9.6 C
București
miercuri, martie 22, 2023

5 Greșeli care te fac să mănânci prea mult înainte de culcare

Trebuie să citești asta...

Care este masa principală? Dacă este vorba de cină, am vești proaste pentru tine. Un studiu a arătat că aportul caloric al unei mese de seară depășește de câteva ori aportul caloric recomandat!

Să aruncăm o privire asupra greșelilor pe care le facem și care duc la problema mâncării în exces.

Lipsa de proteine

Dacă nu mâncați suficiente proteine la micul dejun și la prânz, seara vă va fi foarte foame. Un mic dejun cu proteine vă oferă o senzație de sațietate pentru o perioadă lungă de timp și ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Dacă nu mâncați proteine la micul dejun, peștele sau ouăle cu legume sau o salată verde la cină sunt o opțiune excelentă.

O cină subnutritivă

O cină echilibrată ar trebui să includă proteine, grăsimi și carbohidrați, iar alimentele ar trebui să fie integrale și bogate în nutrienți. Pregătiți-vă cina în așa fel încât să nu conțină calorii goale, ci să vă săturați cu nutrienți esențiali.

Porții mari

Întorcându-ne acasă obosiți și flămânzi, ne grăbim să ne răsplătim cu cina, pe care o mâncăm necontrolat în fața televizorului sau a computerului. Acest scenariu nu este neobișnuit și este unul dintre motivele pentru care se mănâncă prea mult.

Ceva gustos după aceea

Nevoia de a mânca o bucată de prăjitură sau, de exemplu, un biscuit cu lapte după cină apare de obicei dacă cina nu a fost suficient de hrănitoare. Desigur, este mai bine să încercați să vă pregătiți o cină echilibrată, după care nu va fi nevoie să “recuperați”.

CITEȘTE ȘI:
Lapte de cocos: Beneficii, nutriție și rețete

Mâncatul târziu

Mâncatul târziu vă afectează metabolismul și modul în care sunt absorbite substanțele nutritive. Excesul de carbohidrați într-o cină târzie duce la creșterea insulinei, la afectarea absorbției glucozei în ficat și în țesutul adipos, ceea ce duce la acumularea de grăsime.

Ascultă-ți corpul, este posibil ca acesta să îți semnaleze foamea mai devreme decât ora obișnuită a cinei. Ceea ce duce la gustări rapide înainte de cină.

Încearcă să muți cina la o oră mai matinală și fă-ți farfuria plină și bogată în nutrienți. Includeți proteine animale și vegetale în dieta dumneavoastră pentru sațietate și reglarea glicemiei. Toate acestea vă vor permite să vă simțiți sătui și să vă întoarceți la bioritmurile naturale.

Citește și aceste articole:

5 greșeli care te fac să mănânci prea mult înainte de culcare

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Ultimele rețete