Oamenii de știință au creat cel mai eficient vaccin împotriva malariei

Oamenii de știință au creat cel mai eficient vaccin împotriva malariei

[woo_product_slider id="131725"]

Pacienții care suferă de malarie visează la un vaccin sigur și de încredere.

Quadvax, vaccin, malarie, tratament

Pacienții care suferă de malarie visează la un vaccin sigur și de încredere. Studiul, condus de Sheetij Dutta, din SUA, se concentrează pe o proteină numită AMA1, care este necesară de Plasmodium Falciparum pentru a invada celulele sanguine și a provoca boli.

Cu ajutorul proteinei AMA1 din vaccin, sistemul imunitar uman este pregătit să întâmpine parazitul. La început, când astfel de vaccinuri au fost testate pe oameni, s-au dovedit a fi eficiente împotriva unei anumite tulpini.

În timp ce explorau posibilitatea unui vaccin de protecție mai larg, oamenii de știință au testat diferite amestecuri de proteină AMA1 din diferite tulpini pentru capacitatea lor de a produce un spectru larg de anticorpi.

Aceste studii au confirmat că un amestec de proteine ​​AMA1 de la trei tulpini de paraziți diferiți a fost mai bun decât cele care utilizează una sau două tulpini. Vaccinul se numește Quadvax și conține proteina AMA1, care este alcătuită din patru tulpini diferite. A dus la un răspuns cu anticorpi care a avut un spectru larg. În plus, anticorpii induși de Quadvax inhibă o serie de paraziți. În diferite teste de laborator, anticorpii induși de Quadvax inhibă creșterea a 26 de tulpini diferite de parazit.

Cercetătorii au descoperit că vaccinarea cu Quadvax a dus la anticorpi împotriva determinanților antigenici variabili, dar și împotriva determinanților antigenici mai conservați ai proteinei AMA1. Quadvax a crescut imunogenitatea acestor porțiuni conservate ale proteinei.

Oamenii de știință au concluzionat că „am vrut să investigăm răspunsul anticorpilor obținut prin amestecarea proteinei AMA1 și am fost surprinși să găsim nu numai tulpini mai diverse, ci și mai mulți anticorpi împotriva epitopilor.

Cel mai important, evoluțiile noastre vor ajuta la îmbunătățirea calității vaccinului împotriva malariei. În ciuda variabilității extreme a vaccinului, oamenii de știință speră să obțină o acoperire universală. Următorul pas este testarea vaccinului Quadvax la oameni.

[woo_product_slider id="131725"]

Citește și aceste articole:

Oamenii de știință au creat cel mai eficient vaccin împotriva malariei

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Nuca de cocos: beneficii dovedite pentru sănătate
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii