Calmarea durerilor menstruale 9 moduri naturale

Calmarea durerilor menstruale 9 moduri naturale

Cuvântul medical dismenoree se referă la durerile menstruale neplăcute de care suferă multe femei chiar înainte și în timpul menstruației.

Durerile menstruale sunt cele mai des raportate probleme legate de menstruație – mai mult de jumătate dintre femei suferă de crampe la stomac la un moment dat în viața lor. Incercam sa discutam si sa venim in acest articol cu remedii, tratamente si soluții pentru calmarea durerilor menstruale (sursa)

Peste 10% dintre femei raportează că volumul de durere și disconfort asociat cu ciclul menstrual, precum și cu simptomele co-ocurente, este temporar incapacitant.

Într-adevăr, dureile menstruale reprezintă cel mai frecvent motiv de absență în rândul femeilor cu vârsta sub 30 de ani. (sursa)

Crampele menstruale au o influență negativă asupra prezenței și performanțelor școlare, precum și asupra prezenței și productivității la locul de muncă. Pentru calmarea durerilor menstruale s-au efectuat și se efectuează în prezent cercetări semnificative pentru a determina simptomele, cauzele și terapiile dismenoreei.

Pentru majoritatea femeilor, simptomele dismenoreei încep cu câteva zile înainte de menstruație și durează câteva zile în timpul menstruației. Durerile și crampele abdominale inferioare pot varia de la un disconfort minor la chinuitor. Crampele sunt o parte naturală a ciclului menstrual; disconfortul apare pe măsură ce uterul se contractă pentru a favoriza eliminarea mucoasei uterine.

Se crede că prostaglandinele contribuie la severitatea crampelor. Femeile cu o cantitate crescută a acestor mesageri chimici asemănători hormonilor pot suferi crampe și disconfort mai acut, potrivit cercetărilor. Femeile în vârstă de 20 de ani și adolescentele au adesea niveluri mai mari, ceea ce explică de ce pot suferi dureri mai extreme decât femeile de 30, 40 sau 50 de ani. (sursa)

În timp ce crampele pot fi foarte inconfortabile și chiar debilitante, medicii prescriu pentru calmarea durerilor menstruale, de obicei, analgezice fără prescripție medicală pentru a atenua agonia. Cu toate acestea, s-a demonstrat că unele terapii naturale ameliorează simptomele comune ale sindromului premenstrual, inclusiv crampele.

În general, dismenoreea nu este un motiv de panică. Cu toate acestea, solicitați imediat tratament medical dacă vă confruntați cu oricare dintre următoarele:

Femeie suferind de dureri in perioada menstruației. Calmarea durerilor menstruale
Femeie suferind de dureri in perioada menstruației

Citește și: Carbonatul de calciu 6 utilizări și beneficii

Ce este dismenoreea?

Dismenoreea este cuvântul folosit pentru a descrie agonia asociată cu crampele premenstruale. În mod normal, crampele încep cu câteva zile înainte de debutul menstruației și durează două-trei zile pe toată durata acesteia. Senzația neplăcută apare atunci când uterul se contractă fizic pentru a ajuta la expulzarea mucoasei uterine.

Durerea variază semnificativ în rândul femeilor și poate varia de la un disconfort ușor până la incapacitate temporară. Pe măsură ce femeile îmbătrânesc și nivelurile de prostaglandine scad treptat, intensitatea crampelor tinde să se diminueze. Această formă de dureri menstruale este denumită dismenoree primară.

Dismenoreea primară apare atunci când uterul se contractă la femeile sănătoase. Durerea este frecvent resimțită în partea inferioară a abdomenului sau a spatelui și s-ar putea deplasa în josul coapselor și al picioarelor.

Durerea poate varia în intensitate de la ușoară la severă și este frecvent însoțită de greață, vărsături, oboseală și diaree. Dismenoreea primară scade în mod normal în severitate pe măsură ce femeile îmbătrânesc, iar aceasta poate dispărea complet după naștere.

Dismenoreea secundară apare atunci când o problemă sau o boală de bază a aparatului reproducător contribuie sau provoacă crampe în timpul ciclului menstrual.

Disconfortul dismenoreei secundare începe de obicei mai devreme în timpul ciclului și durează mai mult timp la femeile cu dismenoree secundară. Spre deosebire de dismenoreea primară, însă, durerea nu este de obicei însoțită de greață, vărsături, oboseală sau diaree.

Semne și simptome

Semnele și simptomele comune ale dismenoreei includ:

Citește și: Ce este quercetina? Beneficii, doza zilnică, prospect

Cauze și factori de risc

Dismenoreea primară este cauzată de contracțiile musculare uterine care apar pentru a facilita expulzarea mucoasei uterine. Contracțiile severe pot constrânge vasele de sânge care alimentează uterul, rezultând o durere intensă similară cu durerea toracică resimțită atunci când vasele de sânge blocate împiedică inima să primească oxigen. (sursa)

Dismenoreea secundară, pe de altă parte, este cauzată de o tulburare sau o boală de reproducere subiacentă. Problemele de sănătate comune care o pot cauza includ:

Factorii de risc recunoscuți includ: (7)

Tratament convențional

Atunci când observați pentru prima dată simptome de crampe pe parcursul ciclului menstrual, ar trebui să vă adresați medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va efectua o examinare amănunțită, inclusiv un examen pelvian, pentru a obține un diagnostic precis și pentru a exclude orice boală subacută. În cazul în care există anomalii care vă îngrijorează, medicul dumneavoastră poate solicita o ecografie, o tomografie computerizată, o RMN sau o laparoscopie.

Tratamentele tradiționale pentru calmarea durerilor menstruale includ:

Citește și: Uleiul de cocos beneficii pentru păr si piele

Remedii naturale

Calciu

În timp ce calciul a fost mult timp lăudat pentru eficacitatea sa în tratarea simptomelor sindromului premenstrual, cum ar fi oboseala, starea de spirit și balonarea, cercetări recente arată că 1.000 mg de calciu pe zi este excelent în calmarea durerilor menstruale.

În cadrul unei cercetări scurte, randomizate, dublu-orb, subiecții cărora li s-au administrat 1.000 mg de calciu din a 15-a zi a ciclului lor până la dispariția disconfortului au raportat o reducere substanțială a nivelului de durere de-a lungul a trei cicluri menstruale. (sursa)

Creșteți aportul de alimente bogate în calciu, cum ar fi proteinele din zer, sardinele, chefirul din lapte de capră, laptele crud și fasolea albă în timpul menstruației pentru a ajuta la ameliorarea disconfortului, susținând în același timp oasele puternice, nivelurile normale ale tensiunii arteriale și funcția musculară și nervoasă corectă.

Vitamina D

Având în vedere că datele relevă că până la 90% dintre persoanele din Statele Unite ale Americii au deficit de vitamina D, suplimentele și ajustările alimentare sunt frecvent utilizate pentru a crește nivelurile.

În plus, cercetări recente indică faptul că o doză săptămânală de 50.000 UI de vitamina D pe cale orală reduce considerabil gradul de disconfort la femeile care au dismenoree primară.

Studiul clinic randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, care a fost publicat în jurnalul de specialitate Gynecological Endocrinology, a constatat că femeile cu dismenoree primară care au primit doza săptămânal timp de opt săptămâni au resimțit mai puțină durere și, chiar și la o lună după ce tratamentul s-a încheiat, nivelul durerii era mai bun decât înainte de tratament.

Alături de suplimente, vă puteți crește aportul de vitamina D petrecând mai mult timp afară fără protecție solară. Soarele este cea mai eficientă și cea mai sigură abordare pentru a spori nivelul de vitamina D și sunt necesare doar 10 până la 20 de minute pe zi.

Adăugați în dieta dumneavoastră alimente bogate în vitamina D, cum ar fi peștele sălbatic, cum ar fi halibutul, macroul, somonul și peștele-spadă, precum și ciupercile expuse la radiații ultraviolete.

Citește și: Vitamina E Beneficii si utilizări

Vitamina E

Această vitamină liposolubilă este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a menține un nivel bun al colesterolului, de a promova sănătatea pielii și a părului, de a îmbunătăți vederea și chiar de a menține echilibrul hormonal. Iar acum, un studiu indică faptul că administrarea a 500 UI de vitamina E cu două zile înainte și trei zile după ce începe menstruația poate ajuta la ameliorarea crampele menstruale. (sursa)

Studentele cu dismenoree primară au fost repartizate aleatoriu să primească un placebo sau vitamina E timp de două cicluri menstruale consecutive în acest experiment randomizat, controlat cu placebo. În timp ce ambele grupuri s-au îmbunătățit în ceea ce privește simptomele, grupul cu vitamina E a înregistrat rezultate mai bune și o ușurare mai mare.

Cu toate acestea, suplimentarea cu vitamina E nu este recomandată pentru toată lumea. Evitați dozele mari de vitamina E dacă luați anticoagulante, dacă aveți boli de inimă, diabet, retinită pigmentară sau cancer la cap, gât sau prostată. În loc de asta, creșteți nivelurile prin consumul de alimente bogate în vitamina E, cum ar fi migdalele, spanacul, cartofii dulci și avocado în dieta dumneavoastră.

Complexul de vitamine B

Deși deficitul de vitamina B6 este neobișnuit, acesta poate exacerba simptomele sindromului premenstrual, tristețea, anxietatea, iritabilitatea, dezorientarea și durerile musculare.

Potrivit Women’s Health, o divizie a Biroului pentru Sănătatea Femeilor din cadrul Departamentului de Sănătate și Servicii Umane al SUA, vitamina B6 poate ajuta la calmarea durerilor menstruale si în cazul simptomelor comune ale sindromului premenstrual, cum ar fi starea de spirit, uitarea, balonarea și anxietatea.

Acizi grași Omega-3

Deoarece organismul nostru nu generează acizi grași omega-3, trebuie să îi obținem prin alimente și suplimente de o calitate excelentă.

Cunoscuți pentru beneficiile lor pentru sănătatea cardiovasculară și a creierului, precum și pentru proprietățile lor antiinflamatorii, un studiu randomizat, dublu-orb, controlat cu placebo, publicat în revista Reproductive Health, a descoperit că un consum zilnic de 1 până la 2 grame de acizi grași poate ajuta la ameliorarea crampelor și a altor simptome ale sindromului premenstrual. (sursa)

Deși studiul a fost mic, constatările au fost substanțiale. Un grup a primit 1 gram de acizi grași omega-3 zilnic, în timp ce celălalt a primit 2 grame. Ambele grupuri au raportat o reducere considerabilă a durerii după trei luni, dar grupul cu 2 grame a avut îmbunătățiri considerabil mai dramatice.

Folosirea a doar 1 lingură de ulei de pește de înaltă calitate ca supliment oferă puțin peste 4,5 grame de acizi grași omega-3. Alături de un supliment de înaltă calitate, creșteți consumul de macrou sălbatic, nuci, semințe de chia, somon de Alaska și semințe de in.

Yoga și atenția conștientă

Yoga este bine cunoscută pentru capacitatea sa de a atenua stresul și anxietatea, îmbunătățind în același timp echilibrul și coordonarea. Cercetările indică faptul că practicarea yoga în mod regulat împreună cu meditația poate ajuta la ameliorarea durerilor menstruale.

Într-un studiu efectuat pe 113 studente la medicină diagnosticate cu dismenoree primară, cele care au urmat un program de trei luni de practică zilnică de yoga timp de 40 de minute, precum și pranayama și meditație timp de 10 minute, au înregistrat o reducere semnificativă a durerii. Într-adevăr, 83,33 la sută dintre participanții la studiu au afirmat o ameliorare totală a durerii.

Acupunctura

Acupunctura a fost utilizată pentru o varietate de boli, inclusiv migrene, alergii sezoniere, tulburări psihice, dureri cronice și dependență, iar cercetările susțin acum utilizarea sa la persoanele cu dismenoree.

Acupunctura a fost administrată la punctul Spleen 6, GB39 sau la un non-punct în cadrul unei analize a unui important studiu controlat și randomizat, publicat în revista BMC Complementary and Alternative Medicine. Fiecare dintre cele trei grupuri a raportat o reducere semnificativă din punct de vedere statistic a disconfortului.

Acupunctura și injecțiile cu vitamina K au fost examinate la femeile cu dismenoree primară într-un studiu clinic întreprins de Centrul Osher pentru medicină integrativă de la Universitatea din California, San Francisco.

La începutul menstruației, cele cărora li s-a făcut o injecție cu vitamina K1 la nivelul splinei 6 au înregistrat o scădere considerabilă a gradului de disconfort și o diminuare a duratei altor simptome menstruale. În special, 80% dintre participantele la studiu și-au exprimat dorința de a continua să primească tratamente lunare.

Exerciții acvatice/Aerobic în apă

În timp ce exercițiile fizice sunt adesea recomandate pentru a atenua simptomele sindromului premenstrual, inclusiv crampele, activitatea intensă este adesea prea obositoare pentru persoanele cu disconfort substanțial.

Cu toate acestea, un mic studiu realizat pe femei tinere neatletice cu dismenoree primară a descoperit că 12 săptămâni de exerciții acvatice au redus dramatic severitatea și durata durerilor. Deși cercetătorii nu au specificat antrenamentele folosite, înotul în poală și aerobicul în apă pot fi eficiente pentru reducerea durerii.

Analgezie topică

Un pic de ulei de ricin, potrivit Centrului Medical al Universității din Maryland, poate ajuta la ameliorarea durerii cauzate de crampele menstruale. Aplicați ulei de ricin direct pe piele și acoperiți cu o cârpă moale de flanelă. Acoperiți cu o sticlă de apă caldă sau un tampon incalzit și odihniți-vă timp de o oră. Efectuați această procedură imediat ce începe disconfortul și continuați în fiecare zi pentru cele mai bune rezultate.

Înainte de aplicarea pe piele, nu ezitați să adăugați câteva picături din uleiul esențial preferat la uleiul de ricin.

{{ content }}

A fost util articolul Calmarea durerilor menstruale 9 moduri naturale? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

Carbonatul de calciu 6 utilizări și beneficii
Acneea hormonală la adulți ce este cauze tratament prevenție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii