12.7 C
București
marți, martie 21, 2023

Ce este biopsia pulmonară

Trebuie să citești asta...

Această pagină vă va oferi informații despre biopsia pulmonară. Dacă aveți întrebări, adresați-vă medicului dumneavoastră de familie sau altui profesionist din domeniul sănătății relevant.

Ce este o biopsie pulmonară?

O biopsie pulmonară presupune îndepărtarea unor bucăți mici de țesut pulmonar anormal cu ajutorul unui ac.

Care sunt beneficiile unei biopsii pulmonare?

Medicul dumneavoastră (un specialist în plămâni) este îngrijorat de o problemă la nivelul plămânilor dumneavoastră care a apărut la o radiografie sau la o scanare. O biopsie pulmonară este o modalitate bună de a afla care este problema.

Există alternative la o biopsie pulmonară?

Nu există alternative pentru a-l ajuta pe medicul dumneavoastră să afle exact care este cauza problemei.

Ce presupune procedura?

O biopsie pulmonară durează, de obicei, mai puțin de 45 de minute. Aceasta presupune introducerea unui ac prin peretele toracic și în plămân. Medicul dumneavoastră poate folosi o radiografie, o tomografie computerizată sau o scanare cu ultrasunete pentru a decide exact de unde să preleveze probele. Acesta va injecta un anestezic local în zona în care va fi introdus acul. Medicul dumneavoastră va introduce acul între coaste și în zona anormală din plămân.

Acele vor folosi acul pentru a lua mici mostre de țesut pulmonar. Probele vor fi examinate la microscop pentru a afla cauza problemei dumneavoastră.

Ce complicații pot apărea?

Unele complicații pot fi grave și pot provoca chiar moartea.

CITEȘTE ȘI:
Constipația cronică: simptome, cauze, tratament
  • durere
  • pneumotorax, în cazul în care aerul se scurge în spațiul din jurul plămânului.
  • reacție alergică
  • sângerare de la un loc de biopsie

Cât de repede mă voi recupera?

Ar trebui să puteți pleca acasă după câteva ore.

Ar trebui să vă puteți întoarce la serviciu a doua zi, cu excepția cazului în care vi se spune altfel.

Echipa de asistență medicală va discuta cu dumneavoastră despre orice tratament sau urmărire de care aveți nevoie.

Ar trebui să vă puteți întoarce la activitățile normale a doua zi.

Exercițiile fizice regulate ar trebui să vă îmbunătățească sănătatea pe termen lung. Înainte de a începe să faceți exerciții fizice, cereți sfatul echipei medicale sau al medicului dumneavoastră de familie.

Rezumat

O biopsie pulmonară este, de obicei, o modalitate sigură și eficientă de a afla despre problema din plămânul dumneavoastră.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Boala pulmonară obstructivă cronică: Mituri și adevăruri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete