape tot timpul de lucru în fața unui computer. Acest lucru duce adesea la probleme oculare, precum și la dureri de cap și amețeli.

Ce trebuie să faceți

Experții recomandă să se limiteze lucrul la calculator la patru-cinci ore pe zi. Dar dacă acest lucru nu este posibil, lucrați într-o zonă bine luminată și nu stați prea aproape de monitor.

O distanță de 45 de centimetri este ideală. Faceți exerciții fizice la mijlocul zilei de lucru și încorporați în dieta dumneavoastră câteva alimente sănătoase pentru a vă îmbunătăți vederea.

Locul 1: stilul de viață sedentar

5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou
5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou

Un stil de viață sedentar și obiceiul de a se apleca pot cauza probleme musculo-scheletice și pot duce la creșterea în greutate. Totodată, nivelurile scăzute de activitate au un impact negativ asupra stării emoționale a angajaților și exacerbează tensiunea nervoasă.

Ce trebuie să faceți

Luați-vă între cinci și zece minute la fiecare oră pentru a vă întinde. Poate fi vorba de exerciții fizice, o scurtă plimbare sau un masaj.

Mănânci bine la serviciu? Spune-ne în comentarii!

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
Fructe și legume în loc de suplimente. Ce să incluzi în alimentația ta pentru sănătate și bunăstare
Cu ce să înlocuiești cafeaua cu 5 băuturi alternative fierbinți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii