18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

8 semne că ai o dieta deficitară

O dietă proastă poate duce la o serie de probleme, inclusiv la un nivel scăzut de energie, o stare de sănătate precară și o dispoziție proastă. Iată câteva semne care arată că s-ar putea să mănânci prost.

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

În căutarea unor forme perfecte, ținem diete rigide, uitând că slăbiciunea poate fi periculoasă. Malnutriția nu înseamnă doar pierderea de kilograme în plus, ci și pierderea tuturor vitaminelor și mineralelor de care aveți nevoie pentru a funcționa corect. “De unde știu dacă nu mănânc suficient?” – mulți oameni întreabă. Vă spunem când este timpul să vă opriți și să vă revizuiți dieta.

Motive pentru o dietă deficitară

Nu întotdeauna este vorba de malnutriție legată de alimentație. O persoană poate pur și simplu să nu aibă timp să mănânce într-un mediu de lucru frenetic. O altă persoană cheltuiește prea multă energie la sala de sport, uitând să refacă la timp substanțele de care organismul are nevoie.

Dar există și probleme interne care pot cauza o pierdere rapidă în greutate și lipsa poftei de mâncare, cum ar fi un metabolism ridicat, probleme hormonale sau boli grave.

Nu numai că slăbești, dar toate sistemele corpului tău intră în colaps și sistemul tău imunitar suferă din cauza alimentației deficitare. Acestea sunt doar câteva dintre problemele care apar dacă nu vă controlați dieta:

 • oase fragile;
 • anemie;
 • rezultate medicale slabe;
 • probleme de creștere și dezvoltare în copilărie și adolescență;
 • anorexie.

Semnele prin care îți poți da seama când este timpul să îți schimbi dieta

1. Oboseală cronică

8 semne că ai o dieta deficitară
8 semne că ai o dieta deficitară

Cel mai frecvent simptom. Este simplu: ca orice gadget, oamenii au nevoie să se reîncarce. Ne reîncărcăm tehnologia cu baterii sau conectată la rețeaua electrică, ne refacem energia atunci când dormim sau când mâncăm.

CITEȘTE ȘI:
De ce avem nevoie de magneziu: 6 descoperiri științifice

Numai în repaus organismul are nevoie de aproximativ 1000 kcal. Acum adăugați stilul de viață activ, exercițiile fizice și malnutriția. Ce primești? Eșecul întregului sistem uman complex. Iar primele simptome sunt pierderea de energie, oboseala mentală și fizică.

2. Boli frecvente

Toate ființele vii au o apărare imunitară, dezvoltată la nivel genetic de-a lungul a mii de ani de evoluție. Este ca un scut de încredere care distruge bacteriile și virușii dăunători atunci când aceștia pătrund în organism. De unde îți vei lua forța dacă nu primești la timp vitamine și oligoelemente sănătoase?

3. Căderea părului

8 semne că ai o dieta deficitară
8 semne că ai o dieta deficitară

Căderea părului este un alt simptom al malnutriției. Nu numai că părul este vulnerabil la daunele chimice externe cauzate de colorare, dar este, de asemenea, lipsit de o bună aprovizionare cu foliculi de păr din interior. Niciun șampon profesional nu te va ajuta dacă nu mănânci corect. Dacă după ce te speli și te clatesti, rămâi cu șuvițe de păr, reconsideră-ți dieta.

4. Insomnie

Nu reușiți să adormiți, dar când vă treziți vă simțiți slăbit și neliniștit? Obiceiurile alimentare pot fi de vină. Cum se descurcă organismul să fie mereu flămând? Consecințele insomniei sunt creșterea în greutate, anxietatea și depresia. Pentru a evita acest lucru, consumați o dietă echilibrată, respectați-vă rutina zilnică și renunțați la gadgeturi cu cel puțin o oră înainte de culcare.

CITEȘTE ȘI:
7 cauze pentru grăsimea de pe burtă

5. Tulburări în sistemul sexual

Disfuncția sexuală este un simptom grav, dar despre care mulți oameni tac. Organismul, care nu primește substanțele potrivite din alimente, începe să redistribuie ceea ce are. Prioritatea este acordată în mod firesc organelor care sunt responsabile de funcțiile vitale. În consecință, sunt afectați hormonii masculini și feminini responsabili de reproducere. Gândiți-vă la depresie și oboseală cronică și veți obține o lipsă totală de orice dorință.

6. Senzație de frig

8 semne că ai o dieta deficitară
8 semne că ai o dieta deficitară

Înghețați în mod constant și nu știți de ce. Din nou, acesta este un simptom al unei alimentații deficitare. Aveți nevoie de suficiente calorii pentru a vă încălzi corespunzător. Dacă acestea nu sunt furnizate în totalitate organismului, metabolismul energetic va scădea și, în consecință, temperatura corpului va scădea. În plus, lipsa de nutrienți poate afecta glanda tiroidă. Verificați hormonul T3 responsabil pentru aceste procese.

7. Tulburări ale scaunului

S-ar părea că, cu cât mănânci mai puțin, cu atât mai puține probleme cu scaunul vei avea. Dar, de fapt, este exact invers. Constipația este un alt simptom al malnutriției. Faptul că alimentele procesate care intră în intestine în cantități mici, lăsate fără “atenție”, apoi vine un alt lot. Odată ce acestea s-au acumulat, formează constipația.

CITEȘTE ȘI:
10 Obiceiuri de dimineață care te ajută să slăbești

8. Foamea

Cel mai evident simptom al malnutriției este foamea constantă. Hormonii o iau razna, iar organismul produce cortizol care, la rândul său, acumulează țesut adipos și provoacă o foame constantă. Teama de epuizare în sistemul uman este mare, dar rareori ne ascultăm corpul.

Ce se poate face?

Revizuiți-vă stilul de viață și introduceți cinci-șase mese pe zi. Includeți alimente bogate în vitamine, minerale și aminoacizi. Învățați principiile unei diete echilibrate și încercați să le respectați.

Citește și aceste articole:

 • 8 Victorii pe care să le sărbătorești în timpul călătoriei tale de slăbit
  A te simți mai puternic în timpul antrenamentelor tale este o victorie fără scară care merită sărbătorită. Pe parcursul călătoriei tale de pierdere în greutate, […]
 • 10 Obiceiuri de dimineață care te ajută să slăbești
  Fie că doriți să slăbiți sau să vă mențineți o greutate sănătoasă, aceste obiceiuri de dimineață vă vor ajuta să vă mențineți pe drumul cel bun. Slăbirea este un efort dificil care necesită dedicare, concentrare și un angajament de a vă schimba stilul de viață. Dar nu este vorba doar de exerciții fizice – trebuie să acordați atenție și la ceea ce mâncați.
 • 9 sfaturi pentru a bea apă în mod corespunzător
  Cea mai importantă băutură din viața noastră este apa. Este atât de ușor să te pierzi în timpul zilei și să uiți să te hidratezi. Iată 9 sfaturi pentru a bea apă în mod corespunzător, care te vor face să ai încredere și să te simți bine toată ziua.
 • 8 semne că ai o dieta deficitară
  S-ar putea să nu-ți dai seama, dar dieta ta ar putea să te facă să te simți leneșă, cu creierul încețoșat și chiar deprimată. Dă click pentru a afla 8 semne care îți arată că dieta ta are nevoie de o revizie majoră.
 • 7 Alimente care iți cresc metabolismul
  Corpul tău folosește metabolismul pentru a transforma alimentele și băuturile pe care le consumi în energie. Un proces complex combină caloriile din alimente și băuturi […]
Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete