12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Alunele tigrate, nutriție și beneficii pentru sănătate

Trebuie să citești asta...

Nutriția și beneficiile pentru sănătate ale alunelor tigrate intr-o dietă sănătoasă.

Alunele tigrate, cunoscute și sub numele de hilotrons sau “nuci de tigru” sunt una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamina E. Există multe alte beneficii, cum ar fi nivelul ridicat de proteine, vitamine și minerale. În acest articol, vom analiza alunele tigrate, beneficiile și rolul acesteia într-o dietă sănătoasă.

Ați auzit vreodată de nuci de tigru? Doar că nu sunt nuci! Alunele tigrate sunt tuberculi comestibili din iarba de sedge, Cyperus esculentus. Sunt asemănătoare ca mărime cu năutul, dar cu un aspect zbârcit și cu dungi de tigru, de unde și denumirea de “alune de tigru”. Haideți să explorăm nutriția și beneficiile nucilor tigrate

Ele sunt cunoscute și sub alte denumiri, cum ar fi “yellow nutsedge”, “chufa”, “earth almond” și “nutgrass”.

Nucile tigru sunt disponibile în trei varietăți principale, inclusiv maro, negru și galben.

Au fost cultivate pentru prima dată în Egipt, apoi s-au răspândit în alte părți ale lumii, în special în Spania, unde sunt folosite pentru a face horchata, o băutură dulce din lapte vegetal, preparată din nuci de tigru înmuiate și zahăr alb.

Vă întrebați ce gust au? Alunele tigrate au o textură moale, cu o aromă dulce, de nucă, comparabilă cu cea a migdalelor și a nucilor de cocos. Ele pot fi consumate proaspete, fierte, prăjite, uscate sau sub formă de suc.

CITEȘTE ȘI:
Fasolea neagră: beneficii sănătate, nutriție și utilizări

Deși nucile-tigru au fost tratate ca buruieni în unele părți ale lumii, ele sunt foarte bogate în antioxidanți și au fost folosite în mod tradițional ca medicamente orale și clisme.

De asemenea, au fost folosite ca hrană pentru animale, ca formă de biocombustibil, ca momeală pentru pescuit și în produsele de înfrumusețare anti-îmbătrânire.

Alunele tigrate, nutriție și beneficii pentru sănătate
Alunele tigrate, nutriție și beneficii pentru sănătate

Nutriția alunelor tigrate

30 de grame de alune tigrate furnizează aproximativ:

120
 • Carbohidrați: 9 grame
 • Calorii: 120
 • Fibre: 10 grame
 • Proteine: 2 grame
 • Grăsimi: 1 gram
 • Vitamina E: sau 278 la sută din necesarul zilnic
 • Fier: 10 la sută din necesarul zilnic
 • Zinc: 7 la sută din necesarul zilnic
 • Magneziu: 7 la sută din necesarul zilnic
 • Potasiu: 5 la sută din necesarul zilnic
 • Vitamina B6: 5 la sută din necesarul zilnic
 • Vitamina C: 8 la sută din necesarul zilnic

Beneficiile de sănătate ale alunelor tigrate

1. Sunt bogate în antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși naturali din plante care pot preveni sau încetini deteriorarea celulelor cauzată de radicalii liberi sau de moleculele instabile din organism.

Cu toate acestea, alunele tigrate sunt, de asemenea, bogate în antinutrienți, inclusiv oxalați, fitați, taninuri și saponine care pot reduce absorbția nutrienților. Din fericire, cercetările arată că germinarea sau prăjirea lor scade nivelul antinutrienților, îmbunătățind astfel absorbția nutrienților.

CITEȘTE ȘI:
Piure de dovleac cu unt și parmezan

Germinarea nucilor tigrate îmbunătățește și mai mult profilul lor antioxidant.

Pot reduce nivelul de glucoză din sânge

Alunele tigrate conțin fibre insolubile, care pot ajuta la reglarea glicemiei prin reducerea absorbției glucozei în sânge și, prin urmare, menținerea acesteia sub control.

În plus, acestea conțin arginină, un aminoacid care îmbunătățește sensibilitatea și sinteza insulinei, care sunt esențiale pentru controlul glicemiei.

Pot îmbunătăți protecția sistemului digestiv

Alunele tigrate sunt bogate în amidon rezistent, o formă de fibre care funcționează ca un prebiotic, hrănind bacteriile benefice din intestin. Acest lucru ajută la menținerea funcționalității și diversității acestora.

De asemenea, acestea sunt bogate în fibre insolubile, care tranzitează neschimbate prin sistemul digestiv. Acestea contribuie la volumul scaunului, ceea ce ajută la evitarea constipației și a diareei și accelerează timpul de tranzit intestinal.

Țineți cont de faptul că amidonul rezistent poate deranja ocazional stomacul, ducând la simptome trecătoare, cum ar fi gaze și balonare. Prin urmare, introduceți-le treptat, pe măsură ce stomacul se adaptează.

Pot îmbunătăți sănătatea inimii

Încorporarea de alune tigrate în dieta dumneavoastră poate contribui la îmbunătățirea funcției cardiovasculare și la prevenirea bolilor de inimă.

Cercetările arată că alunele tigrate sunt, în general, bogate în grăsimi mononesaturate, cu un profil similar cu cel al uleiului de măsline.

CITEȘTE ȘI:
Broccoli, cea mai sănătoasă legumă de pe planetă?

Grăsimile mononesaturate promovează sănătatea inimii prin scăderea colesterolului rău, reducând astfel riscul de accident vascular cerebral, atac de cord și boli de inimă.

Grăsimile mononesaturate pot îmbunătăți și mai mult starea generală de sănătate, ajutând la pierderea în greutate, reducând riscul de cancer, îmbunătățind sensibilitatea la insulină și reducând inflamațiile.

Nucile tigrate conțin, de asemenea, arginină, un compus care crește producția de oxid nitric în organism. Oxidul nitric este esențial pentru dilatarea și relaxarea vaselor de sânge, determinând astfel scăderea tensiunii arteriale.

Poate stimula sistemul imunitar

Alunele tigrate vă pot stimula funcția imunitară prin capacitatea lor de a lupta împotriva infecțiilor, în special a infecțiilor bacteriene, inclusiv E.coli și salmonella.

Extractul de alune tigrate poate ajuta, de asemenea, la lupta împotriva bacteriilor rezistente la antibiotice, potrivit cercetătorilor.

Încorporarea acestor nuci în dieta dumneavoastră este o modalitate de a ajuta sistemul imunitar să lupte împotriva bacteriilor dăunătoare care cauzează boli.

Poate acționa ca un afrodiziac

Un afrodisiac este un medicament sau un aliment care stimulează dorințele sexuale, iar alunele tigrate au fost folosite în medicina ayurvedică în același scop.

În unele părți ale Africii, nucile de tigru au fost folosite în medicina tradițională în tratamentul disfuncției erectile, pentru a stimula libidoul și pentru a crește numărul de spermatozoizi.

CITEȘTE ȘI:
Făina de migdale: O alternativă fără gluten sănătoasă

Mai multe studii de laborator au fost făcute pentru a confirma aceste afirmații, iar într-unul dintre ele, un consum ridicat de alune tigrate timp de o lună a fost prezentat pentru a stimula activitatea sexuală și nivelul de testosteron.

Riscuri și efecte secundare

Au fost raportate câteva cazuri de alergii la alune tigrate. Cu toate acestea, alergiile sunt puțin frecvente. Dar, în cazul în care aveți reacții, consultați-vă imediat medicul.

Alune tigrate pe masa alături de sticla cu lapte
Alune tigrate pe masa alături de sticla cu lapte

Cum să adăugați alunele tigrate dieta

Nucile-tigru sunt versatile în utilizările lor și vin sub diferite forme, cum ar fi făină, lapte, uscate, prăjite și crude.

Concluzii

Spre deosebire de ceea ce sugerează numele, alunele tigrate nu sunt adevărate nuci, ci tuberculi cu o formă și un gust asemănător cu alunele.

Acestea sunt bogate în diverse substanțe nutritive, cum ar fi fibre, antioxidanți, vitamina E, magneziu, fier, potasiu, magneziu, zinc și vitamina C.

Cu toate acestea, alunele tigrate conțin, la rândul lor, compuși antinutrienți care pot inhiba absorbția acestor nutrienți. Așadar, este întotdeauna indicat să le prăjiți sau să le germinați prin înmuiere înainte de a le consuma.

Consumul regulat de alune tigrate poate ajuta la reducerea nivelului de glucoză, la îmbunătățirea sănătății inimii, la stimularea sistemului imunitar, la îmbunătățirea digestiei și la creșterea apetitului sexual.

CITEȘTE ȘI:
Tulburările de alimentație: ce sunt și de ce apar

Alunele tigrate sunt disponibile în diferite forme, cum ar fi crude, uscate, prăjite și făină. Le puteți încorpora cu ușurință în diferite rețete la alegere.

Întrebări frecvente

Ce gust au alunele tigrate?

Alunele tigrate sunt tuberculi, ca și cartoful dulce, deși de dimensiuni mult mai mici. Își trag numele de la dungile de pe exteriorul tuberculilor. Obținuți de la o plantă numită yellow nutsedge (cyperus esculentus), acești tuberculi de mărimea unei bile sunt comestibili și au un gust asemănător cu cel al migdalelor și al nucilor pecan.

Alunele tigrate te fac să te îngrași?

Pe scurt, răspunsul este da, ar trebui să le mâncăm și NU, nu ne vor face să luăm în greutate dacă sunt consumate în cantități moderate. Grăsimile din nuci sunt în mare parte grăsimi “bune”. Și în afară de asta, corpul nostru nu absoarbe de fapt toată grăsimea care se găsește în nuci. Dar absorbim nutrienții pe care acestea îi oferă

Alunele tigrate sunt bune pentru colesterol?

Fibrele care se gasesc în alimente precum alunele tigrate, cerealele integrale, semințele și legumele, s-a constatat că acestea reduc colesterolul LDL seric cu 8%-10%

Alunele tigrate pot preveni îmbătrânirea pielii

Alunele tigrate au un nivel ridicat de acid oleic, care ajută la hrănirea pielii și previne deteriorarea pielii de către factorii externi. Acizii grași polinesaturați din alunele tigrate sunt suficienți pentru a satisface nevoile zilnice ale corpului uman.

Sunt alunele tigrate bune pentru tensiunea arterială ridicată?

Alunele tigrate sunt bogate în magneziu, fosfor, potasiu, vitaminele C și E. Acestea pot ajuta la reducerea îmbătrânirii celulare prin combaterea radicalilor liberi dăunători, la controlul tensiunii arteriale și la promovarea unui sistem digestiv sănătos.

Sunt alunele tigrate bune pentru ficatul gras?

Laptele de alune tigrate este folosit ca tonic pentru ficat în China și în alte câteva țări. … Rezultatele acestui studiu sugerează, prin urmare, că alunele tigrate pot acționa ca un antioxidant natural care previne stresul oxidativ hepatic indus de CC14.

A fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Ultimele rețete