8 cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare

8 Cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare

Descopera cele mai eficiente optiuni de ceaiuri naturale antiinflamatoare pentru a-ti imbunatati sanatatea si starea generala. Afla cum sa te bucuri de beneficiile acestor optiuni sanatoase si sa scapi de inflamatiile neplacute, cu ajutorul celor mai bune ceaiuri naturale. Citeste acum si imbunatateste-ti stilul de viata cu aceste alegeri sanatoase!

Unele ceaiuri, cum ar fi ceaiul de cuișoare sau ceaiul de ghimbir, sunt bogate în substanțe antiinflamatoare, antioxidante și analgezice care ajută la ameliorarea simptomelor durerii de dinți, a durerilor de gât, a sinuzitei sau chiar a durerilor abdominale.

Inflamația este un răspuns natural atunci când organismul suferă o infecție provocată de bacterii, ciuperci sau viruși, de exemplu, sau atunci când există o leziune cauzată de căldură, radiații sau traumatisme. În aceste situații, organismul produce substanțe inflamatorii, cum ar fi prostaglandinele și citokinele, în încercarea de a elimina cauza leziunii și de a începe repararea celulelor.

Deși nu sunt destinate să înlocuiască tratamentul medical, ceaiurile antiinflamatorii pot fi folosite pentru a completa tratamentul medical, accelerând recuperarea după inflamație și ameliorând simptomele într-un mod complet natural. Vedeți și o listă de alimente antiinflamatorii pe care să le adăugați în dieta dumneavoastră.

8 cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare
8 Cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare

1. Ceai de cuișoare

Ceaiul de cuișoare ajută la reducerea durerii și a inflamației, deoarece are în compoziție eugenol, o substanță cu acțiune antiinflamatoare și analgezică, fiind o bună opțiune pentru a ameliora durerile de dinți sau gingivita, de exemplu.

În plus, acest ceai poate fi folosit și pentru a ameliora durerile de gât.

Ingrediente: Ingrediente:

 • 10 cuișoare;
 • 1 cană de apă.

Cum se prepară:

Se pun cuișoarele și apa la fiert timp de 5 minute și se acoperă. Se lasă să se răcească, se strecoară și se clătește sau se face gargară timp de 20-30 de secunde, de două ori pe zi. Scuipați ceaiul după aceea.

2. Ceai de ghimbir, lămâie și usturoi

Ceaiul de ghimbir, lămâie și usturoi are proprietăți antioxidante și antiinflamatoare datorită alicinei, prezentă în usturoi, a compușilor fenolici precum gingerol, chogaol și zingerone din ghimbir, și a vitaminei C din lămâie, care ajută la combaterea simptomelor gripei sau răcelii.

În plus, acest ceai ajută la întărirea sistemului imunitar și la scăderea duratei inflamațiilor.

Ingrediente:

 • 3 căței de usturoi curățați de coajă și tăiați în două;
 • 1/2 cană de suc de lămâie;
 • 1 cm de rădăcină de ghimbir sau ½ linguriță de pulbere de ghimbir;
 • 3 căni de apă;
 • Miere pentru îndulcire (opțional).

Mod de preparare:

Se fierbe apa cu usturoiul. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie, ghimbirul și mierea. Se strecoară și se servește.

Ghimbirul nu trebuie consumat de persoanele care folosesc anticoagulante, așa că trebuie eliminat din ceai în aceste cazuri. În timpul sarcinii, ghimbirul trebuie folosit doar în cantitate de 1 g pe zi și până la maximum 4 zile.

3. Ceaiul verde

Unele studii arată că ceaiul verde, obținut din planta Camellia sinensis, are în compoziția sa compuși fenolici, în special epigallocatechina, care are proprietăți antiinflamatoare și antioxidante,îmbunătățind acțiunea sistemului imunitar și ajutând organismul să lupte împotriva inflamațiilor comune, cum ar fi sinuzita sau durerile de gât, de exemplu.

Ceaiul verde poate fi folosit sub formă de ceai, infuzie sau extract natural și trebuie folosit cu avizul medicului, deoarece utilizarea excesivă poate dăuna ficatului.

Ingrediente:

 • 1 lingură (ceai) de frunze de ceai verde sau 1 pliculeț de ceai verde;
 • 1 cană de apă clocotită.

Cum se prepară:

Se adaugă frunzele sau pliculețul de ceai verde în cana cu apă clocotită și se lasă să stea 10 minute. Se strecoară sau se scoate pliculețul și se bea apoi. Acest ceai poate fi consumat de 3-4 ori pe zi, sau conform sfatului medicului.

Ceaiul verde nu trebuie consumat de copii, femei însărcinate sau care alăptează, persoane care suferă de insomnie, hipertiroidism, gastrită sau ulcer gastric. În plus, pentru că are în compoziție cofeină, trebuie evitat consumul acestui ceai la sfârșitul zilei sau într-o cantitate mai mare decât cea recomandată.

Persoanele care au tensiune arterială ridicată pot bea maximum 3 căni de ceai verde pe zi, sub îndrumarea unui medic, deoarece băutura poate interacționa cu medicamentele pentru controlul tensiunii arteriale.

4. Ceaiul de șofran

Șofranul, numit și turmeric, este bogat în curcumină, o substanță cu o puternică proprietate antiinflamatoare, care acționează prin diminuarea simptomelor de inflamație la nivelul organismului, mușchilor, tendoanelor și articulațiilor, fiind o alegere excelentă de antiinflamator natural pentru starea generală de rău și durerile de corp.

Ingrediente:

 • 1 shallow (linguriță) pulbere de turmeric (200 mg);
 • 1 cană de apă.

Mod de preparare: Se poate lua o cană de cafea cu apă de ploaie:

Puneți apa la fiert și adăugați turmericul. Fierbeți timp de 5 până la 10 minute. Se strecoară ceaiul și se bea. Puteți bea 2 până la 3 căni de ceai de șofran pe zi.

O altă opțiune este să consumați turmeric sub formă de capsule de turmeric, care pot fi folosite prin administrarea a 2 capsule de 250 mg la fiecare 12 ore, totalizând 1 g pe zi.

Acest ceai sau capsulele de turmeric nu trebuie folosite de femeile însărcinate sau de persoanele care iau anticoagulante, cum ar fi warfarina, clopidogrelul sau acidul acetilsalicilic, deoarece poate crește riscul de sângerare sau hemoragie.

5. Ceai de fenicul

Ceaiul de fenicul are substanțe cu acțiune antiinflamatoare, analgezică, antispastică și digestivă, cum ar fi anetolul, estragolul și camforul, care ajută la ameliorarea inflamațiilor stomacale, reducând senzația de arsuri la stomac, arsuri în stomac sau în gât.

În plus, acest ceai ajută la ameliorarea simptomelor colitei sau ale sindromului de colon iritabil, cum ar fi diareea, durerile abdominale sau gazele, de exemplu, fiind o bună alegere de ceai pentru intestinul inflamat.

Ingrediente:

 • 1 lingură de semințe de fenicul;
 • 1 cană de apă clocotită.

Mod de preparare: Se pune o linguriță de ceai de ceai în apă:

Adăugați semințele de fenicul în ceașca de apă clocotită. Se acoperă și se lasă să se încălzească timp de 10-15 minute. Se strecoară și se beau 2 sau 3 căni pe zi, cu 20 de minute înainte de masă. O altă variantă este să folosiți pliculețul de ceai de fenicul. Află și alte moduri de a folosi feniculul.

Ceaiul de fenicul nu trebuie folosit de femeile însărcinate sau care alăptează.

6. Ceai de arnică

Arnica este un excelent antiinflamator extern natural care ajută la diminuarea durerii și la tratarea entorsei sau a durerii musculare. Florile sale au în compoziție lactone care au acțiune antiinflamatoare și analgezică, ameliorând durerea provocată de distensia sau întinderea mușchilor cauzată de activitățile fizice sau în cazul torticolisului. Află și alte modalități de a folosi arnica pentru a ameliora durerile musculare.

Este important de reținut că acest ceai nu trebuie ingerat, deoarece are proprietăți toxice, și trebuie folosit doar pentru a face comprese topice.

Ingrediente:

 • 1 lingură (linguriță) de flori uscate de arnică;
 • 250 ml de apă clocotită.

Cum se prepară:

Se pun florile uscate de arnică în apa clocotită și se lasă să stea 10 minute. Se strecoară, se înmoaie compresa și se aplică caldă pe mușchiul dureros de 2-3 ori pe zi.

7. Ceai de mentă

Ceaiul de mentă este bogat în substanțe antiinflamatorii, precum mentolul, care ajută la ameliorarea simptomelor răcelii, gripei, rinitei sau sinuzitei, cum ar fi curgerea nasului, nasul înfundat, durerile de cap sau tusea.

În plus, acest ceai are proprietăți antibacteriene și antivirale care ajută organismul să lupte împotriva oricărei posibile infecții și să se refacă mai repede.

Ingrediente:

 • 6 frunze de mentă mărunțite;
 • 150 ml de apă clocotită.

Mod de preparare: Se prepară un ceai de ceai de ceai:

Într-o ceașcă se adaugă apa peste frunzele de mentă tocate și se lasă să stea între 5 și 7 minute. Se strecoară, se îndulcește cu miere dacă se dorește și se iau 3-4 căni pe zi.

8. Ceai de macela și propolis

Ceaiul de macela și propolis este un excelent antiinflamator natural, având și un efect analgezic și antibacterian, care ajută la ameliorarea inflamației la nivelul dinților sau al gingiilor, fiind eficient împotriva durerilor de dinți sau a gingivitei.

Ingrediente:

 • 2 linguri (lingurițe) de frunze uscate de macela;
 • 30 de picături de extract de propolis;
 • 1 litru de apă.

Cum se prepară:

Se pune la fiert 1 litru de apă, apoi se adaugă frunzele uscate de macela și se lasă să fiarbă timp de 5 minute. Se acoperă vasul și se lasă să se răcească. Adăugați apoi propolisul, amestecați bine și puneți o înghițitură în gură și clătiți pentru câteva momente. Scuipați ceaiul după aceea.

?Întrebări frecvente

Care sunt beneficiile consumului de ceaiuri naturale antiinflamatoare?

Consumul de ceaiuri naturale antiinflamatoare poate ajuta la reducerea inflamației, ameliorarea durerilor, îmbunătățirea imunității și poate susține sănătatea generală a organismului.

Cum acționează ceaiul de cuișoare și ghimbir în reducerea inflamației?

Cuișoarele și ghimbirul conțin compuși antiinflamatori, precum eugenolul și gingerolul, care pot ajuta la diminuarea inflamației și la ameliorarea durerilor.

Ce beneficii aduce ceaiul de lămâie și usturoi pentru sănătate?

Ceaiul de lămâie și usturoi are proprietăți antibacteriene, antivirale și antiinflamatoare, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea infecțiilor.

De ce este ceaiul verde un bun antiinflamator?

Ceaiul verde este bogat în antioxidanți, cum ar fi polifenolii și catechinele, care au proprietăți antiinflamatorii și pot proteja celulele de stresul oxidativ.

Care sunt beneficiile ceaiului de șofran, fenicul și arnică?

Ceaiul de șofran, fenicul și arnică conține compuși antiinflamatori care pot ajuta la reducerea inflamației și durerilor, precum și la îmbunătățirea digestiei și a circulației sanguine.

Cum contribuie ceaiul de macela și propolis la sănătatea generală?

Ceaiul de macela și propolis are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antioxidante, care pot susține sistemul imunitar, ajuta la vindecarea rănilor și proteja organismul de infecții.

 • ROSZHAN, M, Marjan et al. The effects of regular consumption of green or black tea beverage on blood pressure in those with elevated blood pressure or hypertension: A systematic review and meta-analysis. Complementary Therapies in Medicine. Vol.51. 1-11, 2020
 • QUAN QUAN, Mao; XIAO-YU, Xu; et al. Bioactive Compounds and Bioactivities of Ginger (Zingiber officinale Roscoe). Foods. 8. 1-21, 2019
 • SEMWAL, Ruchi B.; et al. Gingerols and shogaols: Important nutraceutical principles from ginger. Phytochemistry Journal. 554-568, 2015
 • JORGE, R. M.; et al. Evaluation of antinociceptive, anti-inflammatory and antiulcerogenic activities of Maytenus ilicifolia. J Ethnopharmacol. 94. 1; 93-100, 2004
 • WONFOR, Ruth; et al. Anti-inflammatory properties of an extract of M. ilicifolia in the human intestinal epithelial Caco-2 cell line. Journal of Ethnopharmacology. 209. 283-287, 2017
 • ARREOLA, Rodrigo; et al. Immunomodulation and Anti-Inflammatory Effects of Garlic Compounds. Journal of Immunology Research. 2015. 401630; 1-13, 2015
 • DI LORENZO, Chiara; et al. Plant food supplements with anti-inflammatory properties: a systematic review (II). Crit Rev Food Sci Nutr. 53. 5; 507-16, 2013
 • BUHRMANN, C.; et al. Curcumin modulates nuclear factor kappaB (NF-kappaB)-mediated inflammation in human tenocytes in vitro: role of the phosphatidylinositol 3-kinase/Akt pathway. J Biol Chem. 286. 32; 28556-66, 2011
 • KRIPLANI, Priyanka; et al. Arnica montana L. – a plant of healing: review. Journal of Pharmacy and Pharmacology. 69. 925-945, 2017
 • ASL, Mina Kamkar; et al. Analgesic effect of the aqueous and ethanolic extracts of clove. Avicenna J Phytomed. 3. 2; 186–192, 2013
 • KE, Fei; et al. Herbal Medicine in the Treatment of Ulcerative Colitis. Saudi J Gastroenterol. 18. 1; 3-10, 2012

?Citește și aceste articole:

 • Pătlagina cu frunze late: beneficiile și utilizările sale
  Pătlagina cu frunze late, o plantă medicinală remarcabilă, oferă numeroase beneficii pentru sănătate și utilizări diverse. Combate afecțiuni respiratorii, calmează durerile stomacale și accelerează vindecarea rănilor. Folosită în ceaiuri, tincturi și unguente, pătlagina îmbunătățește imunitatea și promovează o viață sănătoasă. Descoperă puterea naturală a acestei plante uimitoare!
 • Beneficiile turmericului pentru diabet? Ce spune știința
  Descoperă beneficiile turmericului pentru diabet, cum turmericul poate fi acesta un aliat de nădejde, conform cercetărilor științifice. Află din acest articol cum acest condiment poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea rezistenței la insulină. Investește în sănătatea ta și află cum să incluzi turmericul în dieta ta zilnică.
 • Valeriana: beneficii, utilizare și efecte secundare
  Descoperă beneficiile și utilizările plantei valeriana, un remediu natural pentru insomnie, anxietate și alte probleme de sănătate. În acest articol, vei afla cum să folosești valeriana, dar și despre efectele secundare pe care trebuie să le iei în considerare. Află cum poți îmbunătăți calitatea somnului și sănătatea ta cu ajutorul acestei plante minunate.
 • Lemongrass (melisa): 11 Beneficii si utilizări
  Descoperă cele mai importante 11 beneficii și utilizări ale lemongrass (melisa) și află cum această plantă minunată poate ajuta la îmbunătățirea sănătății și a stării de spirit. De la proprietățile antiinflamatorii și antibacteriene la capacitatea de a îmbunătăți digestia și a reduce stresul, lemongrass este un ingredient cheie în medicina tradițională și în bucătăria asiatică. Află cum să folosești lemongrass în mod corect pentru a obține cele mai bune rezultate!
 • 8 Cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare
  Descopera cele mai bune optiuni pentru a combate inflamatiile cu ajutorul celor mai eficiente ceaiuri naturale antiinflamatoare. Afla cum pot acestea sa te ajute sa te simti mai bine si sa iti imbunatateasca starea de sanatate generala. Citeste acum articolul nostru despre cele 8 cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare si pregateste-te sa iti imbunatatesti stilul de viata.
8 cele mai bune ceaiuri naturale antiinflamatoare

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

CITEȘTE ȘI:
Fulgii de ovăz beneficii sănătate, calorii nutriție
7 Calmante naturale pentru anxietate, insomnie și nervozitate
Lemongrass (melisa): 11 Beneficii si utilizări
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii