9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida

9 Obiceiuri nocive care iți afectează tiroida

Chiar și disfuncțiile minore ale unui organ al sistemului endocrin înrăutățesc starea generală a organismului. Unele probleme aparent inofensive legate de stilul de viață pot provoca leziuni ale glandei tiroide.

La urma urmei, acest organ este asociat cu aproape toate procesele vieții. I se atribuie pe bună dreptate rolul de dirijor de orchestră.

Ce hormoni sunt afectați de glanda tiroidă

Funcționarea defectuoasă a glandei duce la o perturbare a metabolismului. Sistemul endocrin practic “se învârte”. O persoană poate începe să piardă în greutate, arătând o incapacitate de a lua în greutate. Alternativ, aceștia pot avea dificultăți în a scăpa de kilogramele în plus.

Sunt afectate glandele suprarenale, pancreasul responsabil de producerea de insulină. Sfera sexuală este, de asemenea, afectată. De exemplu, nivelurile de prolactină legate de sănătatea femeilor se schimbă.

Persoana are schimbări de dispoziție incontrolabile ca o consecință a tulburării de fond hormonal a psihicului. Un astfel de dezechilibru duce la boli grave.

Cine este mai predispus la disfuncții tiroidiene: bărbații sau femeile și de ce?

Disfuncția tiroidiană poate fi întâlnită la aproape toată lumea sub formă de deficiențe. Simptomele similare celor ale anemiei apar și sunt, de asemenea, asociate cu aceasta.

Cauza afecțiunilor este o concentrație insuficientă de fier, cupru în organism. O situație gravă este cauzată de deficitul de vitamina C. Această substanță este cea care asigură sinteza hormonilor tiroidieni care asigură sănătatea organului.

O persoană are nevoie de iod, vitaminele A, grupul B, D, seleniu, cupru, magneziu, zinc. Tiroidei îi place un stil de viață liniștit. Are nevoie de aer proaspăt, în special de aerul marin, și de o mulțime de alți factori benefici.

Atât insuficiența, cât și hiperfuncția sunt consecințe ale lipsei anumitor substanțe din organism: adesea cauza se află în alimentație. Atât bărbații, cât și femeile sunt predispuși la tulburări tiroidiene.

În timpul restructurării hormonale postnatale apar nereguli temporare, dacă nu se iau măsuri pentru a le corecta. Persoanele de toate vârstele pot fi expuse riscului.

Obiceiuri dăunătoare, ce sunt ele?

Atunci când este detectată o disfuncție tiroidiană, primul lucru care trebuie făcut este să renunți la tot ceea ce este dăunător.

9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida
9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida

Stilul de viață și următoarele sunt factori importanți:

 • tulburări de somn din vina persoanei, lipsa de odihnă;
 • consumul excesiv de dulciuri;
 • obiceiuri proaste, alcool, fumat, intoxicație cu antibiotice;
 • lipsa de vitamine și minerale suficiente în alimente;
 • tulburări ale tractului gastrointestinal (GIT), o creștere a proporției florei patogene;
 • anomalii de greutate, comportament alimentar inadecvat, de exemplu înfometare
 • lipsa de echilibru mental, situații stresante.
9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida
9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida

Toate aceste obiceiuri duc la o “legănare” a sistemului endocrin. Atunci când apar anomalii ale funcției tiroidiene, trebuie să reacționați imediat și să luați măsuri pentru normalizare.

De ce depinde succesul cu pacienții

Nutritiologia consideră că este imperios necesar să se ia în considerare cauzele problemei. Disfuncțiile tiroidiene sunt aproape întotdeauna asociate cu stări de anemie, care trebuie corectate prin selectarea substanțelor potrivite în alimentație.

9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida
9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida

Îmbunătățirile semnificative ale stării de sănătate a unui pacient nu apar dintr-o dată. Este un proces de lungă durată, care durează între 6 și 10 luni, chiar dacă un specialist este implicat în această problemă. Numai printr-o abordare atentă se poate stabiliza aproape permanent această afecțiune.

Ai grijă de sănătatea ta și împărtășește acest articol utilu cei dragi ție

Citește și aceste articole:

 • Alergia la polen: cauze, simptome, tratament 🌼
  Vrei să afli mai multe despre alergia la polen și cum să o gestionezi? În acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre alergia la polen, de la cauze și simptome până la tratamente și prevenție. Vei descoperi, de asemenea, câteva remedii naturale și resurse utile pentru a face față alergiei la polen. Nu lăsa polenul să-ți strice primăvara și vara. Citește acest articol și află cum să te bucuri de aer liber fără strănut și mâncărimi.
 • Albinismul: cauze, simptome și diagnostic 🌟
  Albinismul este o afecțiune rară și incurabilă care afectează culoarea pielii, părului și ochilor și determină probleme vizuale diverse. În acest articol vei afla ce este albinismul, care sunt cauzele, simptomele și diagnosticul acestei afecțiuni și cum se poate îmbunătăți calitatea vieții persoanelor cu albinism. Vei afla și despre tratamentele existente și cele experimentale pentru albinism
 • ADHD: Ce este, cum se manifestă și cum se tratează
  ADHD este o tulburare neurodezvoltativă frecventă, care afectează capacitatea de a se concentra, de a se controla impulsurile și de a fi activ la nivel […]
 • Infecția cu rotavirus la copii – Simptome si cauze. Tot ce trebuie sa stii!
  Infecția cu rotavirus la copii este cea mai frecventă cauză de diaree severă la copiii sub 5 ani. Aflați cum vă puteți proteja copilul de acest virus periculos.
 • Pierderea masei musculare la persoanele in vârsta: cauze și prevenire
  Aflați de ce apare pierderea masei musculare și cum să o preveniți. Descoperiți metode eficiente pentru a vă menține puterea și tonusul muscular. Investiți în sănătatea dumneavoastră!
9 obiceiuri nocive care iți afectează tiroida

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Mierea și proprietățile sale. Ce fel de miere este bună pentru tine și cum îi verifici calitatea?
Cum să nu-ți mai fie frig tot timpul: 9 sfaturi practice
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii