18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Ce este uleiul de lavandă? La ce este bună lavanda?

Uleiul de lavandă este un remediu natural folosit în aromaterapie pentru a reduce stresul, anxietatea, depresia și insomnia. De asemenea, este util pentru tratarea acneei, arsurilor, hipertensiunii și a pielii uscate.

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Bună ziua tuturor! Mă aflu din nou într-un loc liniștit, plin de abundență și fertilitate. Am venit la Isparta pentru trandafiri și am rămas pentru lavandă. Am vrut să vă povestesc despre lavandă. Ce este lavanda? La ce este bun uleiul esențial de lavandă? Răspundem împreună la toate aceste întrebări!

Ce este uleiul esențial de lavandă?

Lavanda, ca și trandafirul, este una dintre plantele medicinale și aromatice care au fost folosite pentru vindecare în toate dimensiunile de-a lungul istoriei omenirii. De asemenea, este frecvent utilizată în aromoterapie datorită numeroaselor sale beneficii.

De fapt, există o poveste de genul acesta; Gattefosse, un chimist francez care a dat numele de “aromaterapie” aromoterapiei; în timp ce făcea cercetări în laboratorul său, și-a scufundat mâna într-un recipient cu apă pentru a-și ușura durerea de la mâna care îl ardea și a realizat că durerea a trecut brusc.

El își dă seama că ceea ce credea că durerea a fost ameliorată cu apă era de fapt ulei esențial de lavandă. Iar uleiul esențial de lavandă în care Gattefose, cel care a dat numele aromaterapiei, și-a băgat mâna din greșeală.

Lavanda este un ulei esențial care poate fi folosit în siguranță de toată lumea, de la 7 la 77 de ani, de la bebeluși la bătrâni, de la bolnavi la puerperali. Planta de lavandă este o plantă foarte utilă, folosită în fitoterapie datorită efectelor sale relaxante, în botanică pentru a respinge țânțarii și dăunătorii din grădină și mai ales de către fermierii bio pentru a împiedica insectele dăunătoare și dăunătorii să ajungă la plantele lor.

CITEȘTE ȘI:
Infecția cu variola maimuței la copii: căi de infecție, simptome și tratament.

Există diferite tipuri de lavandă

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le știți despre lavandă este că există multe tipuri diferite de lavandă. Există 6 tipuri de lavandă pe care le cunoaștem, pe care le folosim în aromaterapie. Cu toate acestea, deoarece publicul nu știe foarte mult acest lucru, este posibil să folosească lavanda cu efecte diferite pentru diferite lucruri.

Lavandula angustifolia este adevărata lavandă pe care Gattefose a descoperit-o din întâmplare și care a dus la descoperirea aromoterapiei. Când vorbim despre lavandă pentru ameliorarea durerii, facilitarea adormirii, tratarea rănilor și arsurilor, vorbim întotdeauna despre Lavandula angustifolia. Și o cunoaștem după frunzele plantei. Cel mai răspândit loc din lume unde crește această specie este Franța.

În afară de acestea, există o lavandă derivată din piperul negru, pe care o numim Lavandula Stoechas. Aceasta este de fapt Susanul cu ochi negri, care este mai frecventă în zonele rurale, în regiunile Egee și Anatoliană Centrală. Florile de susan cu ochi negri sunt diferite de cele de lavandă. Partea de lavandă cu flori mov de pe cap este mai grasă, iar florile sunt mai apropiate de mov închis.

Uleiul esențial de lavandă, pe care îl numim ulei esențial, are efecte calmante, în timp ce uleiul de lavandă extras din piper negru are, dimpotrivă, proprietăți de încălzire și de stimulare.

CITEȘTE ȘI:
Cele mai bune sucuri pentru slăbit cu beneficii

Prin urmare, atunci când utilizați uleiuri esențiale de aromaterapie, dacă nu există originea și producătorul pe acesta; produsul pe care îl cumpărați pentru a oferi un beneficiu, puteți întâmpina multe probleme deoarece utilizați un produs greșit.

Nu există așa ceva: “O să aplic mult din asta, este natural”!

Dragi prieteni, la originea științei farmaceutice se află deja plantele. De milioane de ani în lume, oamenii s-au vindecat de la plante când nu exista nimic, adică atunci când nu existau medicamente. Există molecule în plante. Tone de plante de lavandă sunt distilate cu aburi pentru uleiul esențial.

În urma acestei distilări cu aburi, se obțin anumiți litri de ulei esențial de lavandă foarte dens, foarte concentrat. Și se pune într-o sticluță de 10 ml. Deci, acea doză chimică ridicată, de tone de plante de lavandă, intră într-o sticluță mică. Prin urmare, informațiile privind dozajul sunt foarte importante. Adică, la fel ca un medicament, trebuie folosit în doza corectă.

Din acest motiv, întotdeauna se diluează aceste uleiuri esențiale în aromaterapie. Se face acest proces de diluție cu uleiuri vegetale inodorice, pe care le numim uleiuri de bază inodorice (ulei de migdale, ulei de sâmburi de caise etc.).

Trei dintre aceste șase tipuri de lavandă sunt mai liniștitoare. Au proprietăți de vindecare a rănilor și arsurilor.

CITEȘTE ȘI:
5 factori nocivi pentru sănătate când muncești la birou

Aromaterapia este o metodă holistică de vindecare

Ce este uleiul de lavandă? La ce este bună lavanda?

Aromaterapia oferă o vindecare holistică

Holismul înseamnă că un ulei are un efect asupra corpului fizic, minții, corpului spiritual, emoțional și energetic. Pentru că nu suntem doar ființe vii cu un corp fizic. Avem, de asemenea, corpuri emoționale, mentale și energetice. Abordarea orientală este holistică, chiar dacă abordarea occidentală nu știe prea bine acest lucru.

Aromaterapia vă oferă o vindecare holistică. De ce v-am spus acest lucru? Pentru că puteți folosi un ulei esențial de lavandă pentru orice afecțiune fizică (acnee, coșuri, afecțiuni inflamatorii, producție excesivă de sebum etc.). Însă, bineînțeles, trebuie să respectați foarte bine informațiile privind utilizarea și dozajul.

În cazul în care există mătreață pe scalp, căderea părului și lipsa de viață, probleme de celulită, afecțiuni digestive, este, de asemenea, foarte eficient.

Modul în care îl folosiți este foarte important!

Pentru astfel de afectiuni, trebuie să folosiți diferite aplicații. Cu toate acestea, unele dintre ele necesită o utilizare foarte specifică. Prin urmare, dacă nu sunteți familiarizat cu utilizarea lor, vă recomand să nu le folosiți pe cont propriu. Am vorbit despre dimensiunea fizică, dar cum acționează uleiurile de aromaterapie asupra dimensiunii emoționale și spirituale?

Să dăm un exemplu de ulei de lavandă… Am spus acnee, am spus inflamație. Ceea ce numim inflamație este o stare inflamatorie, există căldură. Lavanda este un bun antipiretic. Pentru că este antipiretică, este, de asemenea, un bun luptător împotriva virușilor și bacteriilor. Vara, protejează împotriva insectelor și a țânțarilor. La nivel fizic, am spus că este bun pentru aceste lucruri, deci este un ulei rece.

CITEȘTE ȘI:
Nuca de cocos: beneficii dovedite pentru sănătate

Apoi, poate fi eficienta și în stările emoționale și mentale de natură caldă. Deci, cum? Furia, mânia, anxietatea sunt emoții calde pentru noi. Chiar și fața unei persoane furioase este fierbinte. Iată, este un ulei care calmează persoana cu adevărat furioasă, calmează mintea, calmează furia, calmează și răcorește. De asemenea, face mai ușor să adormiți. Acest lucru se datorează efectelor sale de ameliorare a durerii și a nervilor. Iată care este secretul funcționării sale multidimensionale!

Un ulei de aromaterapie poate funcționa în mai multe dimensiuni. Îl folosești pentru acnee, dar intestinul tău subțire poate reacționa cu acneea pentru că este alergic la ceva.

Sunt interesat de aromaterapie de aproximativ 15 ani și cu cât aflu mai multe despre detaliile ei, cu atât sunt mai fascinat. Din acest motiv, vreau să o aduc mai mult în viața mea și vreau să o aduc mai mult în viețile voastre.

Cred că nu ar trebui să ne bazăm pe medicamente pentru boli simple și că ar trebui să păstrăm mereu aromaterapia, în special uleiul esențial de lavandă, în viața noastră pentru a ne menține sănătoși.

Cum se utilizează uleiul esențial de lavandă?

Ce este uleiul de lavandă? La ce este bună lavanda?

În orice problemă de acnee, puteți picura ulei esențial de lavandă pe bețișorul de ureche și îl puteți aplica direct pe coș. Cea mai mare problemă a acneei este acumularea de bacterii. Prin urmare, trebuie să vă curățați bine fața.

CITEȘTE ȘI:
Pilaf de orez cu legume și ciuperci rețeta bunicii

Dacă aveți un produs de spălare a feței fără miros; Puteți prepara un gel de spălare a feței antiacneică prin picurarea a aproximativ 60 de picături de ulei esențial de lavandă în 100 ml de gel de curățare a feței fără miros.

Cu acest amestec, faceți spumă și spălați bine timp de 3 minute dimineața și seara pentru a vă asigura că pătrunde bine în piele. După spălare, ștergeți-vă fața cu apă de trandafiri sau apă de lavandă ca tonic și apoi aplicați uleiul esențial de lavandă direct pe coșuri pentru a combate acneea. Mai mult, atunci când acel coș se estompează, nu lasă o pată în urmă.

Aplicați acest lucru dimineața și seara, până când își face efectul. Nimic nu face minuni în două zile, așa că vă recomand să o faceți cu regularitate. Îl puteți folosi și ca ulei de îngrijire corporală, diluându-l cu ulei de sâmburi de caise sau cu ulei de migdale dulci.

Informațiile despre dozaj sunt importante și aici. Trebuie să adăugați 30 de picături de ulei esențial de lavandă la 100 ml de ulei de migdale. Acest raport nu poate fi folosit pentru bebeluși sau femei însărcinate, trebuie să folosești o cantitate mai mică.

Acesta este un produs excelent care te relaxează, îți facilitează somnul mai ușor seara, iar dacă ai erupții pe corp sau coșuri în zona pieptului, vei folosi un produs extraordinar cu efect calmant. Aș putea continua pagini întregi despre levănțică, dar cred că este suficient. Sper că v-a plăcut articolul meu. Asta e tot de la mine pentru astăzi. La revedere!

CITEȘTE ȘI:
Dieta cu mere pentru pierderea în greutate: 3 zile de dietă corectă.

Articolele de pe acest site sunt doar cu scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica vreo rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Citește și aceste articole:

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete