12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

10 întrebuințări și beneficii ale uleiului de avocado pentru părul tău

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Află cum să folosești ulei de avocado pentru creșterea părului, dar este bun pentru părul tău? În acest articol, acoperim beneficiile, tratamentele pentru căderea părului, sfaturi pentru scalpul uscat și multe altele.

Îți place să gătești cu ulei de avocado… și chiar ți-a ajutat să îți îmbunătățești pielea uscată, dar ai încercat uleiul de avocado pentru păr? Utilizarea uleiului de avocado în rutina zilnică de îngrijire a părului este o modalitate sigură de a diminua uscăciunea și de a îmbunătăți textura, indiferent de tipul de păr.

Este complet natural, este foarte accesibil și probabil că se află deja în casa dumneavoastră. Este timpul să iei în considerare uleiul de avocado ca noul tău ulei de păr?

Întrebuințări și beneficii ale uleiului de avocado pentru părul tău
Întrebuințări și beneficii ale uleiului de avocado pentru părul tău

Beneficii pentru sănătate

Uleiul de avocado provine din presarea pulpei interioare a unui fruct de avocado. După cum probabil știți deja, avocado și uleiul său sunt bogate în nutrienți benefici care vă pot stimula sănătatea, atât la interior, cât și la exterior.

Este uleiul de avocado bun pentru părul tău? Uleiul de avocado este o sursă bogată de acizi grași esențiali, inclusiv acidul oleic, un acid gras omega-9 mono nesaturat, precum și acidul linoleic, un acid gras omega-6 polinesaturat.

Conținutul de acizi grași din uleiul de avocado este unul dintre principalele motive pentru care poate face atât de mult pentru a îmbunătăți starea scalpului și a părului uscat. Acesta condiționează și întărește în mod natural părul, lăsându-l mai sănătos și mai strălucitor.

CITEȘTE ȘI:
Uleiul de arbore de ceai top utilizări și beneficii

Să aruncăm o privire mai atentă la numeroasele beneficii ale uleiului de avocado pentru păr:

Protejează părul de deteriorare

Potrivit unei lucrări științifice publicate în 2015, “uleiurile joacă un rol important în protejarea părului împotriva deteriorării. Unele uleiuri pot pătrunde în păr și pot reduce cantitatea de apă absorbită în păr, ceea ce duce la o scădere a umflăturii… Aplicarea regulată a uleiului poate spori lubrifierea firului de păr și poate ajuta la prevenirea ruperii părului”.

Unul dintre principalele beneficii ale uleiului de avocado pentru păr este capacitatea sa de a acoperi părul cu o hidratare bogată în acizi grași și de a-l proteja împotriva deteriorării. Cauzele comune ale deteriorării părului includ expunerea la soare, la apa de mare sau la clor. Înainte de a petrece timp la plajă sau la piscină, poate doriți să luați în considerare acoperirea părului cu ulei de avocado pentru a preveni efectele de uscare ale acestor medii.

O altă sursă foarte frecventă de deteriorare este utilizarea de instrumente de păr fierbinți, cum ar fi uscătorul de păr sau placa de îndreptat. Aplicarea uleiului de avocado pe păr înainte de utilizarea acestor instrumente poate acționa ca un protector natural împotriva căldurii.

Tratamentele de colorare a părului pot fi o altă sursă de deteriorare. Folosirea uleiului de avocado ca balsam de păr sau mască după tratament poate contribui mult la prevenirea părului uscat și fragil ca urmare a decolorării sau colorării.

CITEȘTE ȘI:
Nuca de cocos: beneficii dovedite pentru sănătate

Ajută la creșterea părului

În timp ce cercetările nu au arătat neapărat că uleiul de avocado poate promova creșterea părului, este un ulei bogat în nutrienți care poate contribui la îmbunătățirea sănătății părului atunci când este folosit atât intern, cât și local.

Poate funcționa, de asemenea, ca un ajutor natural pentru creșterea părului atunci când este folosit ca ulei purtător pentru uleiuri esențiale, cum ar fi uleiul de rozmarin și uleiul de mentă, care au fost ambele legate de prevenirea căderii părului și de promovarea creșterii părului.

De asemenea, puteți combina mai mult de un ulei purtător cu mai multe uleiuri esențiale ca remediu DIY pentru subțierea părului. De exemplu, puteți amesteca uleiuri esențiale de rozmarin și mentă cu ulei de morcov și avocado pentru creșterea părului.

Păstrează părul fără noduri

Nu este niciodată amuzant când părul se încurcă. Acest lucru poate fi o problemă mai ales pentru copiii cărora nu le place să se perieze, dar afectează în mod obișnuit și adulții.

Părul fin se poate înnoda foarte ușor. Condițiile meteorologice, cum ar fi o zi cu vânt, pot, de asemenea, să lase părul în noduri. Părul uscat poate deveni, de asemenea, cu noduri.

Punerea unei cantități mici de ulei de avocado în păr înainte de periaj poate ajuta la menținerea acestuia hidratat și fără noduri. De asemenea, poate ajuta la descurcarea acestuia.

CITEȘTE ȘI:
Reflexologia 5 Beneficii ale practicării

Ameliorează mătreața

Mătreața este o afecțiune a pielii care afectează scalpul și care are ca rezultat eliminarea excesivă a fulgilor de piele moartă de pe scalp. Faptul de a avea o piele prea uscată sau prea grasă poate contribui la această problemă comună.

Folosirea unui ulei natural, cum ar fi avocado, la nivel topic poate ajuta în ambele situații. Dacă pielea este prea uscată, uleiul de avocado oferă o hidratare bogată în nutrienți, sau dacă pielea este prea grasă, aplicarea uleiului poate semnala glandelor uleioase ale pielii că nu au nevoie să producă atât de mult ulei.

Pentru a ameliora sau a preveni un scalp cu mâncărimi, uscat și descuamat, poate fi de ajutor masarea regulată a scalpului cu uleiuri naturale, cum ar fi avocado. De asemenea, puteți combina uleiuri esențiale precum rozmarinul și arborele de ceai cu uleiul de ricin și uleiul de avocado pentru creșterea părului, precum și pentru controlul mătreții.

Protejarea părului cu ulei de avocado sau de nucă de cocos
Protejarea părului cu ulei de avocado sau de nucă de cocos

Utilizare ulei de avocado pentru păr

Există atât de multe utilizări potențiale ale uleiului de avocado pentru păr. Este excelent pentru tot felul de probleme comune ale părului.

Cum să folosiți uleiul de avocado pentru păr:

Cât timp lași uleiul de avocado în păr? Dacă efectuați un tratament cu ulei de avocado pentru păr sau folosiți uleiul de avocado pentru mătreață, cel mai bine este să lăsați uleiul pe scalp și în păr timp de aproximativ 15-30 de minute, pentru ca acesta să se absoarbă cu adevărat. Dacă părul dvs. este foarte uscat sau deteriorat, lăsarea uleiului de avocado pentru o perioadă mai lungă de timp este o idee bună.

CITEȘTE ȘI:
Cataplasma remediu natural: La ce folosește?

Dacă folosiți o cantitate mică de ulei de avocado ca protector termic, tratament pentru vârfuri despicate sau pentru a domoli firele de păr, atunci aveți nevoie doar de o picătură sau două de ulei pe care să le puneți în părul dvs. atunci când acesta este fie ud, fie uscat – și pur și simplu lăsați-l înăuntru.

Dacă vă întrebați cum să faceți ulei de avocado pentru creșterea părului și pentru alte utilizări, este posibil să faceți ulei de avocado acasă. Dar este, de asemenea, foarte ușor să găsiți ulei de avocado 100% pur în magazinul alimentar local, în magazinul de produse naturiste sau online.

Ulei de nucă de cocos vs. Ulei de avocado pentru păr

Dacă comparați uleiul de avocado cu uleiul de cocos pentru păr, puteți folosi cele două uleiuri într-un mod similar pentru păr și scalp.

Pentru părul uscat, vârfurile despicate, șuvițele și noduri, nu puteți greși alegând niciunul dintre cele două uleiuri, deoarece ambele vor oferi hidratare care va ajuta la îmbunătățirea acestor probleme comune ale părului.

Atât uleiul de nucă de cocos, cât și cel de avocado pot fi folosite pentru a hidrata scalpul pentru a ameliora uscăciunea și mătreața. Mătreața este în mod obișnuit cauzată de infecții fungice asemănătoare drojdiei (Malassezia). Dacă mătreața reprezintă o preocupare principală, atunci ați dori să optați pentru uleiul de nucă de cocos – deoarece multe studii au demonstrat proprietățile sale antivirale, antifungice și antibacteriene.

CITEȘTE ȘI:
Tusea: ce este aceasta. 7 remedii cum scapi de tuse

Riscuri și efecte secundare

Este posibil să fiți alergic la avocado și la uleiul de avocado. Dacă aveți o alergie sau o sensibilitate la avocado, evitați să folosiți uleiul de avocado pentru uz intern sau pentru uz extern.

Este o idee bună să efectuați un test cutanat cu plasture înainte de a utiliza uleiul de avocado pentru păr și piele pentru a vă asigura că nu aveți reacții nedorite.

Concluzii finale

{{ content }}
A fost util articolul? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete