2.7 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

6 Uleiuri esențiale pentru disfuncția erectilă

Trebuie să citești asta...

Disfuncția erectilă (ED) poate fi o experiență frustrantă pentru mulți bărbați. Bărbații care suferă de această afecțiune frecventă vor căuta în mod natural potențiale opțiuni de tratament, inclusiv terapii alternative.

Oamenii practică aromaterapia – utilizarea de uleiuri esențiale pentru disfuncția erectilă de mii de ani. Astăzi, cercetările ne si arată că unele uleiuri esențiale pot contribui la stimularea libidoului și la îmbunătățirea disfuncției erectile.

Acest articol va discuta despre modalitățile naturale de îmbunătățire a disfuncției erectile prin aromaterapie.

6 uleiuri esențiale pentru disfuncție erectilă
6 Uleiuri esențiale pentru disfuncție erectilă

Ce este disfuncția erectilă?

Disfuncția erectilă este definită ca fiind incapacitatea frecventă de a obține sau de a menține o erecție pentru activitatea sexuală. Este una dintre cele mai frecvente probleme sexuale cu care se pot confrunta bărbații, afectând aproape 30 de milioane de bărbați din Statele Unite.2

Simptomele includ probleme în a obține o erecție, dificultăți în a menține o erecție și o dorință sexuală redusă.

Bărbații de orice vârstă se pot confrunta cu disfuncția erectilă , deși probabilitatea de a o dezvolta crește odată cu vârsta.

Uleiuri esențiale pentru disfuncția erectilă 

Uleiurile esențiale sunt extracte foarte concentrate, obținute din flori, rădăcini, frunze, tulpini și fructe de plante. Extractele conțin proprietăți terapeutice care pot contribui la ameliorarea disfuncției erectile.

1. Ulei esențial de scorțișoară 

Scorțișoara este un condiment puternic care oferă numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea fluxului sanguin și îmbunătățirea circulației.

CITEȘTE ȘI:
14 Cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi

În studiile pe animale, s-a constatat că scorțișoara îmbunătățește funcția erectilă.4 De asemenea, s-a demonstrat că ajută la relaxarea mușchilor netezi din penis.5

Un alt studiu a arătat că scorțișoara poate crește nivelul de testosteron, numărul de spermatozoizi și motilitatea acestora.6

Cu mai mult testosteron și un flux sanguin îmbunătățit la nivelul penisului, scorțișoara poate ajuta la menținerea unei erecții pentru activitatea sexuală. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pentru a evalua mai bine efectele scorțișoarei.

2. Ulei esențial de salvie

Uleiul esențial de salvie este folosit pentru stimularea fluxului sanguin, echilibrarea hormonilor, îmbunătățirea stării de spirit și calmarea sistemului nervos.7

Dezechilibrele hormonale, circulația deficitară și stresul sunt toate cauze comune ale disfuncției erectile. Uleiul de salvie poate ajuta la reducerea inhibițiilor și la crearea unor sentimente de entuziasm pentru activitatea sexuală.

3. Ulei esențial de ghimbir

Ghimbirul este un antioxidant puternic care este utilizat pe scară largă pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate. Un studiu efectuat pe animale a constatat că utilizarea zilnică a extractului de ghimbir a crescut producția de spermă după doar 22 de zile de administrare a suplimentelor.8

Un alt studiu a constatat că o combinație de ghimbir, muira puama, Paullinia cupana și L-citrulină este eficientă în ceea ce privește întârzierea sau inversarea apariției disfuncției erectile legate de vârstă.9 Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a valida aceste constatări.

CITEȘTE ȘI:
Durerea de inimă: toate simptomele și cauzele ce o provoacă

4. Ulei esențial de lavanda

Lavanda este un ulei esențial popular, și asta pentru un motiv întemeiat. Are o lungă istorie de utilizări medicinale, ajutând la orice, de la îmbunătățirea somnului, stabilizarea stării de spirit și creșterea dorinței sexuale.10

Un studiu a constatat că mirosul de lavandă combinat cu plăcinta de dovleac a crescut fluxul sanguin penian cu 40%.11

Aromaterapia cu levănțică este o modalitate simplă de a vă relaxa, de a stimula starea de spirit și de a diminua anxietatea și depresia, ceea ce poate fi util în stimularea dorinței sexuale și în creșterea erecțiilor.

5. Ulei esențial de trandafir

Uleiul esențial de trandafir este benefic pentru sistemul circulator și este cunoscut pentru creșterea fluxului sanguin la nivelul penisului.

Un studiu a constatat că extractul de trandafir a îmbunătățit disfuncția sexuală la pacienții de sex masculin cu depresie și la cei care au prezentat disfuncție erectilă ca urmare a tratamentului cu SSRI (medicamente utilizate pentru tratarea tulburărilor de sănătate mintală).12

Uleiul de trandafir nu numai că a îmbunătățit funcția sexuală la participanții la studiu, dar a redus și depresia acestora.

Uleiul esențial de trandafir poate crește, de asemenea, nivelul de testosteron, ceea ce poate spori dorința sexuală.

6. Ulei esențial de Ylang-Ylang

Uleiul esențial de ylang-ylang este folosit pentru a îmbunătăți stima de sine, pentru a calma anxietatea și pentru a oferi un sentiment de bunăstare.14 De asemenea, s-a dovedit că reduce depresia, anxietatea, hipertensiunea și stresul, care pot interfera cu funcționarea sexuală sănătoasă și cu dorința sexuală.15

CITEȘTE ȘI:
10 moduri de a ușura durerea în timpul nașterii (travaliul)

Beneficii uleiuri esențiale

Disfuncția erectilă are mai multe cauze, iar uleiurile esențiale pot ajuta la ameliorarea unora dintre aceste probleme comune.

Uleiurile esențiale oferă o serie de beneficii de sănătate pentru bărbați pentru a îmbunătăți disfuncția erectilă, inclusiv: 

  • Un somn mai bun
  • Îmbunătățirea circulației
  • Creșterea libidoului
  • Creșterea stimei de sine
  • Reducerea stresului
  • Anxietate redusă

Concluzii

Pentru mulți bărbați, tratarea disfuncției erectile necesită o abordare prin încercări și erori. Dacă doriți să experimentați cu uleiuri esențiale pentru a vă ajuta cu disfuncția erectilă, încercați-le pe diferite până când găsiți aromele care sunt cele mai eficiente și mai stimulante pentru dumneavoastră.

Deși mulți bărbați consideră că este jenant să vorbească despre disfuncția erectilă, este important să ne amintim că este o afecțiune comună, iar profesioniștii din domeniul sănătății știu cum să o trateze.

Discutați cu medicul dumneavoastră dacă disfuncția erectilă persistă și remediile de acasă nu vă ajută. Fiți perseverent până când veți găsi tratamentul potrivit pentru a vă îmbunătăți sănătatea sexuală și calitatea generală a vieții.

Întrebări frecvente

Cum folosești uleiurile esențiale pentru disfuncția erectilă?

O dietă necorespunzătoare poate contribui la excesul de greutate și la afecțiunile de sănătate aferente care pot crește șansele de a dezvolta disfuncții erectile. Cercetările confirmă o legătură între dietă și disfuncția erectilă.16 

O alimentație sănătoasă, renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool vă pot îmbunătăți starea generală de sănătate și funcția erectilă.

Uleiurile esențiale îmbunătățesc fluxul sanguin?

Se știe că unele uleiuri esențiale îmbunătățesc fluxul sanguin și pot ajuta la reducerea disfuncției erectile. Un studiu a descoperit 30 de parfumuri care au crescut fluxul sanguin către penis. Levănțica combinată cu mirosul de plăcintă de dovleac a fost cea mai eficientă, crescând fluxul sanguin penian cu 40%.

Combinația de lemn dulce negru și gogoașă a fost a doua cea mai eficientă aromă, crescând fluxul sanguin penian cu 31,5%.11 

Nucșoara este, de asemenea, un afrodiziac care este cunoscut pentru că îmbunătățește circulația, ceea ce poate fi eficient în îmbunătățirea funcției erectile.17

Ce parfumuri afrodisiace cresc libidoul?

De mii de ani, oamenii folosesc alimente și parfumuri ca afrodisiace pentru a spori dorința. Se știe că uleiurile esențiale derivate din anumite plante și flori stimulează dorința sexuală, îmbunătățesc performanța și sporesc plăcerea.

Uleiurile esențiale de cardamom, salvie, iasomie, patchouli, trandafir și ylang-ylang sunt toate afrodisiace populare, cunoscute pentru creșterea libidoului.

Citește și aceste articole:

6 uleiuri esențiale pentru disfuncția erectilă

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete