3.6 C
București
vineri, decembrie 2, 2022

9 Uleiuri esențiale pentru hipertensiune arterială (Hipertensiune)

Trebuie să citești asta...

Multe persoane folosesc uleiuri esențiale pentru tensiunea arterială ridicată (hipertensiune), datorită capacității lor de acțiune rapidă, disponibilității largi și capacității antiinflamatorii. Cele mai eficiente uleiuri esențiale pentru hipertensiune arterială includ uleiul de geranium, uleiul de mandarine, uleiul de măghiran, uleiul de rozmarin, uleiul de chiparos, uleiul de tămâie, uleiul de vetiver, uleiul de neroli și uleiul de ylang ylang.

Tensiunea arterială ridicată este cunoscută și sub numele de hipertensiune arterială și apare atunci când forța sângelui împotriva pereților vaselor de sânge și arterelor este prea mare. În timp, acest lucru vă poate crește riscul de diverse complicații cardiovasculare.

Atunci când inima pompează sângele la un ritm ridicat, este necesară o forță mai mare, în special atunci când există obstrucții în inimă și în artere. De exemplu, colesterolul se poate depune sub formă de placă în vasele de sânge și artere, solicitând inimii să lucreze mai mult pentru a pompa corect sângele în tot corpul prin vene și artere mai înguste. Acest lucru vă poate slăbi încet sistemul cardiovascular pe parcursul mai multor ani.

Hipertensiunea arterială afectează între 20-30% din populație, în funcție de locul în care locuiți. Unele țări tind să aibă o sănătate cardiacă mai bună decât altele, în funcție de nivelul de activitate și de regimul alimentar.

CITEȘTE ȘI:
Cum se utilizează uleiul esențial Litsea Cubeba

În afară de acești factori, lucruri precum problemele renale, tulburările tiroidiene, apneea de somn, fumatul, abuzul de alcool și de substanțe, anumite medicamente și alte afecțiuni medicale pot crește riscul de hipertensiune arterială.

Mulți oameni se confruntă, de asemenea, cu hipertensiune primară, care poate afecta pe oricine pe măsură ce îmbătrânește, indiferent de alți factori de risc. Unele dintre cele mai frecvente simptome ale hipertensiunii arteriale includ dureri de cap frecvente, dificultăți în îndeplinirea sarcinilor fizice, dificultăți de respirație, stres și anxietate și chiar sângerări nazale. Dacă doriți să vă țineți hipertensiunea sub control, utilizarea uleiurilor esențiale pentru hipertensiune arterială este o strategie excelentă. [1]

9 cele mai bune uleiuri esențiale pentru hipertensiune arterială

Să vedem cum aceste uleiuri esențiale sunt bune pentru hipertensiunea arterială.

Ulei de geraniu

Îmbunătățind circulația și ajutându-i pe cei cu tulburări de somn, uleiul de geraniu este capabil să ofere organismului odihna de care are nevoie, menținând în același timp nivelul de energie ridicat. Acest lucru vă va ajuta să vă mențineți mintea calmă și nivelul de stres scăzut, ceea ce poate preveni, de asemenea, hipertensiunea arterială. [2]

Cum se utilizează – Puteți amesteca acest ulei cu o lingură de ulei de nucă de cocos și apoi îl puteți aplica pe piept, gât și încheieturi, ceea ce ar trebui să vă ajute să oferiți corpului dumneavoastră o încărcare suplimentară, calmând în același timp mintea.

CITEȘTE ȘI:
9 Uleiuri esențiale eficiente pentru arsuri
Un aparat care monitorizează tensiunea arterială și pulsul

Mergeți la medic pentru a vă verifica regulat tensiunea arterială. Credit foto: Shutterstock

Ulei de mandarină

Puterile antiinflamatorii și de reglare a digestiei ale uleiului de mandarine pot ajuta organismul să funcționeze mai eficient și să se detoxifice mai repede. Conținutul bogat de antioxidanți și vitamine din acest ulei este, de asemenea, util pentru a echilibra metabolismul și pentru a asigura buna funcționare a sistemului cardiovascular. [3]

Cum se utilizează – Puteți adăuga câteva picături la un tratament de inhalare cu aburi sau pur și simplu puteți difuza acest ulei revigorant și revigorant în toată casa dvs. pentru a vă menține nervii calmi și tensiunea arterială scăzută.

Ulei de măghiran

Excesul de energie nervoasă poate duce la anxietate și stres, ceea ce poate crește tensiunea arterială și amenința sănătatea inimii. Uleiul de măghiran este cunoscut pentru că are un impact asupra sistemului nervos central și ameliorează stresul, promovând în același timp un metabolism echilibrat, toate acestea putând ajuta la ameliorarea simptomelor hipertensiunii. [4]

Cum se utilizează – În loc să folosiți măghiran uscat în următoarea dvs. rețetă, înlocuiți-l cu 1-2 picături din acest ulei foarte puternic. De asemenea, puteți pur și simplu să mirosiți vaporii dintr-o sticlă cu acest ulei esențial pentru a ajuta la calmarea corpului și a minții.

CITEȘTE ȘI:
Insuficiența renală acută – Simptome, cauze, tratament, dietă

Ulei de rozmarin

Unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale care ameliorează stresul este uleiul de rozmarin, deci este foarte eficient și pentru tensiunea arterială ridicată. Problemele hipertensive ale multor oameni se datorează aproape exclusiv unui stil de viață stresant și unei incapacități de a controla hormonii de stres. Uleiul de rozmarin poate calma acea inflamație, îți poate limpezi mintea și poate diminua presiunea asupra inimii. [5]

Cum se utilizează – Acest ulei este destul de puternic, așa că nu este nevoie să îl difuzați toată ziua, dar câteva ore de difuzare a acestui ulei în fiecare dimineață pot oferi corpului dumneavoastră o bază neutră pentru ziua de azi, ajutând la menținerea tensiunii arteriale la un nivel scăzut.

Ulei de chiparos

Cipresul are capacitatea de a îmbunătăți circulația și de a calma corpul și mintea, ceea ce este ideal pentru cei cu tensiune arterială ridicată. De asemenea, are beneficii terapeutice pentru alte aspecte ale sănătății, cum ar fi somnul și activitatea metabolică, toate acestea putând ajuta pe cei cu hipertensiune arterială. [6]

Cum se utilizează – Acesta este un ulei foarte popular în aromaterapie, datorită aromei sale plăcute și a faptului că compușii săi aromatici sunt mai mult decât suficienți pentru a calma sistemul nervos și a suprima tensiunea arterială ridicată.

CITEȘTE ȘI:
Constipația în sarcină: cauze, tratamente și remedii la domiciliu

Ulei de tămâie

Acest ulei antiinflamator este ideal pentru scăderea tensiunii arteriale, deoarece poate ajuta la calmarea sistemului cardiovascular și la încetinirea pompării sângelui. Acest ulei ușor sedativ vă va calma și vă va oferi un somn bun, protejându-vă în același timp inima. [7]

Cum se utilizează – Amestecați acest ulei cu un ulei purtător (4-5 picături la o lingură de ulei purtător), apoi aplicați-l pe piept ca un masaj cu vapori, sau pe gât, înainte de a adormi. Unele persoane preferă, de asemenea, să difuzeze acest ulei, datorită aromei sale bogate.

Ulei de vetiver

Dacă emoțiile tale merg în toate direcțiile, acest lucru poate avea un impact serios asupra activității inimii tale. Pentru a calma aceste emoții și pentru a da o pauză sistemului cardiovascular, se poate folosi uleiul de vetiver, deoarece va induce un somn sănătos și odihnitor și va oferi timp organismului dumneavoastră să se reîncarce. [8]

Cum se utilizează – Acest ulei poate fi folosit local, pe piept, gât sau încheieturi, sau poate fi amestecat cu un alt ulei de masaj, cum ar fi uleiul de cocos, și apoi aplicat pe părți mai mari ale corpului pentru efecte mai mari.

Ulei de Neroli

Pentru cei care au nevoie să reducă sentimentele de anxietate și depresie, mirosul înălțător al uleiului de neroli poate ajuta cu siguranță. Aceste modele emoționale negative pot crește tensiunea arterială și nivelul hormonilor de stres din organism, ceea ce poate duce cu ușurință la hipertensiune cronică. [9]

CITEȘTE ȘI:
Uleiul de arbore de ceai benefic pentru ciuperca unghiilor

Cum se utilizează – Fiind unul dintre cele mai ușor de utilizat uleiuri esențiale pentru hipertensiune arterială, trebuie pur și simplu să inhalați dintr-o sticlă de ulei de neroli pentru ca efectele să apară. Unii oameni preferă, de asemenea, să folosească acest ulei puternic în aromaterapie de un tratament de inhalare cu aburi.

Ulei de ylang ylang

Acest ulei esențial străvechi este cunoscut pentru a relaxa tensiunea nervoasă și pentru a ușura stresul din mușchi și din minte. Acest lucru poate ajuta la promovarea unui flux sanguin mai normal și la reducerea tensiunii pe vasele de sânge și artere. Acest ulei este, de asemenea, un mare ajutor pentru somn, care poate preveni apneea de somn să vă ridice tensiunea arterială. [10]

Cum se utilizează – Multe persoane se bucură de aroma acestui ulei floral și, prin urmare, își pun câteva picături direct pe pielea gâtului și a încheieturilor mâinilor, astfel încât să aibă efect și să fie mirosit ocazional pe parcursul zilei.

Un ultim cuvânt de avertizare

Având în vedere natura gravă a hipertensiunii și riscurile serioase pe care le poate însemna pentru sănătatea dumneavoastră pe termen lung, este esențial să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza uleiuri esențiale pentru hipertensiune arterială.

CITEȘTE ȘI:
Este avocado bun pentru diabetici? Să aflăm!

Nu numai că uleiurile esențiale pot provoca inflamații în anumite cazuri, dar pot duce și la reacții alergice, tulburări gastrointestinale, tensiune arterială periculos de scăzută sau glicemie scăzută, sedare și dezechilibre hormonale.

Fiecare ulei esențial este diferit și trebuie să se țină cont de componentele și ingredientele active individuale ale acestora. Unele uleiuri esențiale pot avea, de asemenea, interacțiuni adverse cu medicamentele, așa că, dacă luați în prezent un medicament prescris, în special pentru hipertensiune arterială, consultați un profesionist din domeniul medical cu privire la riscurile dumneavoastră specifice.

Citește și aceste articole:

9 uleiuri esențiale pentru hipertensiune arterială (hipertensiune)

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

- Advertisement -

Ultimele rețete