3.9 C
București
marți, decembrie 6, 2022

Baghetă franțuzească la cuptor – rețetă

Trebuie să citești asta...

Probabil că ați auzit că este mult mai profitabil să cumpărați pâine gata preparată decât să o faceți dumneavoastră. De asemenea, orice altă persoană este convinsă că este un proces foarte supărător și complet inutil pentru omul modern.

Suntem siguri că nu este, așa că iată o rețetă de baghetă franțuzească la cuptor – incredibil de pufoasă și crocantă, fără comparație cu pâinea cumpărată din magazin.

O rețetă delicioasă de baghetă franceză în cuptor

Înainte de a începe să gătiți, asigurați-vă că folosiți o făină specială pentru pâine care conține suficient gluten pentru a forma firele de proteine care rețin aerul în miez și îl fac poros.

Ingrediente:

Pentru maia:

 • făină – 255 g;
 • apă – 190 ml;
 • drojdie – 5 g.

Pentru aluat:

 • făină – 255 g;
 • apă – 200 ml;
 • drojdie – 2 g;
 • sare – 5 lingurițe.

Pregătire

Se amestecă ingredientele pentru starter, aducând în prealabil apa la temperatura camerei. Lăsați starterul la temperatura camerei timp de câteva ore, apoi puneți-l la frigider peste noapte. Dimineața va trebui să reactivați aluatul acrișor lăsându-l la căldură timp de câteva ore. Ca rezultat, veți vedea un amestec care se va dubla sau tripla în dimensiune.

Se toarnă restul de apă încălzită în starterul pregătit, se adaugă făina, drojdia și sarea. După ce a fost frământat, se lasă aluatul să se odihnească timp de 10 minute și apoi se începe să se întindă și să se îndoaie, repetând procesul timp de aproximativ 2 minute.

CITEȘTE ȘI:
Dorada la cuptor: 3 rețete cu cartofi, ciuperci in folie de aluminiu

După aceea, se pune totul într-un castron uns cu ulei pentru 45 de minute. Repetați procesul de întindere-pliere-întindere de încă trei ori.

Împărțiți aluatul în trei și formați baghete, lăsându-le să crească din nou timp de 45 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 240 de grade și se pune un recipient cu apă pe nivelul inferior. Puneți baghetele franțuzești în cuptor și coaceți-le timp de 25 de minute, după ce a trecut timpul deschideți ușa întredeschisă a cuptorului și lăsați pâinea încă 5 minute.

Baghetă franțuzească la cuptor - rețetă
Baghetă franțuzească la cuptor - rețetă

Cum să coaceți o baghetă franceză rapidă în cuptor?

Este posibil să se accelereze tehnica clasică, dar nu fără a sacrifica rezultatul. Sacrificiile vor fi minore, doar că miezul nu va fi la fel de grosier și spongios ca cel al baghetei făcute cu rețeta de mai sus.

Ingrediente:

 • făină – 275 g;
 • drojdie – 10 g;
 • apă – 175 g;
 • slănină – 4 fâșii;
 • sare – 1 linguriță.

Cum se prepară:

Se combină drojdia cu făina și un vârf de cuțit de sare și se adaugă apa caldă. Se frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, se adaugă bucățile de șuncă prăjită și se amestecă din nou bine.

Se lasă aluatul la căldură până își dublează volumul, apoi se modelează o baghetă și se taie în două. Se lasă din nou la dospit, dar pentru aproximativ o jumătate de oră.

CITEȘTE ȘI:
Terciul de orez cu dovleac și lapte este o mâncare foarte gustoasă și sănătoasă.

Coaceți o baghetă franceză delicioasă timp de aproximativ o jumătate de oră într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete