Care este modul corect de a vă învăța copilul să citească?

Care este modul corect de a vă învăța copilul să citească?

A învăța un copil să citească fără a-l descuraja este foarte important. Și, uneori, poate fi dificil. Vă vom spune cum să vă învățați copilul să citească în mod corespunzător.

Cum să vă faceți copilul interesat de lectură

Dacă părinții citesc în mod constant cărți, copilul va ajunge în cele din urmă la literatură. Așa că merită întotdeauna să vă dați propriul exemplu.

În plus, ar trebui să-i citiți cărți copilului dumneavoastră de la o vârstă fragedă. Bineînțeles, ar trebui să alegeți literatura în funcție de vârstă. După ce citiți ar trebui să vă uitați la imagini, să discutați despre carte.

Unui copil mai mare ar trebui să i se pună întrebări mai dificile despre complot și acțiunile personajelor. Îi puteți cere copilului dumneavoastră să inventeze o poveste sau un basm.

Toate acestea vor contribui la entuziasmul copilului dumneavoastră de a citi.

Când să începeți

Când să înceapă

Ar trebui să începeți să predați cititul atunci când copilul vorbește bine, răspunde la întrebări, poate vorbi coerent despre ziua sau evenimentul trecut, întreține o conversație și poate sta liniștit pentru o perioadă scurtă de timp și poate asculta cu atenție.

Cel mai frecvent momentul cel mai frecvent pentru a începe școala este la vârsta de 4 sau 5 ani. Dar totul este individual. Cineva se maturizează mai târziu, iar cineva la vârsta de trei ani încearcă să identifice literele de unul singur.

CITEȘTE ȘI:
Cină pentru femeile însărcinate: 8 rețete sănătoase

Principalul lucru de reținut: învățați treptat, folosiți abecedare și abecedare speciale, învățați copilul în timp ce se joacă, nu vă angajați îndelung, deoarece copilul nu se poate concentra asupra unui singur lucru pentru o perioadă lungă de timp.

Învățați încet

Nu vreți să vă grăbiți să învățați literele și silabele într-un timp scurt. Este mai bine să predai încet.

Mai întâi arătați literele, numiți sunetele. Când copilul învață câteva litere, puteți să le căutați peste tot. De exemplu, în numele magazinelor. Sau puneți litere din bețe, modelate din plastilină sau aluat. Va fi interesant, distractiv, iar copilul va învăța mai repede informații noi în timpul unor astfel de jocuri.

Copilul dumneavoastră a învățat literele? Este timpul să trecem la învățarea silabelor. Cuburile sau cartonașele cu silabe vă vor ajuta. Și aici este important să nu vă grăbiți. Copilul dumneavoastră trebuie să înțeleagă că se pot face silabe din litere. Această perioadă de învățare poate fi destul de lungă.

Și apoi puteți trece la cuvinte. Primele cuvinte ar trebui să fie foarte simple și să fie formate din aceleași silabe. Treptat puteți să vă complicați și să alegeți cuvinte mai lungi.

Puteți alege dintr-o varietate de alfabete și abecedare pentru învățare. Alfabetul va ajuta la consolidarea literelor cu imagini, poezii scurte interesante. Iar literele îl vor învăța în mod constant pe copilul dvs. să combine literele în silabe și silabele în cuvinte.

CITEȘTE ȘI:
Tipuri de activități distractive de vară pentru copii

Sfaturi utile

Atunci când învățați un copil, ar trebui să-l lăudați mai des. Dar nu este necesar să îl certați. Procesul de învățare ar trebui să trezească interesul și entuziasmul. Dacă puneți prea multă presiune asupra copilului, în câteva săptămâni nu va mai dori deloc să învețe literele sau chiar doar să asculte cărți.

Un copil își amintește încet, așa că merită să repetați mai des ceea ce ați învățat. Dar nu o faceți în același mod și nu într-un mod plictisitor. Merită să veniți în mod constant cu jocuri diferite.

Dacă copilul vrea să scrie scrisori, lăsați-l să le scrie pe cele tipărite. Nu este nevoie să îl învățăm cum să scrie, va învăța la școală. Dar este foarte util pentru a-și dezvolta motricitatea fină.

Învățarea unui preșcolar să citească ar trebui să aibă loc într-un mod jucăuș, în mod regulat, dar nu mai mult de 10-15 minute.

Citește și aceste articole:

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Efectele secundare ale dispozitiv intrauterin și cum să le gestionezi

*Toate produsele recomandate de thefirstdoc.com sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
7 greșeli pe care le fac părinții in primul an de școală
Boala Pompe la bebeluși și la vârstnici: cauze și diferențe. Simptome, prognostic, tratament.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii