Cât trebuie să mănânce un nou-născut?

Trebuie să vezi asta

vegis.ro%20

Porție de lapte pentru bebeluși – câtă mâncare ar trebui să dai?

Ești mămică si nu știi cât trebuie să mănânce un nou-născut? Acest articol este pentru tine! Conform recomandărilor medicale, un nou-născut alăptat trebuie pus la sân la cerere, adică oricând dorește, deși în urmă cu câțiva ani se recomanda să ia sânul la fiecare trei ore – aproape cu ceasul în mână.

Cum știu când copilul meu este foame?

…sunt semne că îi este foame. Numărul de hrăniri în primele săptămâni de viață ar trebui să fie de 8-12.

Situația este ușor diferită în cazul nou-născuților care sunt hrăniți cu lapte praf din diverse motive. Din păcate, nu pot primi sticla de fiecare dată când o cer. Formulele sunt mai greu de digerat decât laptele matern, așa că bebelușul are nevoie de mai mult timp pentru a le digera. Se recomandă să păstrați o pauză de 3 ore între hrăniri.

Cât de des trebuie să mănânce un nou-născut?
Cât trebuie să mănânce un nou-născut?

Cât trebuie să mănânce un nou-născut?

Cantitatea de lapte pentru un nou-născut depinde dacă este alăptat sau alăptat cu formulă. Cand alaptam este putin mai usor, pentru ca bebelusul trebuie pus la san la cerere, adica intotdeauna cand ii este foame.

În prima zi, burta unui nou-născut are dimensiunea unei cireșe, poate ține doar 5-7 ml de colostru. În acest timp, laptele nu curge din sân în fluxuri, deoarece colostrul este foarte dens și zboară în picături. Perfect pentru un om mic care tocmai învață să suge și să respire în același timp.

CITEȘTE ȘI:
4 Rețete pentru bebelușii de 6 luni

Spre a treia zi colostrul se transformă în lapte de tranziție, este mai caloric și mai apos. Între timp, așa-numitul Milk Assault. Stomacul unui nou-născut atinge dimensiunea unei nuci și conține deja 22-27 ml lapte. Hrănim un nou-născut sănătos care se îngrașă bine la cerere, dar de cel puțin 8 ori pe zi

In ceea ce priveste laptele formula, pe ambalajul fiecarei formule, producatorii ofera instructiuni detaliate cu privire la cantitatea si frecventa hranirii, precum si la prepararea laptelui.

Cât lapte bea un bebeluș de 3 zile?

O singură doză de lapte modificat pentru un nou-născut în prima săptămână de viață este în intervalul 30-60 ml, dar este dificil de determinat în mod clar și precis câți ml de lapte să îi dați nou-născutului.

Dificultăți de hrănire

Alăptarea, deși poate părea una dintre cele mai simple activități, este dificilă pentru multe mame, mai ales la început. Le aparțin:

Cu toate acestea, cu sprijinul și ajutorul potrivit, aproape orice dificultate poate fi depășită.

Trebuie amintit că nu contează dacă o femeie a născut prin forța naturii sau prin operație cezariană, ea va putea alăpta. În acest din urmă caz, totuși, poate dura câteva zile pentru a stimula lactația.

În caz de probleme sau îndoieli, merită să aveți ajutorul și sprijinul unui consultant în alăptare care vă va arăta cum să puneți copilul la sân, cum să verificați dacă sânul este bine atașat – mamelonul și cea mai mare parte a areolei ar trebui să fie în gură.

CITEȘTE ȘI:
7 Rețete gustoase și simple pentru copii
Cât trebuie să mănânce un nou-născut?
Cât trebuie să mănânce un nou-născut?

Hraneste bebelusul

În primele șase luni, un sugar ar trebui să fie alăptat doar la sân, cu excepția cazului în care, desigur, există contraindicații sau obstacole. Se intampla – din fericire destul de rar – ca o mama tanara sa nu aiba suficienta hrana sau ca cantitatea sa fie insuficienta pentru bebelus.

În acest caz, probabil că va trebui să începeți să hrăniți bebelușul cu lapte modificat, dar nu trebuie să renunțați la alăptare. Laptele matern este cel mai bun și mai valoros aliment pentru un nou-născut.

În marea majoritate a cazurilor, alăptarea este un mijloc suficient de hrănire a copilului. Uneori, insa, este necesar sa se dea o portie in plus de lapte in plus fata de ceea ce mananca bebelusul din sanul mamei. Asemenea situatii trebuie justificate medical, ele fiind de o importanta capitala pentru durata lactatiei si dezvoltarea bebelusului nostru.

Când cumpărați lapte modificat, acordați o atenție deosebită simbolurilor de pe ambalaj – laptele 1 este laptele inițial, laptele 2 este următorul etc. Cu toate acestea, decizia de introducere a laptelui modificat trebuie consultată întotdeauna cu un medic pediatru.

A fost util articolul Cât trebuie să mănânce un nou-născut?? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

notino.ro%20

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

vegis.ro

Ultimele Rețete

drmax.ro/%20

Mai multe de acest fel ...