18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

În timpul sarcinii vă așteptați la glezne umflate, grețuri de dimineață și umflarea sânilor, dar ce se întâmplă cu arsurile la stomac? Ce le provoacă?

După cum sugerează și numele, arsurile la stomac se caracterizează printr-o senzație de arsură care începe în spatele sternului și poate urca până la esofag, care face legătura între gât și stomac. Acizii din stomac pot ajunge în gât.

Pe lângă senzația de arsură, care poate dura de la câteva minute până la câteva ore, puteți simți, de asemenea, următoarele senzații

  • senzație de balonare
  • eructații frecvente
  • un gust acru în gură
  • apariția durerilor de gât
  • tuse frecventă

Alimentele fierbinți și picante pe care le-ați mâncat au înrăutățit probabil lucrurile, dar această arsură este mai mult legată de hormoni decât de condimente.

Dacă nu sunt mesele, care este motivul?

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Dacă vă simțiți ca și cum pieptul și stomacul dvs. sunt în flăcări, nu sunteți singura. Potrivit unui studiu, 45% dintre viitoarele mame se confruntă cu arsuri la stomac. Dacă ați avut arsuri la stomac înainte de sarcină, este și mai probabil să apară în timpul sarcinii.

Arsurile la stomac pot apărea în orice moment în timpul sarcinii, dar sunt mai frecvente în al doilea și al treilea trimestru. Experții nu sunt siguri de cauza exactă a acestui disconfort, dar cred că există trei cauze principale.

CITEȘTE ȘI:
Este posibil să rămâneți gravidă în timpul sarcinii?

Hormoni

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii
Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Hormonul progesteron, cunoscut și sub numele de hormonul sarcinii, joacă un rol în hrănirea copilului și a uterului și este unul dintre cei mai mari suspecți pentru arsurile la stomac induse de sarcină.

Progesteronul acționează ca un relaxant muscular. Acest hormon poate determina relaxarea mușchilor care închid intrarea în stomac și împiedică conținutul stomacului să scape în esofag.

Atunci când mâncați și beți, acest mușchi se deschide pentru a prelua alimentele în stomac, dar apoi se închide bine. În timpul sarcinii, când crește progesteronul, mușchiul se poate relaxa și acizii gastrici pot ajunge în esofag sau chiar în gât.

Copilul în creștere

Pe măsură ce uterul se extinde odată cu bebelușul, acesta concurează pentru spațiu cu celelalte organe. La fel ca stoarcerea pastei de dinți, uterul în creștere exercită presiune asupra stomacului și permite acizilor gastrici să scape, mai ales atunci când stomacul este plin.

Pe măsură ce uterul crește, este mai probabil ca stomacul să se blocheze. Acesta este motivul pentru care arsurile la stomac devin mai frecvente pe măsură ce sarcina avansează.

Digestie lentă

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii
Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Datorită progesteronului, conținutul stomacului rămâne în stomac mai mult decât de obicei. Pe măsură ce digestia încetinește, stomacul rămâne plin mai mult timp, ceea ce crește șansele de arsuri la stomac.

CITEȘTE ȘI:
Dezvoltarea bebelușului până la un an: ce trebuie să știe părinții?

Modalități dovedite pentru a ușura stomacul

Arsurile la stomac pot fi incomode, dar iată câteva modalități de a le combate:

Aveți grijă ce mâncați

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii
Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Alimentele acide și picante determină o producție mai mare de acid gastric decât alimentele blânde. Evitați lămâile, roșiile, ceapa, usturoiul, cofeina, ciocolata, sucurile și alte alimente acide. De asemenea, evitați alimentele prăjite și grase, deoarece acestea încetinesc digestia.

Mâncați mese mici și frecvente în loc de trei ori pe zi

Astfel, puteți preveni umplerea excesivă a stomacului și îi permiteți acestuia să se golească mai repede.

Stați în poziție verticală atunci când mâncați

Gravitația ajută la menținerea alimentelor în poziția corectă, așa că statul în poziție verticală în timp ce mănânci poate ajuta la combaterea arsurilor la stomac.

Nu mai mâncați cu trei ore înainte de culcare

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii
Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Nu mai mâncați cu trei ore înainte de culcare pentru a ajuta digestia. Acest lucru se datorează faptului că mersul la culcare încetinește digestia și stomacul are nevoie de mai mult timp pentru a se goli, ceea ce poate provoca arsuri la stomac.

Nu fumați

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Există deja multe motive pentru a nu fuma în timpul sarcinii, dar arsurile la stomac sunt unul dintre ele. Substanțele chimice din țigări determină relaxarea mușchilor care mențin conținutul stomacului în stomac. Acest lucru face ca acizii și alimentele nedigerate să scape în sus.

CITEȘTE ȘI:
Infecția cu variola maimuței la copii: căi de infecție, simptome și tratament.

Țineți capul ridicat în timp ce dormiți

Cel mai bun mod de a realiza acest lucru este să puneți o pernă sub umeri sau ceva sub piciorul patului pentru a-l ridica. Există, de asemenea, materiale speciale realizate în acest scop. Păstrând capul ușor ridicat și dormind în acest fel veți permite gravitației să vă ajute.

Purtați haine confortabile

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Purtați haine confortabile în loc de haine care strâng talia, stomacul și abdomenul.

Beți le ceva timp după masă

Din nefericire, dacă bei ceva la masă, stomacul tău se va umple prea mult, ceea ce poate duce la arsuri la stomac. În schimb, consumați-vă băuturile după masă.

Încercați acupunctura

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Potrivit unui studiu din 2015, nu a existat o diferență prea mare în ceea ce privește simptomele între femeile care au primit tratament cu acupunctură și femeile care nu au primit, dar femeile care au primit acupunctură au văzut îmbunătățiri în capacitatea lor de a dormi și de a mânca.

Nu consumați alcool

Limitarea alcoolului

Alcoolul poate provoca deja probleme majore pentru copilul dumneavoastră în curs de dezvoltare, inclusiv greutate mică la naștere și dificultăți de învățare. Dar poate, de asemenea, să relaxeze mușchii care mențin conținutul stomacului acolo.

Discutați cu medicul dumneavoastră

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Unele medicamente eliberate fără prescripție medicală sunt considerate sigure pentru a fi luate în timpul sarcinii.

CITEȘTE ȘI:
De ce “Ai grijă” nu funcționează cu copiii mici (fraze de folosit în schimb)

Antiacidele neutralizează acizii gastrici și pot reduce senzația de arsură. Dacă nu reușiți să vă calmați arsurile la stomac cu modificări ale stilului de viață, medicul dumneavoastră vă poate prescrie unele medicamente.

Nu faceți următoarele

Ce este bun pentru arsuri la stomac în timpul sarcinii

Când ești însărcinată trebuie să fii foarte atentă la tot ceea ce iei în corpul tău. Unele medicamente pentru stomac pot fi potrivite pentru persoanele care nu sunt însărcinate, dar nu și pentru dumneavoastră:

  • Antiacidele care conțin bicarbonat de sodiu pot crește balonarea.
  • Antiacidele care conțin aspirină pot fi toxice pentru copilul dumneavoastră. Utilizarea aspirinei în timpul sarcinii a fost legată de pierderea sarcinii, defecte cardiace și hemoragii cerebrale.
  • Antiacidele care conțin trisilicat de magneziu nu sunt aprobate pentru utilizarea în siguranță în timpul sarcinii.

Concluzie

Deși arsurile la stomac și disconfortul sunt frecvente în timpul sarcinii, acestea dispar de obicei după naștere, când hormonii revin la niveluri normale.

Poate fi aproape imposibil să previi arsurile la stomac atunci când ești însărcinată, mai ales dacă ești predispusă la ele chiar și atunci când nu ești însărcinată. Cu toate acestea, unele modificări ale stilului de viață, cum ar fi consumul de mese mai mici, evitarea alimentelor picante și grase și dormitul cu capul ridicat, pot ajuta.

CITEȘTE ȘI:
Stabilirea obiectivelor pentru elevi, copii și tineri

Dacă aceste soluții nu vă ajută suficient, consultați medicul dumneavoastră cu privire la medicamentele care pot fi utilizate în siguranță în timpul sarcinii.

Articolele de pe acest site au doar scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete