18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Ai observat că atunci când transpiri, miroși diferit de fiecare dată? Există o serie de alimente care “pătează” transpirația cu cele mai neplăcute note sau care determină glandele sudoripare să lucreze mai mult.

Carne roșie

Carnea roșie se numără printre alimentele interzise din cauza conținutului ridicat de aminoacizi. În plus, carnea este greu de digerat în stomac și greu de digerat în intestine. Mirosul corporal devine foarte ciudat încă de la 2 ore după o masă de carne și poate dura, în funcție de caracteristicile individuale ale corpului, de la câteva ore la câteva săptămâni.

Dacă vreți să mirosiți ca trandafirul de mai, reduceți cantitatea de carne din alimentația dumneavoastră la două ori pe săptămână.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Carnea este greu de digerat

Curry și usturoi

Usturoiul, alături de condimente precum curry, chimen și chimen, eliberează, din păcate, gaze care conțin sulf atunci când sunt digerate, lăsând în corpul tău un miros neplăcut timp de câteva zile. Chiar și un mic vârf de cuțit adăugat în mâncare are un efect persistent.

O alternativă la aceste ingrediente este ghimbirul, laptele de șofran sau cardamomul – acestea condimentează și ele lucrurile, dar lasă în urmă un miros plăcut și proaspăt.

Diferite tipuri de varză

Broccoli, conopida și chiar și varza albă simplă sunt bogate în sulf și antioxidanți – responsabili pentru crearea mirosului înțepător de transpirație. O parte din acest efect secundar neplăcut poate fi ameliorat prin gătire – aceasta elimină o parte din substanțele responsabile de miros.

CITEȘTE ȘI:
Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație

O altă modalitate este de a condimenta preparatele din varză cu coriandru sau turmeric. Acest lucru va reduce puțin mirosul neplăcut

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Coriandrul sau turmericul este un condiment excelent pentru germeni

Sparanghel

Gustos, sănătos și cu puține calorii – toate acestea sunt vești bune! Dar nu numai că are un gust delicios, ci emană și un miros ciudat de transpirație.

Ceapă

Ceapa poate fi o amărăciune picantă, dar este responsabilă și de mirosul neplăcut al corpului. Este vorba despre uleiurile esențiale care sunt eliberate în timpul digestiei.

O modalitate de a neutraliza “dușmanul” este de a scufunda produsul tocat in apă clocotită, dar atunci veți scăpa de cea mai mare parte a bunătății, împreună cu mirosul neplăcut.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Ceapa nu este doar despre o respirație urât mirositoare

Alimente bogate în fibre

S-a scris despre beneficiile tărâțe integrale, cereale și muesli. Acestea normalizează activitatea sistemului nostru digestiv, ne dau energie. Dar consumul a mai mult de 5 g de fibre odată determină formarea de gaze (hidrogen, dioxid de carbon și metan), ceea ce afectează inevitabil mirosul transpirației noastre. Antidotul în acest caz este apa. Este capabil să compenseze un astfel de efect neplăcut al digestiei fibrelor

Cafea

Cofeina nu numai că ne stimulează sistemul nervos central, dar activează și glandele sudoripare. Aceasta este însoțită de un miros înțepător de transpirație și de respirație urât mirositoare. Chestia este că, cafeaua este un absorbant care îți usucă gura, iar lipsa de salivă și bacteriile pot prolifera, împrospătându-ți respirația.

CITEȘTE ȘI:
7 măști cu ulei de măsline care îți vor face sprâncenele cu adevărat frumoase

Singura opțiune pentru a scăpa de toate cele de mai sus este să vă schimbați obiceiurile alimentare. Treceți la ceaiuri de cicoare sau de plante.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Nu puteți începe dimineața fără o cafea aromată? Atunci ai putea deveni “aromat”

Lapte și produse lactate

Aceste produse lactate bogate în calciu, care bat recordurile, pot provoca, de asemenea, transpirație excesivă care, fie vorba între noi, miroase puțin ciudat – sau varză, de altfel. Desigur, nu trebuie să renunțăm la produsele lactate din această cauză, dar este logic să controlăm consumul.

Roșii

Se crede că carotenoizii și terpenele conținute de roșii schimbă în rău mirosul transpirației. Dar nu întotdeauna.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
O roșie aparent inofensivă poate avea consecințe neplăcute asupra nasului

Ridichi și ridichi

Succesul acestor plante rădăcinoase în medicina populară nu diminuează influența lor asupra mirosului nu prea plăcut al excrementelor umane. Când sunt fierte, ridichile nu sunt la fel de agresive, dar își pierd multe dintre elementele benefice în timpul tratamentului termic

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Ridichile te pot face și pe tine ridiche, provocând un miros neplăcut

Transpirația unei persoane sănătoase nu miroase a nimic în momentul secreției. Problemele încep atunci când aceste secreții – alcătuite din aproximativ 85% apă și 15% proteine și grăsimi – sunt invadate de aceste bacterii minuscule care trăiesc pe piele. Absorb toate substanțele nutritive, apoi își elimină deșeurile și mor – exact procesele care provoacă mirosul înăbușitor. Deoarece microflora diferă de la o persoană la alta, la fel se întâmplă și cu intensitatea mirosului.

CITEȘTE ȘI:
Cafea sau ceai: care este mai bun pentru sănătatea și energia noastră

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete