Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Castraveți murați în stil finlandez: Rețetă pas cu pas cu imagini

Vara a trecut repede. Cine nu a avut încă timp să facă câteva borcane de murături gustoase pentru iarnă? Vă sugerez unul dintre cele mai rapide și mai simple moduri de a face castraveți – castraveți murați în stil finlandez apetisanți, această rețetă este considerată pe bună dreptate cea mai delicioasă.

Dacă sunteți în căutarea unei rețete delicioase și ușor de făcut acasă, încercați această rețetă de castraveți murați în stil finlandez. Veți adora aroma acrișoară și dulce-acrișoară, care merge de minune cu cărnurile afumate sau cu orice tip de mezeluri.

Adăugați inelele de castraveți în marinată și fierbeți-le puțin. Le înfășurați într-un recipient steril și gata. Acest aperitiv este grozav! Și este fără efort. Principalul lucru este să pregătiți bine borcanele și capacele.

 • Timp total / timp activ de gătit: 1 oră/30 minute
 • Număr de porții: 10 porții
 • Valoare calorică (100g): 29 kcal
 • Cost: Foarte economic

Cum se prepară castraveții în stil finlandez

De ce avem nevoie:

 • Castraveți – 2 kg
 • Sare – 60 g
 • Zahăr – 200 g
 • Oțet de cidru de mere – 250 ml
 • Muștar – 1 linguriță.
 • Amestec de piper – 1 linguriță de boabe de piper
 • Frunză de dafin – 3 bucăți.
 • Apă – 1,5 l

Pregătire:

Pasul 1

Pregătiți toate ingredientele necesare pentru cea mai delicioasă rețetă de murături în stil finlandez.

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să mergi la piață la prima oră a dimineții și să culegi castraveți. Sau poate vizitați propria grădină de legume sau grădina de țară cu o recoltă proaspătă. Cu cât castraveții stau mai mult timp pe rafturile din piață sub soarele fierbinte, cu atât se ofilesc și își pierd crocantul.

Castraveții pentru murături trebuie selectați din pământ, de preferință nespălați. Dimensiunea optimă a castraveților este de 7-12 cm. În acest caz, puteți alege și fructe puțin mai mari.

Castraveții trebuie să aibă culoarea frunzelor de cireș. Fructele cu coaja subțire și cu umflături negre sunt ideale pentru rețeta noastră. Legumele galbene prea coapte nu sunt potrivite pentru murături.

Oțetul de mere poate fi înlocuit cu oțetul de masă obișnuit în proporție de 9%.

Pasul 2

Clătiți bine castraveții și inspectați fiecare fruct pentru a vă asigura că nu există zone deteriorate. Se pun într-un castron mare cu apă rece. Înmuiați castraveții timp de 2 până la 10 ore, dar aveți grijă să nu-i înmuiați prea mult.

Înmuierea va face castraveții mai fermi, iar aproximativ 10-15% din nitrați vor fi eliberați. Este recomandabil să schimbați apa la fiecare 2 ore. Am ținut castraveții în apă timp de 2 ore, iar după o oră am schimbat apa cu apă proaspătă.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 3

Scurgeți apa. Clătiți castraveții sub jet de apă rece direct sub robinet. Se taie cozile pe ambele părți. Cel mai adesea, toți nitrații se acumulează acolo. Se taie castraveții în 3-4 felii de 1,5-2 cm lățime.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 4

Alegeți o cratiță potrivită pentru marinare. Se toarnă apa rece. Puteți folosi apă de la robinet, apă îmbuteliată sau apă de izvor. Se adaugă sarea, zahărul, foaia de dafin, amestecul de piper, semințele de muștar. Se aduce la fierbere, amestecând.

Se toarnă oțetul de mere în marinada clocotită. Se amestecă și se aduce din nou la fierbere. Veți avea nevoie de 180 ml de oțet de masă 9 % pentru această porție.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 5

Coborâți ușor castraveții feliați în marinada clocotită. Se amestecă cu o spatulă și se fierb timp de aproximativ 3-5 minute la foc mediu.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 6

Castraveții ar trebui să-și schimbe culoarea în timpul gătitului. La mine a durat aproximativ 4 minute până când și-au schimbat culoarea.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 7

Pentru ca castraveții murați în stil finlandez din această rețetă foarte delicioasă să ne placă iarna, trebuie să pregătiți recipientele în prealabil în mod corespunzător. Voi folosi borcane de 480 de grame cu capace cu filet.

Mai întâi spălați toate borcanele pe dinăuntru și pe dinafară cu bicarbonat de sodiu. Procedați la fel cu capacele. Clătiți bine cu apă rece curentă.

Puneți capacele în apă clocotită și fierbeți-le timp de 8-10 minute. Sterilizați borcanele cu aburi timp de aproximativ 10-15 minute. Puteți face acest lucru în modul în care sunteți obișnuit.

Introduceți castraveții fără marinată în borcanele pregătite. Agitați borcanele pentru a vă asigura că castraveții sunt bine lipiți. Am avut 6 borcane de 480 g fiecare.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 8

Aduceți marinata la fierbere. Se toarnă până în vârful borcanelor, asigurându-se că fiecare borcan este umplut cu mirodenii, apoi se închide ermetic. Se întoarce borcanul și se acoperă bine. Se lasă să se răcească complet. Puteți depozita muraturile in stil fnlandez în apartament, dar de preferință în pivniță.

Castraveți murați în stil finlandez: rețetă pas cu pas cu imagini

Pasul 9

Cea mai delicioasă rețetă de castraveți murați în stil finlandez pentru iarnă este gata. Poftă bună.

Castraveți murați în stil finlandez: Rețetă pas cu pas cu imagini

Recipe by Organics Food
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredients

  Directions

   Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

   *Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

   Urmărește-ne și pe:
   Prăjitura cu zmeură sfărâmicioasă: rețeta pas cu pas
   Salata cu roșii si crutoane la cuptor Panzanella: Gust italian de senzație
   Închide
   Categorii Articole
   Închide Coșul Meu
   Închide Wishlist
   Închide
   Închide
   Categorii