0.6 C
București
joi, martie 30, 2023

Ce ar trebui să știți despre fibroamele uterine la menopauză

Trebuie să citești asta...

Fibroamele uterine sunt formațiuni comune și aproximativ 80% dintre femei au fibroame până la vârsta de 50 de ani. Fibroamele uterine pot provoca simptome ușoare, precum și simptome severe. Nu se știe ce cauzează fibroamele, dar se știe că aceste formațiuni benigne se modifică în timp.

Experții nu știu de ce se formează fibroamele, dar se știe că acestea sunt asociate cu producția de estrogen. Pe măsură ce organismul se schimbă, se schimbă și probabilitatea de formare a fibroamelor în uter. Odată cu menopauza, există de obicei o scădere a simptomelor cauzate de fibroame.

Ce se întâmplă la menopauză?

Ce ar trebui să știți despre fibroamele uterine la menopauză

În timpul menopauzei, organismul trece printr-un proces natural de schimbare. Lipsa menstruației timp de 12 luni la rând semnalează sfârșitul anilor de reproducere ai unei femei.

Perioada care precede menopauza se numește perimenopauză. În timpul perimenopauzei, majoritatea femeilor încep să experimenteze unele schimbări și simptome.

Unele dintre schimbările care apar în organism în timpul menopauzei sunt următoarele:

  • Ovarele nu mai produc estrogen și progesteron.
  • Ovarele nu mai eliberează ovule în trompele uterine.
  • Ciclul menstrual se încheie complet.

Fibroamele se micșorează la menopauză?

Ce ar trebui să știți despre fibroamele uterine la menopauză

Hormonii feminini au un efect asupra formării fibroamelor. Hormonii precum estrogenul și progesteronul cresc riscul de formare a fibromilor. Acești hormoni sunt secretați cel mai mult în timpul anilor de sarcină.

CITEȘTE ȘI:
Ce condimente și mirodenii se adaugă la carnea tocată?

Acești hormoni scad pe măsură ce organismul intră la menopauză. Odată cu menopauza, funcția ovarelor scade și acestea nu mai produc estrogen.

Pe măsură ce se apropie menopauza, fibroamele uterine se pot micșora. La multe femei, simptomele asociate cu fibroamele chiar dispar. Riscul de apariție a unor noi fibroame scade, de asemenea, odată cu menopauza.

Când ciclurile menstruale se termină, fibroamele se culcă. Deci ovarele hibernează totul.

Fibroamele, deși rare, pot apărea și după menopauză. Deși cauza exactă a acestui lucru este necunoscută, fibroamele care se formează în timpul menopauzei provoacă de obicei simptome mai ușoare.

Cum se tratează fibroamele uterine?

Ce trebuie să știți despre fibroamele uterine la menopauză

Tratamentul pentru fibroamele uterine va varia în funcție de vârsta și simptomele dumneavoastră. Diverse tratamente hormonale și intervenții chirurgicale sunt posibile în perioada de premenopauză. Cu toate acestea, corpul fiecărei femei și fiecare fibrom este diferit unul de celălalt. Prin urmare, nu există o singură opțiune de tratament pentru toată lumea.

Fibroamele sunt toate de dimensiuni diferite și localizate în locuri diferite. Din acest motiv, simptomele cauzate de fibroame pot apărea diferit la fiecare.

Cu toate acestea, până la o anumită vârstă, fibroamele și/sau simptomele dispar de obicei. Menopauza este eficientă în reducerea simptomelor provocate de fibroamele uterine. Prin urmare, probabil că nu veți avea nevoie de tratament în acest moment, cu excepția cazului în care medicul dumneavoastră vă sfătuiește altfel.

CITEȘTE ȘI:
Astmul: Simptome, cauze, tratament

Este important să vă asigurați că problemele cu care vă confruntați sunt cauzate de fibroamele uterine. Unele femei se confruntă cu sângerări abundente după menopauză. Acesta nu este, de obicei, un semn că s-au format fibroame sau că fibroamele se agravează.

Simptomele experimentate în timpul menopauzei pot fi un semn al altor probleme. Prin urmare, dacă experimentați simptome neobișnuite, nu trebuie să presupuneți că acestea sunt cauzate de fibroame și să le ignorați.

Persoanele care au avut fibroame în trecut pot atribui fibroamele sângerărilor abundente pe care le experimentează mai târziu în viață. Cu toate acestea, fibroamele rareori cauzează simptome după menopauză. Așadar, dacă aveți sângerări după menopauză, este posibil ca organismul dvs. să încerce să vă spună altceva. În acest caz, ar trebui să vă vizitați medicul cât mai curând posibil.

Medicul dumneavoastră poate solicita diverse teste și scanări pentru a identifica factorii care vă cauzează simptomele. El sau ea poate încerca, de asemenea, să detecteze problema cu ajutorul unui examen pelvian.

Fibroamele rareori cauzează sângerări în perioada post-uterină. Fibroamele care apar în timpul menopauzei nu provoacă, de obicei, simptome. În acest caz, fibroamele nu vor trebui să fie tratate. Dacă fibroamele din menopauză nu vă provoacă niciun disconfort sau simptom, nu trebuie să vă faceți griji.

CITEȘTE ȘI:
Ce este biopsia pulmonară

Articolele de pe acest site sunt doar cu scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:

Ultimele rețete