1.5 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație

Trebuie să citești asta...

Ai observat că atunci când transpiri, miroși diferit de fiecare dată? Există o serie de produse care “colorează” transpirația cu cele mai neplăcute note sau care fac glandele sudoripare să lucreze mai mult.

Carne roșie

Acest produs se numără printre cele interzise din cauza conținutului ridicat de aminoacizi. De asemenea, carnea este greu de digerat în stomac și greu de digerat în intestine. Mirosul corporal devine foarte ciudat deja la 2 ore după o masă de carne și poate dura, în funcție de caracteristicile individuale ale corpului, de la câteva ore la câteva săptămâni.

Dacă vreți să mirosiți ca trandafirul de mai, reduceți cantitatea din alimentația dumneavoastră la două ori pe săptămână.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Carnea este un aliment care se digeră lent

Curry și usturoi

Din nefericire, moleculele aromatice ale usturoiului, precum și condimentele precum curry, chimenul și chimenul, eliberează gaze cu conținut de sulf atunci când sunt digerate, care sunt excretate prin piele, dându-i un miros neplăcut timp de câteva zile. Chiar și un mic vârf de cuțit adăugat în mâncare are un efect persistent.

O alternativă la aceste ingrediente este ghimbirul, feniculul sau cardamomul – și acestea condimentează mâncarea, dar lasă în urmă o aromă plăcută și proaspătă.

Diferite tipuri de varză

Broccoli, conopida și chiar și varza albă simplă sunt bogate în sulf și antioxidanți, pe lângă beneficiile lor pentru sănătate – acestea sunt responsabile pentru mirosul înțepător al transpirației. O parte din acest efect secundar neplăcut poate fi ameliorat prin gătire – aceasta elimină o parte din substanțele responsabile de miros.

CITEȘTE ȘI:
Germeni de năut: beneficii și contraindicații

O altă modalitate este de a condimenta preparatele din varză cu coriandru sau turmeric. Acest lucru va atenua ușor aroma neplăcută.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Coriandrul sau turmericul este un condiment excelent pentru varză

Sparanghel

Gustos, sănătos și cu puține calorii – toate acestea sunt vești bune! Dar felurile de mâncare făcute cu ea nu numai că lasă un gust delicios, ci și un miros ciudat de transpirație.

Ceapă

Conferind mâncărurilor o amărăciune picantă, ele sunt, din păcate, și cauza mirosului neplăcut al corpului nostru. Este vorba despre uleiurile esențiale care sunt eliberate în timpul digestiei. O modalitate de a neutraliza “dușmanul” este de a scufunda mâncarea tocată cu apă clocotită, dar atunci veți scăpa de cea mai mare parte a nutrienților, împreună cu mirosul neplăcut.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Nu doar gura ta poate cauza mirosul urât al cepei.

Alimente bogate în fibre

S-au scris multe cărți despre beneficiile tărâțelor, cerealelor și ale muesli-ului. Acestea ne normalizează sistemul digestiv și ne dau energie. Dar consumul a mai mult de 5 g de fibre la un moment dat provoacă formarea de gaze (hidrogen, dioxid de carbon și metan), ceea ce afectează în mod inevitabil mirosul transpirației noastre. Antidotul în acest caz este apa. Acesta poate compensa acest efect neplăcut al digestiei fibrelor.

Cafea

Cofeina nu numai că ne stimulează sistemul nervos central, dar activează și glandele sudoripare. Pe lângă faptul că este revigorant, pe lângă asta te alegi și cu un miros înțepător de transpirație și respirație urât mirositoare. Chestia este că, cafeaua este un absorbant care îți usucă gura, iar lipsa de salivă și bacteriile pot prolifera, provocând o respirație urât mirositoare.

CITEȘTE ȘI:
Noodles de orez versus paste de grâu Care sunt mai bune?

Singura opțiune pentru a scăpa de toate cele de mai sus este să vă schimbați obiceiurile alimentare. Treceți la cicoare sau la ceai de plante.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Nu puteți începe dimineața fără o cafea aromată? Atunci poți fi “aromat”.

Lapte și produse lactate

Aceste recorduri în conținut de calciu pot provoca, de asemenea, o transpirație crescută, care, între noi fie vorba, nu va mirosi bine și, mai exact, va mirosi a varză. Desigur, nu ar trebui să renunțați la produsele lactate din această cauză, dar este logic să vă controlați consumul.

Roșii

Se crede că carotenoizii și terpenele din roșii schimbă în rău mirosul transpirației. Adevărat, nu toată lumea o face și nu întotdeauna.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
O roșie aparent inofensivă poate duce la consecințe neplăcute

Ridichi

Succesul acestor legume rădăcinoase în medicina populară nu diminuează cu nimic efectul lor asupra mirosului nu prea plăcut al excrementelor umane. Când sunt gătite, ridichile și ridichile nu sunt la fel de agresive, însă pierd multe elemente utile în timpul tratamentului termic.

Ce alimente cauzează mirosul urât de transpirație
Ridichile te pot face și pe tine ridiche, provocând un miros neplăcut

Transpirația unei persoane sănătoase nu miroase a nimic în momentul secreției. Problemele încep atunci când bacteriile insidioase care locuiesc în piele atacă glandele sudoripare, care sunt alcătuite din 85% apă și 15% proteine și grăsimi. Absorb toate substanțele nutritive, apoi își elimină deșeurile și mor – exact procesele care provoacă mirosul înăbușitor. Deoarece microflora diferă de la o persoană la alta, la fel se întâmplă și cu intensitatea mirosului.

CITEȘTE ȘI:
Cu ce să înlocuiești cafeaua cu 5 băuturi alternative fierbinți

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete