Call Center: (+40) 725 658 919

Transport gratuit în toată țara pentru toate comenzile de peste 199 RON

Oamenii de stiinta au creat cel mai eficient vaccin impotriva malariei

Oamenii de stiinta au creat cel mai eficient vaccin impotriva malariei

Pacientii care sufera de malarie viseaza la un vaccin sigur si de incredere.

Quadvax, vaccin, malarie, tratament

Pacientii care sufera de malarie viseaza la un vaccin sigur si de incredere. Studiul, condus de Sheetij Dutta, din SUA, se concentreaza pe o proteina numita AMA1, care este necesara de Plasmodium Falciparum pentru a invada celulele sanguine si a provoca boli.

Cu ajutorul proteinei AMA1 din vaccin, sistemul imunitar uman este pregatit sa intampine parazitul. La inceput, cand astfel de vaccinuri au fost testate pe oameni, s-au dovedit a fi eficiente impotriva unei anumite tulpini.

In timp ce explorau posibilitatea unui vaccin de protectie mai larg, oamenii de stiinta au testat diferite amestecuri de proteina AMA1 din diferite tulpini pentru capacitatea lor de a produce un spectru larg de anticorpi.

Aceste studii au confirmat ca un amestec de proteine ​​AMA1 de la trei tulpini de paraziti diferiti a fost mai bun decat cele care utilizeaza una sau doua tulpini. Vaccinul se numeste Quadvax si contine proteina AMA1, care este alcatuita din patru tulpini diferite. A dus la un raspuns cu anticorpi care a avut un spectru larg. In plus, anticorpii indusi de Quadvax inhiba o serie de paraziti. In diferite teste de laborator, anticorpii indusi de Quadvax inhiba cresterea a 26 de tulpini diferite de parazit.

CITEȘTE ȘI:
Vitamine cu zinc: Indicatii, dozaj, efecte secundare si precautii

Cercetatorii au descoperit ca vaccinarea cu Quadvax a dus la anticorpi impotriva determinantilor antigenici variabili, dar si impotriva determinantilor antigenici mai conservati ai proteinei AMA1. Quadvax a crescut imunogenitatea acestor portiuni conservate ale proteinei.

Oamenii de stiinta au concluzionat ca „am vrut sa investigam raspunsul anticorpilor obtinut prin amestecarea proteinei AMA1 si am fost surprinsi sa gasim nu numai tulpini mai diverse, ci si mai multi anticorpi impotriva epitopilor.

Cel mai important, evolutiile noastre vor ajuta la imbunatatirea calitatii vaccinului impotriva malariei. In ciuda variabilitatii extreme a vaccinului, oamenii de stiinta spera sa obtina o acoperire universala. Urmatorul pas este testarea vaccinului Quadvax la oameni.

Citeste si aceste articole:

Oamenii de stiinta au creat cel mai eficient vaccin impotriva malariei
Oamenii de stiinta au creat cel mai eficient vaccin impotriva malariei

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru incercarea de a aplica o reteta, un sfat sau o dieta si nici nu garanteaza ca informatiile furnizate va vor ajuta sau nu va vor dauna personal. Fiti prudenti si consultati intotdeauna un medic sau un nutritionist!

Va multumim ca ati citit! Daca acest articol vi se pare util si interesant, va rugam sa il distribuiti pe retelele de socializare pentru a fi citit si de altii. In acest fel ne ajutati si ne motivati sa scriem mai multe articole interesante.