8.7 C
București
miercuri, martie 22, 2023

8 Victorii pe care să le sărbătorești în timpul călătoriei tale de slăbit

Trebuie să citești asta...

A te simți mai puternic în timpul antrenamentelor tale este o victorie fără scară care merită sărbătorită.

Pe parcursul călătoriei tale de pierdere în greutate, probabil că vei avea parte de multe suișuri și coborâșuri. Unul dintre aceste scăderi probabile? Atunci când cifrele de pe cântar care scădeau constant se opresc brusc.

Chiar dacă faceți tot ce vă stă în putință pentru a scăpa de kilograme, uneori este imposibil să evitați platoul temut de pierdere în greutate.

Acest lucru se datorează faptului că mulți factori incontrolabili influențează pierderea în greutate, spune Sylvia Gonsahn-Bollie, MD, medic de medicină internă cu dublă certificare și specialist în medicina obezității și autor al cărții Embrace You: Ghidul tău pentru a transforma concepțiile greșite despre pierderea în greutate în bunăstare pe tot parcursul vieții.

Și atunci când experimentați o stagnare temporară cu cântarul dvs., poate fi doar că “corpul dvs. se află într-o fază în care trebuie să vă mențină greutatea actuală”, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

Problema este că mulți oameni confundă această pauză în pierderea de kilograme cu faptul că fac ceva greșit. “În timpul platoului de pierdere în greutate, dacă cântarul este singura dată pe care o utilizați, puteți interpreta greșit cifrele neînsuflețite ca un semn că nu sunteți pe drumul cel bun”, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

CITEȘTE ȘI:
Slăbitul după 40 de ani Top 4 moduri de a pierde kilograme

Dar pur și simplu nu este cazul. “Scala este doar o formă de date”, spune Dr. Gonsahn-Bollie. Și există mulți alți indicatori preciși care nu implică un număr pe cântar – cunoscuți sub numele de victorii fără scară (NSV) – pe care ar trebui să le urmăriți.

“NSVs sunt, de asemenea, date vitale pentru a vă ajuta să vedeți că sunteți încă pe drumul spre obiectivele dvs. de pierdere în greutate și de bunăstare”, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

Aici, Dr. Gonsahn-Bollie împărtășește NSV-urile pentru a păstra un ochi pentru – și sărbători – în călătoria dvs. de pierdere în greutate, chiar dacă cântarul dvs. nu a primit încă memo-ul.

1. Hainele tale se potrivesc mai bine

Atunci când numărul de pe cântar stagnează, hainele dvs. vă pot oferi un indiciu asupra progresului dvs. de pierdere în greutate.

“Hainele tale care se potrivesc mai bine pot însemna o pierdere timpurie în greutate sau o tonifiere musculară”, spune Dr. Gonsahn-Bollie. “Adesea, oamenii nu își măsoară dimensiunea (“circumferința”) taliei, coapselor, brațelor etc., dar pe măsură ce corpul tău se transformă în timpul călătoriei tale de pierdere în greutate, hainele tale se pot potrivi mai bine pentru că ai pierdut centimetri mai degrabă decât kilograme”, explică ea.

2. Vă simțiți mai puternic

Ridici mai mult la sala de sport? Creșterea forței este un alt semn revelator că sunteți pe drumul cel bun spre obiectivele dvs. de pierdere în greutate.

CITEȘTE ȘI:
Fasolea roșie: Beneficii sănătate, nutriție, rețete

“Dacă începeți un nou antrenament de fitness, este posibil să creșteți masa musculară în timp ce pierdeți apă și greutate de grăsime”, spune Dr. Gonsahn-Bollie. “Inițial, cântarul poate să nu se schimbe sau poate chiar să crească ușor”, deoarece mușchii slabi cântăresc mai mult decât grăsimea, spune ea.

Dar aveți încredere în acest proces: Construirea mușchilor – care vă ajută să ardeți mai multe calorii în repaus – și forța sunt amândouă indicatoare stelare pe calea pierderii de kilograme.

3. Ați încetat să mai sforăiți

Dacă v-ați transformat dintr-un sforăitul de fierăstrău într-un somn silențios, eforturile dvs. de a pierde kilograme ar putea da roade.

Acest lucru se datorează faptului că sforăitul poate fi un semn al apneei obstructive de somn (OSA) – o tulburare de somn caracterizată prin respirație care se oprește și începe în mod repetat – și OSA este în mod obișnuit corelată cu o greutate crescută în jurul gâtului, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

“Chiar și o ușoară schimbare a greutății în această zonă ar putea ajuta la sforăitul dvs.”, spune ea.

4. Aveți mai multă energie

Mai multă energie în pasul tău este un semnal sigur al progresului tău, chiar dacă kilogramele încă nu s-au dat jos.

“A purta o greutate fizică în plus are multe cauze – fizice, emoționale și chiar spirituale” – și vă poate împovăra (la propriu), secătuindu-vă energia, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune sucuri pentru slăbit cu beneficii

“Pe măsură ce vă schimbați concentrarea pentru a vă prioritiza bunăstarea, alegând alimente care vă alimentează corpul cu hrană și dormind mai bine, vă veți simți de obicei mai energic”, explică ea.

Și o creștere a energiei se poate manifesta în multe domenii ale vieții tale, de la un libido mai viu la o rezistență mai mare în timpul antrenamentelor cardio, adaugă ea.

5. Inima ta este mai sănătoasă

Markerii metabolici îmbunătățiți, cum ar fi o tensiune arterială mai bună sau niveluri mai bune de colesterol – care joacă un rol semnificativ în sănătatea inimii tale – ar trebui să fie sărbătorite ca victorii pe drumul spre pierderea în greutate (și o viață mai lungă și mai sănătoasă), spune Dr. Gonsahn-Bollie.

Deci, în timp ce s-ar putea să nu vedeți o schimbare substanțială pe cântar, “chiar și o schimbare de doar 5% în greutatea corporală poate îmbunătăți aceste cifre”, spune ea.

6. Zahărul tău din sânge este mai bine gestionat

Dacă aveți nevoie de o dovadă a perseverenței dumneavoastră pe calea pierderii în greutate, nu căutați mai departe de glicemia dumneavoastră. Nivelurile stabile de glucoză sunt markeri majori ai progresului.

Iată de ce: “Deoarece grăsimea este activă din punct de vedere hormonal, zahărul din sânge poate fi dificil de reglat atunci când aveți grăsime corporală suplimentară”, spune Dr. Gonsahn-Bollie. Și “reglarea zahărului din sânge poate fi deosebit de dificilă pentru persoanele cu rezistență la insulină”, adaugă ea.

CITEȘTE ȘI:
Dieta fără carbohidrați și slăbitul – Cât de eficientă este?

“Pe măsură ce începeți să faceți schimbări pozitive ale stilului de viață în călătoria dvs. de pierdere în greutate, zahărul din sânge se poate îmbunătăți chiar înainte ca scala să se schimbe semnificativ”, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

S-ar putea chiar să descoperiți că vă puteți gestiona zahărul din sânge prin dietă și exerciții fizice și că nu mai aveți nevoie să luați medicamente.

7. Vă place cum arătați

Când începe să-ți placă ceea ce vezi în oglindă – asta e ceva de sărbătorit.

“Încrederea nu este un număr pe cântar”, spune Dr. Gonsahn-Bollie. Vine din interior.

“Alegerea de a vă îmbrățișa caracteristicile fizice pozitive înainte ca cântarul să se schimbe poate fi un schimbător de joc în călătoria dvs. de pierdere în greutate”, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

Ea recomandă să scrie complimente despre tine în fiecare zi și să le transformi în afirmații pozitive. De exemplu:

  • Sunt recunoscător pentru puterea mea.
  • Îmi iubesc și îmi accept corpul așa cum este el astăzi.
  • Corpul meu este un dar. Îl voi trata cu dragoste și respect.

8. Sănătatea ta mentală se îmbunătățește

O stare de spirit mai bună este un alt marker uimitor pe care cântarul nu îl poate măsura.

În timp ce planul de pierdere în greutate al fiecăruia este unic, unul sănătos implică adesea o combinație de exerciții fizice regulate, consumul de alimente hrănitoare și prioritizarea somnului. Și toate aceste strategii pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea condițiilor de sănătate mintală, cum ar fi tulburarea de anxietate generalizată ușoară / moderată și depresia majoră, spune Dr. Gonsahn-Bollie.

CITEȘTE ȘI:
Pierderea în greutate îți reglează menstruația?

În plus, “poate fi foarte împuternicitor să preia controlul asupra sănătății dvs. prin începerea unei călătorii de pierdere în greutate și wellness”, adaugă Dr. Gonsahn-Bollie. Și acest sentiment de împuternicire poate îmbunătăți și sănătatea ta mentală.

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Citește și aceste articole:

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

Ultimele rețete