2.7 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

CATEGORIE

Afecțiuni ale rinichilor si tractului urinar

Proteinele pot dăuna rinichilor. Care este doza zilnica?

Proteinele sunt esențiale pentru sănătate, dar pot fi dăunătoare rinichilor dacă se consumă prea multe. Află care este doza zilnică recomandată de proteine și beneficiile pe care le poți obține prin consumarea acesteia. Descoperă cum poți să faci alegeri inteligente când vine vorba de consumul de proteine și cum poți să menții rinichii sănătoși.

Prolapsul rectal, simptome și cauze si tratament

Prolapsul rectal poate fi dureros și neplăcut. Află ce sunt simptomele, cauzele și tratamentele disponibile pentru acest tip de afecțiune. Citiți despre cum să gestionați simptomele și cum să preveniți recurența prolapsului rectal. Răspunsurile la întrebările dvs. despre cum să tratați și ce să faceți pentru a preveni prolapsul rectal se găsesc aici.

Prolapsul uterin: cauze, simptome, tratament, prevenire și posibile complicații

Aflați despre prolapsul uterin - cauze, simptome, tratament, prevenire și complicații potențiale. Prolapul uterin este o afecțiune destul de frecventă care se caracterizează prin coborârea uterului în vagin sau în afara acestuia. Aflați ce cauzează această afecțiune, ce simptome indică, cum se poate trata și cum se poate preveni, precum și ce complicații pot apărea în cazul în care aceasta nu este tratată la timp.

Prolapsul renal (nefroptoza), de la cauze la tratament

Prolapsul renal (nefroptoza) este o boală în care rinichii se deplasează în afara cavității abdominale. Cauzele sale sunt obezitatea, încărcătura excesivă pe abdomen, slăbiciunea mușchilor abdominali și alte afecțiuni ale coloanei vertebrale. Tratamentul poate include exercitii fizice, schimbarea stilului de viață, terapia cu medicamente și chiar intervenții chirurgicale. Cu ajutorul tratamentului adecvat, simptomele și complicațiile prolapsului renal pot fi reduse.

Umflarea în boala de rinichi: cauze, diagnostic si tratament

Umflarea extremitatilor în boala de rinichi este considerată unul dintre cele mai frecvente simptome ale acestui tip de patologie. Și ele sunt la fel...

Insuficiența renală acută – Simptome, cauze, tratament, dietă

Insuficiența renală acută (IRA) este o afecțiune care apare atunci când rinichii nu funcționează corect. Aflați mai multe despre IRA și despre simptomele, cauzele, tratamentul și dieta corespunzătoare acestei boli de rinichi.

Ultimele noutăți