2.3 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

7 greșeli pe care le fac părinții in primul an de școală

Cum să nu uiți ce este important în timp ce îți faci griji pentru caiete și rechizite: 7 strategii importante pentru primul an de școală.

Trebuie să citești asta...

Odată cu un copil de clasa întâi apar noi griji în casă: adaptarea la școală ocupă mult timp și energie pentru toată lumea, iar programul de lucru al zilei este adesea copleșitor. În clasa întâi, este deosebit de important să ne amintim să păstrăm copiii sănătoși și să menținem o bună stimă de sine la copil.

Când adăugați complexitatea socială și emoțională a adaptării și, uneori, primele semne ale debutului pubertății, devine dificil să țineți evidența tuturor lucrurilor.

Copiii nu vin pe lume cu un manual de instrucțiuni, deci cum vă dați seama dacă faceți greșeli în creșterea elevului dumneavoastră de clasa întâi? Iată cele mai frecvente probleme pe care le pot întâmpina părinții și strategii pentru a le rezolva: urmăriți-le pe tot parcursul anului.

Negarea excesului de greutate

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit că mulți părinți ai copiilor supraponderali cred că copilul va depăși acest lucru sau că este doar acel tip de figură. Și aceasta este o greșeală gravă.

O mulțime de schimbări fizice au loc în corpul unui copil de-a lungul anilor de școlarizare, inclusiv la pubertate. Dar mulți copii nu depășesc excesul de greutate, ci îl poartă cu ei până la vârsta adultă. Așa că nu vă puteți relaxa, școala primară este perioada în care nu este prea târziu să introduceți și să încurajați activitatea fizică și obiceiurile alimentare sănătoase.

CITEȘTE ȘI:
Jeleu din compot: 3 rețete delicioase

Majoritatea părinților cred că tensiunea arterială ridicată, colesterolul din sânge și diabetul sunt boli ale adulților și ale persoanelor în vârstă. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită și periculoasă: în prezent, tot mai multe boli ale “adulților” sunt identificate la copii.

Fapt! În primul an al pandemiei de coronavirus, numărul copiilor cu diabet de tip 2 a crescut de 1,77 ori față de anii anteriori. Cercetătorii de la Johns Hopkins Children’s Center care au realizat studiul nu știu încă dacă a fost vorba de virusul în sine sau de schimbările în stilul de viață în timpul închiderii, dar faptul rămâne.

Mulți părinți nu își dau seama că elevii de clasa întâi sunt deja suficient de mari pentru a dezvolta nu numai diabet, ci și pentru a dezvolta complicații. Iar experții spun că copiii le dezvoltă mai repede decât adulții.

Dacă copilul dvs. are kilograme în plus, nu-l faceți de rușine sau nu vă fixați pe cifre. Aceasta este o cale directă către tulburările alimentare. Stabiliți un obiectiv pentru sănătatea copilului dvs. și acționați în baza acelui program.

Fapt! Oamenii de știință de la Cambridge au dovedit că judecata “toată lumea din familia noastră este obeză și este ereditară” interferează cu toată lumea și este un mit. Transmiterea ereditară a genelor de tendință la obezitate nu duce la supraponderalitate atâta timp cât familia nu mănâncă în exces și nu neglijează activitatea fizică. Așadar, copiii obezi ai părinților obezi “moștenesc” stilul de viață al familiei.

CITEȘTE ȘI:
10 moduri de a ușura durerea în timpul nașterii (travaliul)

Nerespectarea unui program de somn.

Nu-ți urmărești programul de somn

Da, cu cât crește un copil, cu atât mai puțin somn are nevoie. Iar în adolescență, ceasul biologic se schimbă cu totul, ceea ce face ca mulți adolescenți să devină “midnighters”.

Cu toate acestea, somnul este important, iar un copil de clasa întâi nu înțelege încă suficient de mult de ce și nu poate relaționa o mică și constantă lipsă de somn și o stare de rău. Așa că îngrijirea somnului cade pe umerii părinților.

Asigurați-vă că copilul dumneavoastră merge la culcare la aceeași oră și că adoarme cu adevărat (în loc să se joace liniștit pe un smartphone nou-nouț). Mențineți ritualuri de seară – da, la fel ca și cu bebelușii. Supraîncărcarea emoțională a zilelor de școală are nevoie de ajutor pentru a se liniști.

Să spui un lucru și să faci altul

Cel mai rapid mod de a determina un copil să nu-și asculte părinții este să spună un lucru și să facă altul. Uitați-vă bine la voi înșivă și asigurați-vă că sunteți un bun model de urmat și că faceți ceea ce vreți să facă copilul.

Acest lucru include fiecare aspect al stilului tău de viață, de la faptul că fumezi, bei sau stai în mod constant cu gadgeturi până la modul în care gestionezi stresul și cum relaționezi cu ceilalți din familia și comunitatea ta.

CITEȘTE ȘI:
Învățarea unui copil să numere: 7 modalități eficiente

Amânarea de a vorbi “despre asta” pentru prea mult timp

Deși este doar clasa întâi, în primul rând, vârsta de debut a pubertății s-a schimbat din tinerețea ta, băieții având acum prima schimbare la vârsta de 9 ani în medie, iar fetele chiar mai devreme.

În plus, oamenii de știință de la The Fuller Project au efectuat un studiu pe scară largă a datelor și au descoperit că, în timpul aceleiași pandemii de covidie, numărul fetelor cu pubertate precoce a crescut dramatic – de 3,4 ori.

În al doilea rând, accesul la informațiile de pe internet este dificil de limitat: chiar dacă aveți o parolă pe toate dispozitivele, un copil de la școală poate avea prieteni mai informați.

În cele din urmă, nu vreți ca copilul dumneavoastră să nu aibă cu cine să vorbească despre moliciuni, dureri în piept, părul de sub brațe sau sângele de pe chiloți.

Deși nu este ușor să începi o astfel de conversație, iar unii părinți preferă să aștepte până când copilul este mai mare pentru a afla singuri, aceasta este o mare greșeală.

Sfat! Cumpărați și puneți într-un loc vizibil o carte despre ce se întâmplă cu corpul unui adolescent. Când copilul este interesat, spuneți-i că sunteți dispus să răspundeți la întrebări, dacă are vreuna.

CITEȘTE ȘI:
Cum să faci față stresului și să câștigi

Săriți peste un control medical

Scăparea examenului fizic

Nu doar preșcolarii au nevoie de aceste examene de rutină. Și nu vă bazați pe asistentele școlare: în noile condiții, acestea ajută mai ales în situații acute, în loc să examineze toți copiii ca înainte. Deci, în fiecare an ar trebui să treceți prin toți specialiștii necesari și să o faceți de dragul sănătății, nu de dragul unui certificat.

Suprasolicitarea copilului dumneavoastră cu activități

În majoritatea școlilor, copiilor li se oferă multe cluburi și secții începând cu clasa întâi, ca să nu mai vorbim de faptul că vârsta de 7 ani este vârsta la care se poate începe o școală de sport, artă sau muzică.

Poate părea tentant să vă înscrieți copilul la o varietate de cursuri pentru a crește o personalitate versatilă, dar trebuie să vă amintiți că acea personalitate poate deveni o persoană bolnavă din cauza supraîncărcării, precum și să obțină cunoștințe destul de medii la școală din cauza abundenței de cluburi.

Găsiți un echilibru astfel încât copilul dumneavoastră să îndeplinească așteptările academice și să participe la un număr select de activități extracurriculare.

Copii diferiți au nevoi diferite și nu există cu adevărat reguli stricte cu privire la câte activități extracurriculare pot fi considerate excesive. Ghidați-vă după bunăstarea și performanțele academice ale copilului dumneavoastră.

CITEȘTE ȘI:
Infecția urechii la bebeluși: simptome, diagnostic și tratament

Ignorați semnele de hărțuire

Bullying-ul poate avea loc și are loc chiar și în școala primară. În plus, un copil poate fi hărțuit și intimidat de persoane mai în vârstă pe rețelele de socializare, pe internet și chiar prin mesaje text.

Fiți atenți la semnele de suferință emoțională la copilul dumneavoastră, mai ales dacă are dureri inexplicabile sau dacă brusc nu mai vrea să meargă la școală.

Citește și aceste articole:

Articolele de pe acest site sunt doar cu scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete