Băuturi care cresc inflamația în organism

Băuturi care cresc inflamația în organism și îngreunează însănătoșirea.

Inflamația este un proces natural care începe atunci când celulele corpului nostru își trimit mesaje unele altora. Cu toate acestea, mulți dintre noi ne creștem riscul de inflamație făcând alegeri greșite în ceea ce privește modul în care mâncăm și ne trăim viața. Citește mai departe si vezi care sunt acele băuturi care cresc inflamația în organism si îngreunează procesul de vindecare.

Băuturile sunt lichide, altele decât apa, care sunt consumate de oameni. Acestea pot fi benefice sau dăunătoare, în funcție de cantitățile consumate. Unele dintre ele pot fi o sursă bună de vitamine și minerale. Dar sunt ele sănătoase? Încercarea de a vă îmbunătăți sănătatea și performanța cu aceste băuturi poate face mai mult rău decât bine.

Consumul excesiv de băuturi sănătoase/energetice și băuturi zaharoase poate cauza probleme precum diabetul și inflamațiile. În plus, băuturile precum cele sportive și cele energizante oferă hidratare și finețe cu o doză mare de calorii inutile, pe care organismul poate avea dificultăți în a le echilibra.

Anumite băuturi conțin cofeină, iar excesul de cofeină duce la anxietate, insomnie, neliniște, dureri de cap, creșterea ritmului cardiac și tensiune arterială ridicată.

Ar trebui să evitați băuturile sportive sau energizante și shake-urile proteice preambalate atunci când nu sunteți foarte activi, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru un stil de viață sedentar. Acestea oferă energie instantanee și cresc metabolismul sportivilor, ceea ce poate fi benefic în cantități măsurate.

Băutură sănătoasă sau otravă?

Inflamația este una dintre principalele probleme de sănătate pe care le pot provoca băuturile sănătoase. Inflamația poate avea un impact asupra organelor și poate duce la boli autoimune. În plus, băuturile bogate în zahăr, cum ar fi sucurile, pot provoca inflamații din cauza efectului lor asupra insulinei și, de asemenea, riscul de diabet.

CITEȘTE ȘI:
3 Tipuri de brânză sănătoase pe care să le incluzi în dieta ta

Înainte de a intra în detalii despre băuturile care pot provoca inflamații, este esențial să înțelegem inflamația și modul în care aceasta afectează organismul.

Inflamația și efectul acesteia asupra organismului

Inflamația este modul în care organismul se protejează împotriva infecțiilor provocate de un virus, de o bacterie sau de diverse substanțe chimice toxice. Unele semne comune ale inflamației în organism sunt roșeața, căldura, umflarea și durerea.

De asemenea, inflamația poate afecta sistemul organismului fără simptome. În general, inflamația este răspunsul organismului pentru a lupta împotriva bacteriilor care pătrund în organism, pentru a preveni infecțiile și complicațiile de sănătate.

Inflamația cronică poate afecta organismul pe termen lung și poate duce la dureri articulare, boli cardiovasculare, diabet, boala Alzheimer etc. Prin urmare, este esențial să mâncați bine, să aveți un somn de calitate și să faceți exerciții fizice.

Câteva semne comune de inflamație în organism

Unele semne comune de inflamație în organism sunt

  • Oboseală
  • Dureri de cap
  • Constipație
  • Dureri articulare
  • Creșterea în greutate
  • Pierderea memoriei
  • Senzație de balonare
  • Gaze

Vă rugăm să consultați un medic dacă nu vă simțiți bine și dacă vă confruntați cu oricare dintre problemele de mai sus pe parcursul unei perioade de timp.

Băuturi care pot provoca inflamații

Consumul excesiv de anumite băuturi sau de băuturi etichetate ca băuturi sănătoase poate provoca inflamații, ceea ce duce la diverse afecțiuni inflamatorii cronice.

CITEȘTE ȘI:
Murele: 6 beneficii pentru sănătate + Nutriție

Unele sunt enumerate mai jos:

Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

1. Băuturi carbogazoase

Băuturile răcoritoare sunt băuturi carbogazoase care sunt concentrate cu zahăr, coloranți, conservanți și arome artificiale. Se spune că sifonul provoacă inflamații în organism din cauza conținutului ridicat de zahăr.

Alte cercetări arată că un consum excesiv de sucuri îndulcite este asociat cu riscul de boli inflamatorii, cum ar fi diabetul de tip 2 și problemele cardiace

Les sodas light peuvent ne pas contenir de sucre. Donc, il peut être plus sûr que le soda ordinaire, mais il est plein d’autres produits chimiques, il est donc préférable de l’éviter.

Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

2. Băuturi indulcite

Ceaiul este una dintre cele mai consumate băuturi din lume. Cu toate acestea, băuturile îndulcite, cum ar fi ceaiul îndulcit, trebuie consumate cu moderație, deoarece pot crește riscul de inflamație.

După cum arată grăsimea, consumul de zahăr alimentar contribuie la creșterea inflamației în organism. Potrivit acestui studiu, consumul de zahăr din alimentație (în special, băuturile îndulcite) poate provoca inflamații subclinice.

Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

3. Cafele dulci

Cafeaua poate avea efecte benefice asupra inflamației datorită compușilor săi vegetali. Cu toate acestea, latte-urile și cappuccino-urile îndulcite sunt pline de siropuri de zahăr, sosuri de caramel, frișcă etc. Iar consumul excesiv al acestor cafele dulci poate duce la nervozitate și inflamații.

În plus, studiul de la Harvard arată că băuturile îndulcite care conțin îndulcitori, cum ar fi siropurile, furnizează calorii goale și nu conțin nutrienți. Prin urmare, consumul excesiv al acestor băuturi poate duce la boli inflamatorii cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile cardiovasculare.

CITEȘTE ȘI:
6 Cele mai bune combinații de omletă pentru slăbit mai repede
Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

4. Băuturi energizante

Este posibil să simțiți o ușoară creștere a vigilenței cu ajutorul băuturilor energizante, dar acestea sunt pline de zahăr și îndulcitori artificiali. De asemenea, băuturile energizante tind să conțină prea multe calorii, ceea ce reprezintă echivalentul a 4-5 cești de cafea. Acest lucru poate provoca inflamații care pot declanșa stres, dureri de cap etc.

Studiul ET sugerează că un consum excesiv de băuturi energizante poate avea efecte adverse, cum ar fi efecte cardiovasculare, efecte neurologice, efecte metabolice etc.

Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

5. Băuturi alcoolice

Băuturile alcoolice, cum ar fi berea, vinul și băuturile spirtoase, provoacă inflamații. Consumul de alcool poate crește inflamația în organism și vă poate perturba somnul și concentrarea.

ȘI cercetările arată că consumul excesiv de alcool provoacă inflamații și slăbește capacitatea organismului de a regla această inflamație.

După cum puteți vedea din băuturile menționate mai sus, zahărul este unul dintre principalii vinovați și este principala cauză a inflamației din organism.

Băuturi antiinflamatorii

Inflamația din organism poate cauza multe probleme de sănătate. Iată câteva alimente și băuturi care au proprietăți antiinflamatorii care combat inflamația:

1. Ceai verde și negru

Ceaiul verde și ceaiul negru sunt surse excelente de antioxidanți care ajută la protejarea împotriva daunelor oxidative, care pot duce la inflamații cronice. ȘI cercetările arată că principalele componente din ceaiul verde (epigallocatechina-3-galat) au efecte antiinflamatorii asupra unor boli precum diabetul, cancerul, obezitatea etc.

CITEȘTE ȘI:
Cât timp sunt buni creveții gătiți?

Beți câteva căni de ceai pe zi, fie verde, fie negru. Totuși, evitați să adăugați zahăr.

Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

2. Smoothie-uri de fructe de pădure și fructe

Fructele conțin cantități mari de vitamine, minerale și fibre. ȘI cercetările sugerează că acestea conțin antioxidanți numiți antociani care acționează ca antiinflamatoare împotriva multor boli. Consumul de fructe de pădure poate reduce riscul de apariție a unor markeri inflamatori specifici asociați cu bolile cardiovasculare.

Acestea pot fi transformate într-un smoothie cu iaurt, care conține probiotice antiinflamatorii, pentru a obține o băutură sănătoasă și delicioasă.

3. Ceai de turmeric și lapte de turmeric

Studiile arată că turmericul are proprietăți antioxidante care ajută la gestionarea afecțiunilor inflamatorii și oxidative. În plus, curcumina (compusul fenolic de culoare galbenă strălucitoare, care este principalul constituent al pulberii de turmeric) este un compus antiinflamator. Acesta reduce radicalii liberi, durerea și inflamația din organism. Consumul de ceai sau lapte cu turmeric poate reduce crizele și alte boli inflamatorii.

Băuturi care cresc inflamația în organism
Băuturi care cresc inflamația în organism

4. Sucuri verzi

Sucurile verzi făcute din frunze verzi, cum ar fi spanacul, varza, coriandrul și țelina, sunt o bogăție de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Cercetările sugerează că consumul zilnic al acestor legume va reduce inflamația, va scădea riscul de boli de inimă și va reduce declinul mental legat de vârstă, stimulându-vă în același timp imunitatea. De asemenea, acestea pot include fructe bogate în antioxidanți care vor contribui cu siguranță la îmbunătățirea gustului băuturii.

CITEȘTE ȘI:
Beneficiile uimitoare pentru sănătate ale tonului

5. Oțet de cidru de mere și ceai tonic

Beneficiile ceaiului verde asupra inflamației au fost discutate mai sus. Oțetul de cidru de mere este, de asemenea, antiinflamator. Puteți face o ceașcă de ceai verde și adăugați o linguriță de oțet de mere nefiltrat sau doar apă și nu ceai verde.

Concluzii

Băuturile sunt un lichid alternativ la apă. Alegerea băuturii potrivite este extrem de importantă. Consumul excesiv de anumite băuturi, cum ar fi cola și băuturi zaharoase, poate duce la inflamații care, la rândul lor, duc la boli precum diabetul de tip 2, artrita, boli cardiovasculare, dureri, umflături, roșeață etc.

Inflamația vă poate afecta încet organismul. Și, din păcate, aceasta poate fi simptomatică sau asimptomatică. Este extrem de important să urmăriți semnele de avertizare.

Mâncatul sănătos și exercițiile fizice bune controlează inflamația, dar este important, de asemenea, să aveți grijă la ceea ce beți.

Întrebări frecvente (FAQ)

Ce băuturi pot provoca inflamații?

Băuturile bogate în zahăr, zaharuri artificiale și alte substanțe chimice pot provoca inflamații. Câteva exemple sunt ceaiul îndulcit, sucurile, băuturile alcoolice, băuturile energizante și cafeaua îndulcită.

Care este cel mai rapid mod de a reduce inflamația în organism?

Inflamația poate apărea în organism din diverse motive. Prin urmare, este esențial să se cunoască cauza inflamației cronice pentru a o controla. Este necesar să vă consultați medicul pentru un tratament adecvat. Dar există lucruri pe care le puteți face pentru a reduce inflamația, cum ar fi să vă hidratați, să dormiți suficient și să consumați alimente și băuturi care reduc inflamația, cum ar fi ceaiul verde, ciocolata neagră, turmericul, fructele de pădure etc.

Este cafeaua inflamatorie?

Dacă este consumată cu moderație, cafeaua este sigură pentru sănătate. Și, în cele mai multe cazuri, cafeaua este considerată antiinflamatoare. Dar unele studii sugerează că, pentru unele persoane, cafeaua poate fi inflamatorie.

Este iaurtul inflamator?

Nu, iaurtul nu este inflamator, deoarece este asociat cu o reducere a inflamației. Iaurtul conține probiotice care îl fac să fie antiinflamator și, de asemenea, ajută la prevenirea diabetului de tip 2.

Apa cu lămâie ajută la inflamații?

Apa cu lămâie ajută la menținerea hidratării, ceea ce previne inflamațiile. În plus, apa cu lămâie conține acid ascorbic și antioxidanți, care reduc inflamațiile.

Care sunt cele mai puternice medicamente antiinflamatoare?

Există multe medicamente antiinflamatoare sau medicamente solide disponibile fără prescripție medicală. Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) ajută la reducerea inflamației și a durerii.
Unele dintre cele mai frecvente medicamente antiinflamatoare fără prescripție medicală sunt:

Aspirina
Ibuprofen
Naproxen

Cu toate acestea, aceste medicamente pot avea efecte secundare și este esențial să vă consultați medicul înainte de a le lua.

Este ciocolata neagră un antiinflamator?

Da, ciocolata neagră este un antiinflamator. Ciocolata neagră conține antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, care ajută la reducerea inflamației. Cu toate acestea, cel mai bine este să consumați ciocolată neagră cu moderație.

Cum pot reduce inflamația în mod natural?

Schimbările în dieta și stilul de viață vă pot ajuta să reduceți inflamația în mod natural. Cu toate acestea, inflamația cronică îți poate afecta grav sănătatea, iar pentru a reduce inflamația ar trebui să :

Beți mai puține băuturi zaharoase
Mănâncă alimente antiinflamatorii
Exercițiu
Rămâneți hidratat

Poate fi merele antiinflamatoare?

Merele pot reduce inflamațiile din organism. Acest lucru se datorează faptului că merele conțin antioxidanți care sunt foarte benefici pentru sănătate. Merele sunt bogate în polifenoli care ajută la reducerea inflamațiilor și a tensiunii arteriale și mențin suplețea vaselor de sânge. Majoritatea fructelor sunt de natură antiinflamatoare.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

A fost util articolul Băuturi care cresc inflamația în organism? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Organics Food
Logo
Resetare parolă
Coș de cumpărături