18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Care este diferența dintre piersici și nectarine?

Piersicile și nectarinele sunt amândouă fructe, dar au pielea, pulpa și aroma diferite, mai ales când vine vorba de conserve de piersici vs. conserve de nectarine. Citește mai departe pentru a afla diferența dintre aceste două fructe delicioase.

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Este adevărat că o nectarină este o piersică încrucișată cu o prună? Sau este un produs OMG? Și care sunt celelalte diferențe între aceste fructe, în afară de aspect.

Mulți oameni cred că nectarinele netede sunt piersici încrucișate cu prune sau prune de cireșe. Dar nu este așa. Această “pufozitate” crescută este necesară pentru ca piersicul să fie protejat de insecte și alți dăunători.

Fibra densă împiedică insectele și muștele să aterizeze pe fruct, ca să nu mai vorbim de mușcarea unei bucăți sau de pătrunderea sub pielea foarte subțire. De asemenea, puful prelungește durata de depozitare a piersicilor delicate, creând un strat suplimentar de protecție care reține umezeala ce poate conține bacterii sau ciuperci.

Piersicul este originar din nordul chinei

Dar într-o zi, probabil în secolul al XVII-lea, un piersic a produs un fruct complet chel – lucios și strălucitor. Ulterior, s-a descoperit că acest miracol al naturii a fost rezultatul unei mutații genetice naturale în copacul autopolenizat și, datorită amelioratorilor de plante, specia a fost salvată. Este demn de remarcat faptul că astăzi există mii de soiuri de piersici.

Nectarina este numită o versiune îmbunătățită a piersicii – nectarina are o pulpă mai densă, este mai dulce și mai calorică – are mult mai mult zahăr decât piersica! Așadar, persoanele cu diabet sau care urmează o dietă ar trebui să țină cont de acest lucru. Pe de altă parte, nectarinele au mai multe substanțe nutritive, cum ar fi vitamina C, betacaroten (provitamina A) și potasiu.

CITEȘTE ȘI:
Făina de Konjac: beneficii, efecte secundare și utilizare
Care este diferența dintre piersici și nectarine?
Nectarina este fratele mai mic al piersicii.

Atunci când alegeți ce să cumpărați în magazin, piersici sau nectarine, țineți cont de următoarele nuanțe:

  • Nectarinele se strică mai repede decât piersicile, în ciuda faptului că au o coajă mai maleabilă.
  • Dacă nu vă place puful de pe piersici sau sunteți alergic la el, cumpărați nectarine….
  • Dacă o piersică nu miroase, probabil că nu este coaptă.
  • Nu cumpărați piersici și nectarine crăpate.
  • Puteți îndepărta scamele de pe piersici cu o periuță de dinți înainte de a le mânca.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete