18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Uleiul de alune este lichidul obținut în urma extragerii uleiului de alune cu ajutorul unui dispozitiv numit presă. Este adesea folosit la gătit și în dressingurile pentru salate. Este, de asemenea, utilizat ca produs de îngrijire a părului și ca ulei suport în aromaterapie și uleiuri de masaj.

Dar este de asemenea posibil să se utilizeze uleiul de alune ca produs de îngrijire a pielii. Deoarece este plin de vitamine și acizi grași esențiali care hrănesc pielea, poate ajuta la protejarea pielii împotriva daunelor provocate de soare, poate declanșa producția de colagen și multe altele.

Siguranță pentru pielea sensibilă

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

În cele mai multe cazuri, uleiul de alune pare a fi sigur pentru cei cu pielea sensibilă. Deși are proprietăți de fermitate, este diferit de agenții de fermitate pe bază de alcool care se întâlnesc de obicei în produsele de îngrijire a pielii.

Astringenții pe bază de alcool sunt aspri și pot usca și irita pielea. Uleiul de alune, pe de altă parte, este natural, fără alcool și, prin urmare, nu irită.

Hidratare

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Uleiul de alune, bogat în vitamina E și acizi grași, poate facilita hidratarea stratului cel mai exterior al pielii. Pe lângă faptul că menține pielea mai hidratată, datorită conținutului de vitamina E, ajută la creșterea elasticității pielii, făcând-o să pară mai fermă și mai puternică.

CITEȘTE ȘI:
Efectele uleiului esențial de trandafir asupra pielii, depresiei și hormonilor

Acest lucru îl face un hidratant eficient cu acizi grași și vitamina E. Aceste ingrediente formează un perete de ulei natural care ajută pielea să rețină apa și o împiedică să se usuce.

Poate fi folosit ca astringent

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Uleiul de alune conține taninuri, care sunt antioxidanți puternici. Această substanță din uleiul de alune îi conferă proprietăți astringente și, astfel, poate face pielea grasă mai uscată, curăță și îngustează porii și elimină bacteriile.

Ajută la creșterea producției de colagen

Colagenul este o proteină esențială care vă ține împreună oasele, organele și tendoanele. Acesta asigură structura și elasticitatea pielii dumneavoastră. Pielea noastră produce mai puțin colagen pe măsură ce îmbătrânim, dar vitamina E poate ajuta. Aceasta promovează producția de colagen prin reducerea producției de enzime care distrug colagenul.

Reduce aspectul cicatricilor

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Aplicarea pe piele a produselor bogate în vitamina E poate face cicatricile mai puțin vizibile, dar cercetările în acest sens sunt încă puțin neclare.

Într-un studiu, vitamina E a fost aplicată pe pielea unor copii cu cicatrici chirurgicale de 3 ori pe zi și nu s-a format țesut cicatricial suplimentar pe cicatricele lor.

Cu toate acestea, un alt studiu a arătat că vitamina E nu a condus la rezultate foarte diferite față de vaselină. O treime dintre cei care au folosit vitamina E au dezvoltat, de asemenea, o afecțiune cu mâncărimi numită dermatită de contact.

CITEȘTE ȘI:
10 întrebuințări și beneficii ale uleiului de avocado pentru părul tău

Poate reduce liniile fine

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Vitamina E din uleiul de alune poate ajuta la reducerea ridurilor fine.

Vitamina E este un antioxidant important pentru îngrijirea pielii, deoarece ajută la înmuierea pielii. De asemenea, ajută stratul exterior al pielii să rețină apa și să se hidrateze.

Cu toate acestea, unele studii arată că combinarea vitaminei E și a vitaminei C în loc să se folosească doar vitamina E este mai eficientă în combaterea semnelor de îmbătrânire. Dar uleiul de alune nu conține vitamina C.

Dar și uleiul de alune singur poate fi eficient împotriva fotoîmbătrânirii. Un studiu arată că acizii grași, cum ar fi cei din uleiul de alune, pot ajuta la reducerea apariției de noi linii fine și riduri cauzate de expunerea la soare.

Poate proteja împotriva daunelor provocate de soare

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Lumina soarelui creează radicali liberi, care vă pot deteriora celulele și pot face ca pielea să prezinte semne de îmbătrânire. Vitamina E ajută la protejarea organismului dvs. prin neutralizarea radicalilor liberi și protejarea pereților celulari de daunele provocate de soare.

Ajută la reducerea hiperpigmentării

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Hiperpigmentarea este o afecțiune care provoacă întunecarea pielii. Aceasta poate afecta o parte mare sau mică a pielii.

Acest disconfort poate fi cauzat de următorii factori:

 • coșuri
 • daune solare
 • sarcină
 • luând anumite pilule contraceptive
 • leziuni ale pielii
CITEȘTE ȘI:
Ce poți mânca când ții dietă fără gluten? Ghidul începătorului

Uleiul de alune este bogat în vitamina E, iar dovezile experimentale sugerează că vitamina E poate preveni hiperpigmentarea. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a vedea adevărata sa eficacitate.

Cum se utilizează uleiul de alune?

Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?
Care sunt beneficiile uleiului de alune pentru piele?

Puteți folosi uleiul de alune singur sau îl puteți combina cu alte uleiuri. De asemenea, îl puteți folosi ca bază pentru propriile loțiuni și creme.

Faceți un test înainte de implementare. Puteți face acest lucru după cum urmează:

 • Frecați o cantitate mică de ulei pe partea interioară a brațului.
 • Acoperiți zona cu un bandaj și așteptați 24 de ore.
 • Dacă simțiți vreun disconfort, curățați-vă bine brațul și nu mai folosiți uleiul din nou. Dacă disconfortul este foarte sever, sunați-vă medicul.

Dacă nu observați nicio inflamație sau disconfort în decurs de 24 de ore, puteți utiliza uleiul pe alte zone.

Odată ce uleiul a trecut testul, îl puteți folosi în următoarele moduri:

 • Acoperă-ți fața sau o altă parte a pielii cu un prosop cald și umed timp de 20 de secunde.
 • Îndepărtați prosopul și masați o jumătate de linguriță de ulei de alune pe piele. Puteți folosi mai mult sau mai puțin, dacă doriți.
 • Lăsați uleiul să acționeze timp de 30 de secunde.
 • Folosiți din nou prosopul cald și umed pentru a șterge ușor.
CITEȘTE ȘI:
Picioare umflate: cauze și tratament

Acest procedeu vă curăță fața și îndepărtează, de asemenea, cea mai mare parte a machiajului. Puteți folosi uleiul de alune ca orice alt produs de curățare și poate fi aplicat atât dimineața, cât și seara. Dacă îl folosiți seara, nu uitați să îl aplicați înainte de a aplica orice cremă.

Posibile efecte secundare și riscuri

Cercetările privind efectele secundare și riscurile utilizării uleiului de alune pentru îngrijirea pielii sunt limitate.

Colegiul American de Alergologie, Astm și Imunologie recomandă ca persoanele alergice la alune să evite uleiul de alune și produsele care au legătură cu alunele.

Chiar dacă nu sunteți alergic la alune, este important să faceți un test pentru alergii înainte de a utiliza uleiul. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este cu un test cutanat precum cel de mai sus.

Uleiul de alune de pădure este bogat în vitamina E și pare sigur pentru multe persoane. Dar obținerea unei cantități prea mari din aceasta prin dietă și suplimente sau prin piele poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Prea multă vitamina E poate provoca

Dacă vă îngrijorează aportul de vitamina E, consultați-vă medicul înainte de a utiliza ulei de alune.

De asemenea, discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați anticoagulante. O cantitate prea mare de vitamina E poate crește efectele medicamentelor, ceea ce poate crește sângerările și poate îngreuna coagularea.

CITEȘTE ȘI:
Cum se aplică crema de față dimineața și seara

Concluzie

Utilizarea uleiului de alune pentru piele poate avea multe beneficii, de la înmuierea și hidratarea pielii până la protejarea acesteia de daunele provocate de soare.

Uleiul de alune este în general considerat blând și sigur, dar dacă sunteți îngrijorat de riscurile pentru sănătate, discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră.

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Cum să vă reduceți riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete