1.9 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

CATEGORIE

Tulburări digestive

Stresul psihologic repetitiv legat de simptome similare sindromului de colon iritabil

Autorii noului studiu au descoperit că șoarecii stresați psihologic au prezentat tulburări intestinale mai frecvente și comportamente de durere viscerală, semne distinctive ale sindromului...

Cancerul de vezică biliară: ce este, simptome, cauze și tratament

Cancerul de vezică biliară este un tip de cancer care debutează în țesutul interior al vezicii biliare. Aflați despre simptome, tratament, prevenire și multe altele.

Calculi biliari: tratamente, remedii, dietă și chirurgie

Calculii biliari sunt bucăți mici de pietre alcătuite din colesterol sau săruri biliare, care se formează în vezica biliară. Acest articol discută cauzele, simptomile si opțiunile de tratament pentru calculii biliari.

Bila leneșă: ce este, simptome, tratament și dietă

Vezica biliară leneșă este o afecțiune în care vezica biliară nu se golește corespunzător. Simptomele pot include balonare, gaze, greață, vărsături și durere. Aflați despre simptome, cauze, dietă și alte alternative pentru această afecțiune.

Apendicita acută: ce este, simptome, cauze și tratament

Apendicita acută se referă la inflamarea bruscă și severă a apendicelui. Aflați mai multe despre simptomele, cauzele și opțiunile de tratament ale acesteia aici.

Dieta pentru refluxul esofagian (gastric)

Dacă aveți probleme de reflux esofagian, această dietă este pentru tine. Ea va ajuta la ameliorarea simptomelor bolii de reflux gastric, cum ar fi arsurile la stomac, durerile toracice și dificultățile de înghițire.

Disbioza intestinală la adulți: cauze, simptome, tratament

Disbioza intestinală este o afecțiune în care numărul și tipul de bacterii și alți microbi din intestin nu sunt echilibrate. Aflați despre cauze, simptome, diagnostic și tratament.

Enterocolita, ce este și cum să o evitați, 8 sfaturi simple

Enterocolita este o inflamație a intestinului. Acest articol prezintă ce este enterocolita, cum să o preveniți și enumeră 8 sfaturi simple pentru a reduce riscul de a face enterocolită.

Sindromul de compartiment abdominal

Sindromul de compartiment abdominal este un complex de modificări patologice care apar pe fondul creșterii persistente a presiunii intraabdominale (PIA) și care determină dezvoltarea...

Ce poți mânca când ții dietă fără gluten? Ghidul începătorului

Începerea unei diete fără gluten poate fi o schimbare totală a dietei. S-ar putea să fie puțin copleșitor la început și cu siguranță există...

Boala celiacă: Simptome, cauze și tratament

Boala celiacă este o afecțiune autoimună care implică o reacție a sistemului imunitar la gluten. Glutenul este un nume general pentru un grup de...

Boala ficatului gras: Simptome, diagnostic și tratament

Este posibil ca oamenii să nu-și dea seama că au boala ficatului gras, deoarece este o boală tăcută. Aflați despre simptome, cauze, tratament și diagnostic aici.

Hernia hiatală: Simptome, cauze, tratament

Hernia hiatală este o afecțiune în care o parte a stomacului "împinge" prin diafragmă. Acest lucru provoacă probleme digestive. Unele abordări de bază, de la modificări ale dietei, la slăbit și până la hidratare vă pot ajuta foarte să vă gestionați afecțiunea și să depășiți crizele. Acest articol analizează posibilele cauze, simptome și tratamente pentru hernia hiatală.

Boala celiacă, simptome, cauze și tratament

Boala celiacă este o afecțiune cronică, autoimună, care afectează intestinul subțireBoala celiacă este o afecțiune cronică, autoimună, care dăunează intestinului subțire și interferează cu...

Constipația cronică: simptome, cauze, tratament

Constipația cronică este o problemă de lungă durată cu mișcările intestinale. Cauzele includ timpul de tranzit lent, lipsa de activitate fizică, medicamente (inclusiv analgezice opioide) și anumite boli precum diabetul. Tratamentul poate presupune creșterea numărului de mișcări intestinale pe zi și schimbări de dietă. Acest articol explică simptomele, cauzele și tratamentul constipației cronice.

Refluxul la bebeluși – Simptome cauze și tratament

Simptomele refluxului la bebeluși: scuipatul, agitația, plânsul și luarea slabă în greutate.Refluxul la bebeluși, sau boala de reflux gastroesofagian (GERD), este o afecțiune medicală...

Constipația în sarcină: cauze, tratamente și remedii la domiciliu

Constipația în sarcină este o problemă frecventă, care poate fi gestionată cu un tratament medical adecvat și ajustări dietetice. Pentru constipația în timpul sarcinii, este important să cunoaștem cauzele constipației și, de asemenea, să știm că există numeroase tratamente pentru această problemă comună.

Acalazia: Simptome, cauze si tratament

Acalazia este o tulburare în care contracțiile ritmice ale esofagului (numite peristaltism) lipsesc sau sunt afectate, sfincterul esofagian inferior nu se relaxează în mod normal, iar presiunea de repaus a sfincterului esofagian inferior este crescută. Acest articol evidențiază simptomele acestei tulburări, cauzele și tratamentul.

Durerea abdominală acută: simptome, cauze, tratament

Durerea abdominală acută este durerea în abdomen sau în burtă care este suficient de severă pentru a vă determina să consultați un medic. Iată informații despre simptomele, cauzele și tratamentul durerii abdominale acute.

Colita ulcerativă: cauze, simptome, tratament

Colita ulceroasă, o boală inflamatorie intestinală, ce poate sa ne afecteze la un moment datColita ulcerativă este o boală inflamatorie cronică a colonului care...

Ultimele noutăți