9.6 C
București
miercuri, martie 22, 2023

CATEGORIE

Afecțiuni psihice

Bolile mintale, tipuri, simptome și tratamente

Bolile mintale sunt afectiuni psihice care pot avea simptome ca anxietatea, depresia sau alte tulburari. Afla mai multe despre tipurile de boli mentale, simptomele lor și tratamentele disponibile pentru a te ajuta sau a ajuta pe cei dragi.

Muzica poate ajuta persoanele cu Alzheimer

Boala Alzheimer este o boală progresivă care duce la irosirea și moartea celulelor creierului. Boala Alzheimer este cea mai frecventă cauză a demenței, care...

PNAS: Sindromul Down, ca și Alzheimer, este o boală prionică

O noua cercetare publicata în revista științifică Proceedings of the National Academy of Sciences, arată cum înțelegerea sindromului Down poate ajuta la o mai...

Tulburările de alimentație: ce sunt și de ce apar

Tulburările de alimentație sunt boli mintale care fac dificilă pentru o persoană să-și controleze obiceiurile alimentare. Aflați care sunt cauzele lor și cum pot fi tratate.

Ce trebuie să știi despre anorexie pentru ca dorința ta de a slăbi să nu se termine în tragedie.

Simptomele psihologice și fizice ale anorexiei pot fi periculoase. Aflați cum să recunoașteți semnele anorexiei și cum vă puteți ajuta pe dumneavoastră sau pe o persoană dragă care ar putea suferi de această tulburare de alimentație.

9 întrebări despre tulburarea bipolară

Tulburarea bipolară provoacă schimbări în starea de spirit și nivelul de energie al unei persoane. De obicei, aceasta poate fi gestionată cu un diagnostic corect și cu un tratament și sprijin adecvat.

Sindromul PANDAS: simptome, diagnostic, tratament

Sindromul PANDAS este un grup de afecțiuni psihice care apar brusc la un copii după o infecție streptococică. Aflați despre cauze, simptome și tratament.

Litiu: Beneficii sănătate și efecte adverse

Litiul este un medicament pe care medicii îl prescriu persoanelor cu tulburare bipolară. Acesta poate ajuta la prevenirea și tratarea episoadelor maniacale și depresive....

Anxietatea: simptome, cauze, diagnostic si tratament

Anxietatea este o tulburare mentală care se caracterizează prin sentimente de îngrijorare, nervozitate și neliniște. Este cea mai frecventă problemă de sănătate mintală din lume, afectând 19% din populația cu vârsta de peste 18 ani și a treia cauză de dizabilitate. Anxietatea este o problemă comună de sănătate mintală care poate fi dificil de tratat. Aflați mai multe despre simptomele, cauzele, diagnosticul și tratamentul anxietății.

Ultimele noutăți