9.6 C
București
miercuri, martie 22, 2023

7 alimente pe care să le eviți ca să slăbești

Trebuie să citești asta...

Deși există sute de mii de plante comestibile pe planeta noastră, majoritatea oamenilor au tendința de a consuma mai puțin de zece “alimente” în diferite combinații pentru aproape toate mesele.

Cu toate că cele mai multe dintre aceste alimente pot fi bune cu moderație, unele dintre ele este mai bine să fie evitate cu totul din cauza efectelor lor negative asupra organismului nostru, inclusiv cele 7 alimente pe care să le eviți ca să slăbești.

Acest lucru este necesar doar din cauza preocupărilor imediate legate de sănătate, iar unele alimente încurajează pofte care pot duce potențial la obiceiuri proaste.

Omul mănâncă alimente de mii de ani, dar acesta este încă un subiect care creează multă agitație. În mod firesc, oamenii mănâncă pentru a scăpa de foame și pentru a-și alimenta organismul. Cu toate acestea, adevărul este că alimentele fac mai mult decât atât.

În zilele noastre, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de faptul că alimentele joacă multe funcții cruciale: țin la distanță bolile, ajută organismul să rămână în formă și chiar prelungesc viața.

Mâncatul sănătos poate părea un lucru ușor de realizat până când te lansezi în această misiune și te trezești că te lupți cu întrebări precum: care sunt acele alimente pe care trebuie să le eviți într-o dietă de slăbit sau chiar ce legume îți fac rău (15)?

Când vine vorba de dietă, moderația este cheia, deoarece aproape toate tipurile de alimente nu sunt bune atunci când sunt consumate în exces. Cu toate acestea, unele au efecte secundare nocive chiar și atunci când sunt consumate cu moderație. Acestea sunt cele care ar trebui să fie evitate complet.

Citeste si : 7 Beneficii și utilizări dovedite ale mierii de Manuka

CITEȘTE ȘI:
Este sigur să bei ceai negru în timpul sarcinii?

Iată care sunt cele 7 alimente pe care trebuie să le eviți ca să slăbești:

Sticle goale de alcool în fundal un om care bea alcool
Sticle goale de alcool în fundal un om care bea alcool

Alcoolul

Alcoolul este un ucigaș major și, din păcate, mulți oameni nu îl consideră un aliment; prin urmare, nu îl iau în considerare atunci când caută lucruri pe care să nu le includă în dieta lor. Ar trebui să se numere printre cele 7 alimente pe care trebuie să le eviți ca să slăbești cu orice preț. Alcoolul distruge celulele creierului pe termen lung, așa că de ce să îl consumi în primul rând?

Alcoolul poate fi mult mai periculos pentru organism decât cred majoritatea oamenilor, iar acest lucru se datorează faptului că, odată ce celulele creierului sunt distruse, acestea nu mai cresc niciodată la loc. Deși avem o mulțime de celule cerebrale, cu cât consumăm mai mult alcool, cu atât mai multe celule cerebrale sunt deteriorate (14).

Un alt dezavantaj al alcoolului este că deshidratează masiv organismul; nu e de mirare că oamenii urinează mult chiar și după ce au băut doar o sticlă de bere. Faptul că organismul elimină atât de repede alcoolul ar trebui să indice că acesta este nedorit.

În plus, în acest proces, pierdeți și lichidul vital și substanțele nutritive conținute în urină. În acest fel, celulele se vor atrofia, ceea ce va duce la daune permanente și mai mari dacă nu sunt rehidratate.

Chiar mai rău, alcoolul provoacă o funcționare defectuoasă a ficatului și a pancreasului și pune presiune asupra mai multor alte organe de detoxifiere. Acest lucru împiedică organismul să efectueze o detoxifiere regulată și aduce o povară uriașă asupra sistemelor dumneavoastră și, în cele din urmă, accelerează procesul de îmbătrânire, ceea ce duce la o funcționare defectuoasă a organelor (2).

Îndulcitorii artificiali trebuie evitați atunci când urmezi o dietă de slăbire
Îndulcitorii artificiali trebuie evitați atunci când urmezi o dietă de slăbire

Îndulcitorii artificiali

Dintre cele 7 alimente pe care trebuie să le eviți ca să slăbești, îndulcitorii artificiali sunt probabil cei mai răi. Multe studii au arătat că aspartamul și alți îndulcitori sunt de fapt foarte periculoși. Luând exemplul aspartamului, îndulcitorul artificial este adesea cauza durerilor de cap care pot varia de la ușoare la debilitante. În cele mai grave cazuri, oamenii au mers până la sinucidere pentru a scăpa de durere.

CITEȘTE ȘI:
Urmărirea metabolismului : Merită să ții evidența

Îndulcitorii artificiali pot afecta, de asemenea, nivelurile de serotonină din corpul unei persoane. Aceasta este o substanță chimică care se găsește în creier și este responsabilă pentru reglarea schimbărilor de dispoziție și a foamei. Atunci când mâncați alimente cu conținut scăzut sau zero calorii cu aspartam, este posibil să luați în greutate mâncând mai mult, deoarece vă veți simți mai înfometați (7).

Există, de asemenea, unele indicii că astfel de îndulcitori pot provoca potențial depresie, tumori cerebrale și imitarea simptomelor sclerozei multiple. Acest lucru este periculos deoarece poate duce la un diagnostic greșit și la un tratament necorespunzător. Pentru a fi în siguranță, ar trebui să adăugați îndulcitorii artificiali pe lista alimentelor care trebuie evitate cu orice preț.

Bauturi carbogazoase in pahare
Bauturi carbogazoase in pahare

Băuturile carbogazoase

Probabil că nu există un exemplu mai bun de calorii goale decât sucurile. Sucurile carbogazoase nu fac nimic nutritiv pentru organism, în afară de a adăuga zahăr în dieta ta și greutate în corp, așa că ar trebui să se numere printre cele 7 alimente pe care trebuie să le eviți timp de 21 de zile pentru a vedea rezultate.

În cele mai multe cazuri, oamenii nu iau în considerare băuturile în planurile lor de alimentație sănătoasă. Acest lucru poate deveni o piedică pentru o persoană care își propune să rămână în formă și sănătoasă. Acestea conțin zahăr, îndulcitori artificiali și cofeină. În plus, au acid fosforic și cofeină, care interferează cu echilibrul calciului, ceea ce poate duce la scăderea densității osoase (8).

CITEȘTE ȘI:
6 Sfaturi pentru a începe o dietă pe bază de plante

Doar o cutie mică de băutură răcoritoare conține aproximativ 138 de calorii. Acest lucru înseamnă că, dacă beți două cutii, obțineți totalul caloric al unei mese mici. Ar fi fost un lucru bun dacă sifonul ar fi conținut beneficii nutriționale, din păcate, nu este așa.

La fel ca sarea, zahărul creează dependență. Odată ce v-ați obișnuit să beți sucuri carbogazoase în fiecare zi, renunțarea la acest obicei poate fi puțin cam dificilă. Din fericire, sevrajul de zahăr nu are efecte secundare.

Nu vă lăsați înșelat de reclame precum zero zahăr sau sucuri dietetice și apoi să credeți că acestea sunt opțiuni sănătoase de băut. Chiar și sucurile dietetice vin la pachet cu îndulcitori artificiali, care sunt, de asemenea, principalii vinovați din spatele motivului de a evita cu totul consumul de băuturi răcoritoare.

Bărbat care mănâncă un sandwich cu multă carne
Bărbat care mănâncă un sandwich cu multă carne

Carnea in exces

Unele persoane preferă să stea departe de orice fel de carne pentru o dietă eficientă de 7 alimente de evitat. Dacă alegeți să evitați carnea, nu trebuie să vă faceți griji că nu veți obține suficiente proteine, deoarece puteți obține în continuare această macro din alimentele pe bază de plante. Consumând lucruri precum cereale integrale, leguminoase, nuci și semințe, veți absorbi toți aminoacizii importanți. Aceștia sunt micile componente care provin din proteine.

Dacă luăm exemplul proteinei din soia, aceasta conține toți cei opt aminoacizi esențiali, la fel ca și carnea. Soia și alte proteine de origine vegetală sunt alternative sănătoase care nu conțin cantitățile mari de grăsimi saturate pe care le conține carnea. Reducerea consumului de grăsimi saturate și de carne poate avea efecte pozitive asupra sănătății cardiovasculare și poate reduce riscul pentru anumite tipuri de cancer.

CITEȘTE ȘI:
Planul de dieta și alimentele sănătoase pentru creșterea în greutate
Produsele lactate de evitat atunci când încerci să slăbești
Produsele lactate de evitat atunci când încerci să slăbești

Produsele lactate

Există o mulțime de dezbateri cu privire la faptul dacă oamenii ar trebui să consume sau nu lactate. Mulți oameni susțin că laptele de vacă este conceput pentru vacile tinere, și nu pentru oameni. Atunci când laptele este pasteurizat, mulți dintre nutrienții săi sunt distruși, iar produsul rămas poate fi destul de problematic pentru sistemul digestiv al unor persoane.

Dependența pe care omenirea o are față de lapte face dificilă renunțarea la utilizarea acestuia, însă există și alte alternative. De exemplu, înlocuitorii laptelui de vacă care conțin soia, orez, migdale, nucă de cocos, ovăz sau cereale vă pot satisface pofta de lapte cu multe efecte și nu vor duce la problemele pe care le puteți întâmpina cu laptele de vacă.

Cremele de cafea fără lapte sunt, de asemenea, o zonă interzisă. Acestea conțin uleiuri hidrogenate care nu sunt bune pentru organism. De asemenea, au mult sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză, care poate dăuna ficatului prin creșterea grăsimii hepatice. De asemenea, au îndulcitori artificiali, care pot provoca probleme gastrointestinale (5).

Ceașcă de cafea pe masă
Ceașcă de cafea pe masă

Cafeaua in exces

Cafeaua este unul dintre acele lucruri care se întâmplă să fie băutura preferată de aproape toată lumea. Această băutură ușor de preparat poate fi asociată cu unele efecte secundare negative puternice, dar totuși oamenii nu par să renunțe la acest obicei (12).

Consumul mare de cafea a fost asociat cu niveluri ridicate de homocisteină . Nivelul ridicat de homocisteină plasmatică este, la rândul său, asociat cu un risc mai mare de boli cardiovasculare, inclusiv atac de cord.

Cofeina care se găsește în cafea accelerează aproape toate funcțiile din organism, cu excepția somnului. Ceea ce face aceasta este să uzeze organismul, ceea ce contribuie la accelerarea procesului de îmbătrânire. Cafeaua este, de asemenea, un diuretic. Atunci când o consumați, este posibil să excretați excesul de lichide și nutrienți utili, deci să privați organismul de aceștia.

CITEȘTE ȘI:
15 gustări pe care le mănâncă nutriționiștii în fiecare zi

În plus, nu este ușor să te oprești din consumul de cafea din cauza efectelor secundare, cum ar fi nervozitatea și durerile de cap. Dacă ați încercat să renunțați la acest viciu, ați putea dori să aveți o ceașcă de cafea în apropiere, dar să beți doar foarte puțin după fiecare oră. Această strategie vă poate ajuta să vă luptați cu dependența, iar în decurs de o săptămână ar trebui să fi trecut la o nouă pagină (10).

Deși consumul excesiv de cafea poate avea efecte negative asupra sănătății, un consum mai moderat de cafea poate avea, de fapt, beneficii pentru sănătate, așa că, probabil, moderația este cheia (12).

Zahăr alb și brun pe masă
Zahăr alb și brun pe masă

Zahărul adăugat

Zahărul adăugat este un lucru foarte obișnuit prezent în aproape toate mesele celor mai mulți oameni și probabil că se află în fruntea celor mai nesănătoase 7 alimente pe care trebuie să le evitați. Gândiți-vă la asta; există zahăr în deserturi, batoane de ciocolată, cereale, cafea, sucuri, etc.! Zahărul adăugat pare să fie peste tot.

Un număr mare de oameni cred că nu consumă zahăr fără să știe că acesta poate fi deghizat și sub formă de zaharoză, sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză sau orice alt ingredient care se termină în – “oză”.

Atunci când zahărul este conținut într-o porție de aliment integral, cum ar fi un măr, fibrele din aliment împing zahărul prin tractul digestiv, iar o parte din el este absorbită lent. Organismul poate gestiona astfel de cantități mici de zahăr, transformându-l în glucoză, pe care o utilizează ca energie (13).

CITEȘTE ȘI:
Fructoza 9 beneficii pentru sănătate. Ce este și ce beneficii are?

Atunci când celulele au suficientă glucoză, ficatul o transformă în glicogen. Acesta este stocat pentru a fi utilizat de organism mai târziu, când are nevoie de energie, dar nu are suficientă glucoză circulând în sânge. Practic, glicogenul stocat este eliberat și transformat din nou în glucoză.

Dacă se întâmplă ca toate locurile în care organismul stochează glicogenul să fie pline, atunci ficatul va trebui să îl transforme în trigliceride. După această conversie, ele sunt apoi stocate ca grăsime. Aceasta este o explicație simplă a faptului că oamenii se îngrașă chiar și atunci când mănâncă alimente sărace în grăsimi, deoarece zahărul are același efect (9).

Produse alimentare integrale sănătoase pentru corpul uman
Produse alimentare integrale sănătoase pentru corpul uman

Exemple de opțiuni sănătoase care pot înlocui alimentele care trebuie evitate

Când aveți chef de ceva dulce, mâncați un fruct întreg în loc de ceva cu adaos de zahăr.

Îndulcitorii nu trebuie să fie zahăr pentru ca ei să fie dulci. Folosiți condimente precum ghimbirul, cuișoarele, nucșoara, scorțișoara sau chiar extracte de plante care pot include menta, stevia și lavanda. Acestea pot da senzația unui răsfăț dulce, dar fără supraîncărcarea cu zahăr cu care sunt obișnuiți oamenii (3).

Coloranții alimentari moderni sunt fabricați din petrol și ar trebui evitați, deoarece pot provoca hiperactivitate și reacții alergice. Dacă trebuie să cumpărați produse ambalate, căutați-le pe cele care au coloranți pe bază de legume.

Stați departe de alimentele cu conservanți, cumpărând alimente proaspete. De asemenea, alimentele pe care le cumpărați ar trebui să fie cultivate organic pentru că nu au prea multe pesticide și erbicide.

Concluzie

Problema majorității oamenilor este că au tendința de a avea o dietă minimală din alimentele care le plac, pe care o păstrează cât trăiesc. Unele dintre alimentele preferate de mulți oameni nu sunt întotdeauna cele mai sănătoase. Pe lângă asta, alimentele moderne sunt pline de lucruri precum zaharuri adăugate, grăsimi, arome, conservanți și alți aditivi.

CITEȘTE ȘI:
Alimente organice, ce sunt și de ce să le consumi

Aceste lucruri sunt menite să îmbunătățească durata de depozitare și să reducă risipa, dar pot provoca, de asemenea, creșterea în greutate și riscul de boli cronice pe termen lung.

Dacă este posibil, reducerea consumului de alimente foarte procesate și optarea pentru alimente mai integrale și minim procesate poate fi benefică pentru sănătatea și talia dumneavoastră.

A fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete