13.1 C
București
joi, martie 30, 2023

Ce este kvassul, cea mai gustoasă băutură de vară in Rusia

Kvass, o băutură tradițională rusă și ucraineană preparată din pâine de secară fermentată. Este ușor acrișoară și are o proprietate ușor efervescentă datorită drojdiei din pâine, care o face să facă bule atunci când este agitată sau turnată.

Trebuie să citești asta...

Kvass este o băutură unică, preparată și consumată de secole în Rusia. Mențiuni despre kvass pot fi găsite în literatura antică (de exemplu, în „Tales of bygone years”, Stoglavia și Domostroy). Nu este ușor să cunoaștem gustul acestui kvass din surse istorice.

Nu suntem cu toții familiarizați cu băutura modernă, care poate fi făcută acasă, cumpărată într-un magazin sau de la un vânzător la robinet. Recomandările acestea ne vor ajuta să înțelegem condițiile în care se produce și se vinde kvass și cum să îl alegem.

Ați băut vreodată, suc de pere acrișor cu bule ce înțeapă…?

Kvass este produsul de fermentare a făinii și a malțului (secară, orz) sau a pâinii uscate de secară. Există multe variante de preparare a acestei băuturi: totul depinde de tehnologie, de ingrediente și de proporțiile acestora. Uneori se adaugă ierburi parfumate, miere și faguri de albine pentru a da un gust și un gust final deosebit.

Kvass poate fi făcut din legume, cum ar fi sfecla sau napii. Pe lângă kvasul bazat pe un singur tip de materie primă (coacăze, cireșe etc.), se pot găsi combinații exotice precum kvasul de mere și rubarbă, kvasul de prune și pere sau kvasul de afine și mentă.

Ce este kvassul, cea mai gustoasă băutură de vară in rusia

În producția comercială, cel mai des se face kvasul clasic de pâine. Are o aromă puternică de pâine de secară, o aciditate plăcută și o dulceață moderată. Conținutul său de alcool variază între 0,7% și 1,2% vol.

CITEȘTE ȘI:
Aperitiv cu ciuperci pentru masa de Anul Nou. Rețeta pas cu pas

Nociv sau sănătos?

Există o credință larg răspândită că consumul de acrișor este dăunător pentru sănătate – face ca o persoană să ia în greutate și să aibă probleme digestive. Într-adevăr, pot apărea probleme dacă aveți contraindicații, dacă beți prea mult sau dacă alegeți un produs de proastă calitate.

Ce este kvassul, cea mai gustoasă băutură de vară in rusia

Compoziția Kvass-ului este bogată în vitamine și elemente utile pentru procesele vitale ale organismului.

În esență, kvasul este foarte util, deoarece este un produs clasic al fermentației. Are un gust plăcut și răcoritor, îmbunătățește metabolismul și are un efect benefic asupra sistemelor circulator și digestiv. Conține acid lactic și acid acetic, ceea ce îl face o băutură care potolește setea.

Kvas-ul are o valoare energetică scăzută: 100 g conțin doar 27 de calorii. De asemenea, conține acid carbonic, care facilitează digestia și asimilarea alimentelor și crește pofta de mâncare.

Pentru cei care își propun să slăbească printr-un stil de viață activ și prin sport, kvass este util înainte și în timpul exercițiilor fizice, deoarece ajută organismul să descompună grăsimile.

Beneficiile kvasului nu vor fi resimțite doar pe plan intern. Conținutul ridicat de vitamine B1, E și A întărește părul, unghiile și îmbunătățește starea pielii.

În ciuda beneficiilor evidente ale băuturii, kvass-ul nu este recomandat pentru ciroza hepatică, gastrită și hipertensiune arterială. Este adevărat că, de multe ori, nu produsul în sine este cel care dăunează, ci calitatea și cantitatea acestuia.

CITEȘTE ȘI:
Salată cu varză, porumb și pui: reteta pas cu pas

Patru semne ale unui kvas bun

Calitatea kvasului depinde de conștiinciozitatea producătorului. Acesta trebuie să respecte tehnologia de producție, să controleze starea echipamentelor, să igienizeze stocurile și să selecteze și să supravegheze cu atenție angajații.

Fiți atenți la următoarele semne atunci când cumpărati kvass:

  • Băutura nu trebuie să conțină arome și arome artificiale și identice cu cele naturale, coloranți, îndulcitori și conservanți sintetici și anorganici. O băutură bună nu ar trebui să conțină nimic în plus în afară de apă, făină de secară, malț, zahăr și drojdie.
  • Un kvass bun trebuie să fie spumos. Acest lucru indică o cantitate corectă de acid carbonic.
  • Pe fundul sticlei nu trebuie să existe sedimente. Dacă există, este un semnal că regulile de producție au fost încălcate.
  • Atunci când cumpărați o băutură, alegeți un ambalaj mai închis la culoare. Acesta protejează mai bine băutura de razele soarelui.Un kvas bun trebuie să aibă o spumă bună.
Ce este kvassul, cea mai gustoasă băutură de vară in rusia

Atunci când cumpărați kvass la robinet, aveți grijă la punctele de vânzare care nu respectă standardele sanitare: nu există recipiente cu capac, gunoiul nu este îndepărtat, vânzătorul este dezordonat, iar recipientul pentru depozitarea băuturii nu este protejat de lumina directă a soarelui.

Nu uitați: oricine vinde produsul trebuie să aibă un certificat de sănătate și un set de documente care să dovedească siguranța, calitatea și originea produsului.

Sănătatea și bunăstarea dvs. depind de grija cu care vă alegeți produsul – fie că este vorba de smântână, pește, brânză sau orice alt produs. Citiți surse și cercetări autorizate, interesați-vă de ceea ce cumpărați și atunci calitatea vieții dumneavoastră se va îmbunătăți.

CITEȘTE ȘI:
Smochine cu brânză și miere la cuptor

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete