Cât timp sunt buni creveții gătiți?

Trebuie să vezi asta

vegis.ro%20

Oricât de apetisanți ar fi creveții, ei sunt, de asemenea, o gustare tentantă pentru multe tipuri de bacterii toxice. Chiar și gătiți, creveții pot fi un cocktail delicios și periculos.

Dacă vrei să eviți traumele stomacale teribile sau mai rău, este important să te întrebi: „Cât timp sunt buni creveții gătiți?”.

Pe baza recomandărilor USDA, estimăm că creveții gătiți vor rămâne în siguranță pe masă doar pentru aproximativ două ore și în frigider pentru aproximativ patru zile.

Iată câteva sfaturi de siguranță importante pentru depozitarea resturilor de creveți gătiți.

Creveți trași la tigaie
Creveți trași la tigaie – Cât timp sunt buni creveții gătiți

Cât timp sunt buni creveții gătiți?

La fel ca majoritatea tipurilor de fructe de mare, creveții trebuie gătiți și depozitați corespunzător pentru a preveni îmbolnăvirile grave. Creveții mari se vor păstra mai mult decât cei mici, dar nu cu mult.

Creveții fierți durează aproximativ :

 • 1 oră la temperaturi de vară
 • 2 ore la temperatura camerei
 • 3-4 zile la frigider
 • 3 luni la congelator

Atunci când vă aflați într-o cameră, faceți-o în siguranță. Refrigerează creveții gătiți în termen de două ore. Bacteriile iubesc crustaceele și este nevoie de mai puțin de trei ore pentru ca creveții să atingă niveluri toxice între 5°C și 32°C.

Dacă este vară, dacă aerul condiționat este în pană și în sala de mese sunt peste 90 de grade, durata de valabilitate va fi redusă la jumătate. Doar omiteți ceea ce știți că puteți mânca la acea masă și puneți restul creveților în frigider în termen de o oră de la preparare.

CITEȘTE ȘI:
Ții dietă și totuși nu slăbești? Acesta ar putea fi motivul

Puteți păstra creveții gătiți puțin mai mult timp dacă îi păstrați corespunzător în frigider.

Temperaturile sub 5 grade Celsius vor încetini dezvoltarea bacteriilor, dar nu o vor opri complet. Chiar și în frigider, vor fi necesare doar trei sau patru zile pentru ca inevitabila absorbție bacteriană să atingă niveluri problematice.

Dacă aveți nevoie să păstrați creveții mai mult de patru zile, îi puteți congela. Congelarea creveților va opri dezvoltarea bacteriilor, dar va schimba, de asemenea, textura și gustul creveților.

Deși, din punct de vedere tehnic, ar trebui să puteți păstra creveții ani de zile la temperaturi de îngheț, vă recomandăm să îi consumați în termen de trei luni. Chiar și într-un recipient ermetic, creveții congelați își pierd cea mai mare parte din delicatețe după 3 luni.

Cât timp sunt buni creveții gătiți?
Cât timp sunt buni creveții gătiți?

Cât timp sunt buni creveții?

Dacă nu luați creveții direct de pe vas, este aproape imposibil să știți cu siguranță dacă sunt proaspeți sau nu. Este posibil ca acestia să aibă deja între câteva zile și o săptămână.

Schimbările de temperatură sunt o modalitate excelentă de a începe dezvoltarea bacteriilor, așa că probabil că sunteți monitorizat. Congelarea și decongelarea creveților poate, de asemenea, să înceapă să descompună proteinele și să accelereze pierderea nutrienților și a aromei.

Vânzătorii de creveți își înmoaie adesea loturile într-o soluție de înălbitor în încercarea de a ucide bacteriile care provoacă revolte. Acest lucru poate dura ceva timp, dar creveții sunt deosebit de sensibili la agenții patogeni de origine alimentară și nu vor rezista mult timp până când coloniile bacteriene încep să se înmulțească din nou.

CITEȘTE ȘI:
Noodles de orez versus paste de grâu Care sunt mai bune?

Indiferent dacă sunt decojiți sau nu, creveții proaspeți trebuie păstrați la frigider. Vor rămâne deliciosi pentru câteva zile, însă creveții pot deveni rapid periculoși.

Nu recomandăm păstrarea creveților proaspeți în frigider pentru mai mult de două sau trei zile.

Cum îți dai seama dacă creveții sunt stricați

Consumul de creveți stricați poate cauza probleme grave de sănătate. Dacă mâncați creveți în mod regulat, dacă știți cum să identificați semnele de probleme, ați putea să vă salvați stomacul sau chiar viața.

Ține-ți simțurile deschise pentru aceste semne rele de creveți:

 • Întunecați, decolorați sau pete maro
 • Miros puternic de pește sau înălbitor
 • Textura lipicioasă, moale

Verificați aspectul creveților

Creveții fierți trebuie să fie de culoare roz sau roșie aprinsă. În cazul în care culorile lor s-au estompat considerabil, creveții dvs. vor deveni prea vechi. Dacă sunt aurii, nu riscați să ii mâncați.

Cu excepția cazului în care ați cumpărat în mod special creveți cu dungi sau pete, inelele sau petele întunecate indică probabil creveți stricați.

Verificați mirosul

Creveții buni pot avea un miros vag sărat. Creveții stricați pot dezvolta un miros acru de pește sau un miros înțepător de amoniac. Dacă miroase puternic a ceva, vă recomandăm să fiți extrem de atenți.

CITEȘTE ȘI:
Bibanul: Beneficii sănătate, recomandări, nutriție & calorii

Faceți un test tactil

Dacă creveții ți se lipesc de degete, este posibil să vrei să sari pe ei. Dacă simțiți miros de noroi, înseamnă că au ajuns la apogeu.

Creveții proaspeți prezintă unele dintre aceleași semne de pericol atunci când sunt deteriorați, precum și câteva semne diferite.

 • Carnea proaspătă de creveți trebuie să fie fermă și ferm atașată de coajă.
 • Petele negre de pe cojile creveților proaspeți indică faptul că carnea din interior a început probabil să se descompună.
 • Petele mici galbene de pe exterior poate însemna că cineva a încercat să mascheze vârsta creveților cu bisulfat de sodiu.
 • Ochii uscați sau îngustați pot indica creveți vechi. Cu cât ochii sunt mai strălucitori, cu atât mai recent au fost prinși creveții.

Puteți arunca creveții răi la gunoi sau îi puteți folosi ca îngrășământ dacă aveți grădină. Creveții sunt plini de nutrienți pe care plantele îi plac. Bacteriile crustacee care pot imbolnavi oamenii nu vor dăuna plantelor.

Puteți îngropa creveții în grădina dvs. și puteți crește acolo ceva minunat pentru a menține cercul vieții puternic.

Ce se întâmplă dacă ai mâncat creveți expirați?

Oricât de delicioși ar fi creveții, ei sunt și mai apetisanți pentru agenții patogeni purtători de boli. Intoxicația alimentară provocată de creveții contaminați este un risc care nu trebuie luat cu ușurință.

CITEȘTE ȘI:
10 Boli infecțioase frecvente ale copilăriei

Este posibil să apară simptome imediat, dar poate dura până la 48 de ore până când începeți să vă simțiți rău. Simptomele inițiale pot includ:

 • Crampe stomacale
 • Greață și vărsături
 • Diaree

Cel mai mare pericol imediat al intoxicației cu crustacee este deshidratarea. Dacă dumneavoastră sau o persoană dragă prezintă simptome, asigurați-vă că aveți la dispoziție multă apă curată sau alte lichide.

Dacă nu puteți reține lichidele mai mult de 24 de ore, dacă aveți febră sau dacă vedeți sânge în scaun, vă recomandăm să mergeți imediat la spital.

Cum să păstrați creveții

Pentru a evita îmbolnăvirea din cauza creveților contaminați:

 • Dați-i la rece în două ore de la gătire
 • Ține aerul afară
 • Consumați în termen de patru zile de la refrigerare

Dacă serviți creveți și trebuie să îi lăsați mai mult de câteva ore, vă recomandăm să îi puneți pe gheață. Gheața poate pune bacteriile în așteptare un pic mai mult.

Două ore ar trebui să fie suficiente pentru a le lăsa să se răcească la temperatura camerei. Odată ce au ajuns la temperatura camerei, puneți-le pe gheață sau puneți-le la frigider cât mai curând posibil.

Cât timp sunt buni creveții gătiți?
Cât timp sunt buni creveții gătiți?

Păstrați creveții într-un recipient ermetic la frigider.

Dacă nu aveți un recipient etanș, ii puteți înveli în folie de aluminiu. Preferăm un recipient pentru că separă mai bine aroma creveților de alte alimente din frigider.

CITEȘTE ȘI:
14 Cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi

Chiar dacă vă păstrați creveții într-un recipient ermetic în frigider, bacteriile pot pătrunde înăuntru. Cel mai sigur mod este să le completezi în cel mult patru zile.

Concluzii

 • Dacă serviți creveți și trebuie să îi lăsați mai mult de câteva ore, vă recomandăm să îi puneți la gheață. Gheața poate ține bacteriile la distanță un pic mai mult timp, iar creveții gătiți au încă un gust bun la rece.
 • Două ore ar trebui să fie suficiente pentru a le permite să se răcească la temperatura camerei. După ce au ajuns la temperatura camerei, puneți-le la gheață sau puneți-le la frigider cât mai curând posibil.
 • Păstrați creveții într-un recipient ermetic în frigider. Dacă nu aveți un recipient ermetic, ii puteți înveli în folie de aluminiu. Noi preferăm un recipient, deoarece ajută la separarea aromei creveților de alte alimente din frigider.
 • Chiar dacă vă păstrați creveții într-un recipient etanș în frigider, bacteriile pot pătrunde în interior. Cel mai sigur este să ii consumati în patru zile.
 • În cazul în care creveții sunt decolorați, urât mirositori, lipicioși sau lipicioși, aruncați-i sau folosiți-i în grădină ca îngrășământ.

A fost util articolul Cât timp sunt buni creveții gătiți?? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

notino.ro%20

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

vegis.ro

Ultimele Rețete