Ce este zahărul demerara? 7 înlocuitori uimitori ai zahărului demerara

Ce este zahărul Demerara? 7 înlocuitori uimitori ai zahărului Demerara

Zahărul Demerara este cel mai frecvent utilizat ca ingredient principal în multe deserturi și în mâncăruri sărate. Iubit de mulți oameni în deserturi, înghețate și ciocolată, zahărul demerara adaugă un gust unic prin conținutul său dulce. Așadar, ce este zahărul demerara? Și dacă o rețetă îl cere și nu îl aveți la îndemână, atunci ce să înlocuiți zahărul demerara?

Zahărul demerara este un tip de zahăr care se extrage din trestie de zahăr. Are o culoare frumoasă de caramel și este un zahăr mai puțin rafinat.

Cristalele de zahăr demerara sunt puțin mai mari decât cristalele de zahăr alb, ceea ce îl face ideal pentru a adăuga o textură crocantă în coacere. Aroma este, de asemenea, unică și bogată, care ridică aromele oricărei rețete.

Ce este zahărul Demerara?

Zahărul Demerara este un tip de zahăr din trestie de zahăr care are cristale de dimensiuni mari și o culoare auriu-cafea.

Originar din colonia britanică Demerara, în prezent Guyana din America de Sud, zahărul Demerara își trage numele de la regiunea de origine.

Acest zahăr a fost inițial extras din trestia de zahăr cultivată în solul regiunii vulcanice. Astăzi, cea mai mare parte a zahărului demerara provine din Mauritius, Malawi, precum și din Jamaica.

Zahărul demerara este destul de popular în Anglia; cu toate acestea, nu este atât de comun în Statele Unite ale Americii.

Zahărul Demerara are o aromă plăcută de caramel și caramel, este crocant și mai puțin rafinat, ceea ce îl face un ingredient popular pentru coacere.

Creșterea popularității sale a determinat alte țări, precum India și Mexic, să înceapă producția de zahăr demerara.

Conținutul energetic și nutritiv al zahărului Demerara:

1 linguriță de zahăr Demerara furnizează 20 kcals.

Zahărul Demerara conține, de asemenea, următorii macro și micronutrienți care sunt esențiali pentru organism.

Carbohidrați:

Este alcătuit din carbohidrați sub formă de zahăr și vă oferă instantaneu energie.

Alți nutrienți:

Mineralele pe care le are sunt Potasiul, fierul, fosforul, calciul, zincul, magneziul precum și cuprul. În plus, conține și vitaminele A și complexul B.

Deși Demerara furnizează acești micronutrienți în cantitate mică, corpul nostru are nevoie de ei pentru o mai bună digestie, absorbție, precum și pentru o mai bună funcționare a diferitelor organe

Ce este zahărul demerara? 7 înlocuitori uimitori ai zahărului demerara

Utilizări ale zahărului Demerara

Zahărul Demerara poate fi folosit în atât de multe feluri în mâncăruri dulci și sărate, sosuri și băuturi. Mulți brutari și bucătari îl preferă în detrimentul altor tipuri de zaharuri pentru prepararea prăjiturilor, a fursecurilor și a cocteilurilor etc.

CITEȘTE ȘI:
Carbohidrații seara trebuie evitați?
 • Poate fi folosit pentru a face caramele și bomboane, deoarece are o aromă asemănătoare cu cea de caramel.
 • Poate fi folosit ca înlocuitor al zahărului granulat sau al zahărului brun deschis în diverse preparate dulci și sărate, pe baza culorii, a profunzimii gustului, precum și a texturii.
 • Acest zahăr este presărat peste cereale pentru a-i spori aroma.
 • Mâncărurile la cuptor care au în compoziție fructe uscate sau ghimbir dau un gust splendid atunci când li se adaugă acest zahăr.
 • Acest zahăr este adesea folosit ca îndulcitor pentru cafea și ceai

Zahărul Demerara este bun sau rău pentru sănătate?

Studiile au arătat că zaharurile brute sunt mai naturale și mai sănătoase. Deoarece aceste zaharuri sunt procesate la minimum, ele conțin niveluri bune de nutrienți și fibre alimentare, păstrând unele substanțe nutritive naturale din trestia de zahăr.

Deoarece zahărul demerara este, de asemenea, un tip de zahăr brut, este mai sănătos decât zahărul alb rafinat. Potrivit experților, motivul este că zahărul demerara păstrează vitaminele și mineralele din trestia de zahăr.

Acest lucru înseamnă că acest zahăr are toate șansele să fie bun pentru sănătate.

Deoarece zahărul demerara este un carbohidrat sub formă de zahăr, acesta oferă o explozie instantanee de energie. Acesta este principalul său beneficiu pentru sănătate. Cu toate acestea, există și alte beneficii pentru sănătate ale zahărului Demerara, cum ar fi:

1. Ajută la prevenirea epuizării vitaminei B

Se știe că zaharurile rafinate epuizează nivelul de vitamina B din organism, deoarece conțin un nivel ridicat de zaharoză.

În timp ce zahărul Demerara conține mai puțină zaharoză și păstrează nutrienții naturali care ajută organismul să proceseze acel zahăr.

Deficitul de vitamina B poate contribui la multe alte probleme de sănătate și de piele, cum ar fi acneea, epilepsia și alte boli.

Efectuarea unei treceri la zahăr demerara poate reduce șansele de a avea aceste afecțiuni.

2. Ajută la menținerea metabolismului

Supradozajul de orice zahăr este dăunător pentru organism și metabolism. Cu toate acestea, spre deosebire de alte tipuri de zaharuri, zahărul demerara poate ajuta la menținerea metabolismului atunci când este folosit în locul zahărului obișnuit.

În timp ce zahărul Demerara singur nu poate pune metabolismul organismului în acțiune, acesta, totuși, dă un impuls metabolismului organismului.

Zahărul obișnuit interferează cu metabolizarea calciului, zahărul demerara nu interferează prea mult cu acesta.

3. Oferă hrană pentru piele

Unul dintre cele mai comune beneficii pentru sănătate ale zahărului demerara nu este cel obținut prin consum, ci prin aplicarea lui pe piele.

Zahărul Demerara este un excelent exfoliant pentru piele datorită nutrienților săi naturali. De asemenea, zahărul Demerara conține acid glicolic, care ajută la îmbunătățirea sănătății pielii. Acesta ajută la menținerea pielii hidratate și face ca aceasta să aibă în continuare un aspect proaspăt.

Care este diferența dintre zahărul alb și zahărul Demerara?

Când vine vorba de îndulcitorul ales, există întotdeauna o dezbatere cu privire la ce tip de zahăr este mai bun. Adesea, zahărul alb este comparat cu zahărul demerara și devine dificil de precizat de ce zahărul demerara este mai bun decât zahărul alb. Așadar, iată o comparație, zahăr alb vs. zahăr demerara

Mai puțin prelucrat

Zahărul demerara este un zahăr mai puțin procesat în comparație cu zahărul alb obișnuit. Zahărul alb trece printr-o serie de cicluri de prelucrare până când devine fin și alb.

În timp ce zahărul Demerara trece printr-un singur ciclu. Siropul de trestie de zahăr este deshidratat pentru a forma cristale.

Nutrienți

Deoarece zahărul alb trece prin diferite cicluri de procesare, acesta pierde toți nutrienții, cum ar fi cobaltul, cromul, magneziul, manganul și zincul în timpul procesului.

În timp ce, zahărul Demerara reușește totuși să păstreze cantități mici din toți acești nutrienți, care sunt benefici pentru organism.

Mai puțină zaharoză

Zahărul alb este fabricat în întregime din zaharoză. De aici își trage dulceața. În timp ce zahărul Demerara are mai puțină zaharoză și obține cea mai mare parte a dulceaței în mod natural din melasă, care îi conferă și un gust asemănător cu cel de caramel.

Vitamine și minerale

Deoarece zahărul Demerara conține în mod natural melasă, acesta conține unele vitamine și minerale, cum ar fi fier, calciu, vitaminele B3, B5, B6 și magneziu.

În ciuda faptului că are o contribuție mică la vitamine și minerale, zahărul demerara le conține. Cu toate acestea, aceste vitamine și minerale nu sunt prezente în zahărul alb

Efecte asupra zahărului din sânge

Diferitele tipuri de zahăr cresc glicemia în organism la niveluri diferite după consum. Indicele glicemic (IG) este utilizat pentru a compara efectele zahărului asupra glicemiei.

În comparație, zahărul alb are un nivel IG de 68, în timp ce zahărul Demerara este puțin mai mic, cu 48. Ambele zaharuri sunt folosite pentru a crește dulceața alimentelor; ambele tipuri trebuie folosite cu moderație pentru a menține glicemia la un nivel optim.

Care este diferența dintre zahărul brun și zahărul Demerara?

Zahărul Demerara este un tip de zahăr brun și nu trebuie confundat cu zahărul brun. Din punct de vedere tehnic, ambele tipuri de zaharuri sunt destul de diferite, dacă încercați să decideți pe care să îl folosiți sau dacă sunt înlocuitori potriviți, citiți comparația noastră între zahăr brun și zahăr demerara pentru a lua decizia corectă.

Prelucrarea și melasa

Zahărul demerara este un zahăr mai puțin procesat, care trece prin centrifugare, unde majoritatea melaselor naturale se pierd, dar mai păstrează o parte din ele.

În timp ce zahărul brun trece prin diferite cicluri de procesare în care mai întâi se elimină melasa pentru a-l transforma în zahăr alb. Apoi, melasa este din nou adăugată din nou pentru a-l transforma în zahăr brun.

Culoare

În ambele tipuri de zahăr, melasa este cea care oferă culoarea zaharurilor.

În cazul zahărului brun, pe măsură ce se adaugă melasă, cantitatea adăugată îi conferă o culoare maro mult mai închisă, în comparație cu zahărul demerara, care capătă culoarea aurie din melasa naturală.

Gust și textură

Atât zahărul brun, cât și zahărul demerara obțin aromele din melasă și sunt destul de asemănătoare, cu note de caramel sau caramel. Dar, deoarece demerara are mai puțină melasă, are o aromă mai blândă decât zahărul brun.

De asemenea, textura celor două zaharuri este destul de diferită. Zahărul demerara are cristale de dimensiuni mari decât cristalele de zahăr brun.

Umiditate

Umiditatea este un alt factor care face ca cele două să fie diferite. Zahărul Demerara are mai puțină umiditate decât zahărul brun.

Ca urmare, cristalele de zahăr demerara sunt mai puțin lipicioase, în timp ce zahărul brun are mai multă umiditate, ceea ce face ca acest zahăr să se aglomereze.

Nutrienți

Datorită conținutului de melasă, atât zahărul brun, cât și zahărul demerara conțin anumiți nutrienți notabili, precum potasiu, fier, magneziu și calciu. Dar, deoarece aceste minerale sunt prezente în cantități mici, nu există multe beneficii pentru sănătate.

Înlocuitor al zahărului demerara

Faceți o rețetă și nu mai aveți zahăr Demerara? Nu vă îngrijorați pentru că iată care sunt cei mai buni șapte înlocuitori pentru zahărul demerara care pot fi ușor de folosit pentru a face mâncăruri delicioase fără a compromite prea mult gustul sau aroma.

 • Zahăr turbinado
 • Zahăr brun deschis
 • Zahăr de nisip
 • Zahăr din nucă de cocos
 • Zahăr de arțar
 • Zahăr brun închis
 • Zahăr granulat

Aceștia sunt cei mai apropiați și cei mai buni înlocuitori ai zahărului Demerara în ceea ce privește culoarea, aroma și textura.

1. Pot înlocui zahărul Turbinado cu zahăr Demerara?

Dacă nu aveți la dispoziție zahăr demerara, puteți înlocui cu ușurință cu zahărul turbinado. Atât zahărul demerara, cât și zahărul turbinado au aceeași culoare și același profil de aromă de melasă, ceea ce îl face pe acesta din urmă să fie înlocuitorul preferat.

În ceea ce privește textura, zahărul turbinado are, de asemenea, cristale de zahăr grosiere și mari, ca și zahărul demerara.

Înlocuiți zahărul turbinado în proporție de 1:1 pentru zahărul demerara

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului Turbinado

 • Are mai puține calorii, ceea ce îl face o opțiune mai sănătoasă în comparație cu zahărul obișnuit
 • Conține nutrienți precum potasiu, magneziu care sunt buni pentru organism
 • Deoarece este mai puțin procesat, își păstrează nutrienții naturali
 • De asemenea, este potrivit pentru vegani deoarece nu folosește cărbune de oase în procesare
 • Nivelul său GI este relativ sub cel al zahărului alb, ceea ce înseamnă că nu ridică prea mult nivelul de zahăr din sânge atunci când este consumat.

Impactul negativ al zahărului turbinado asupra sănătății

 • Un consum mai mare poate crește riscul de boli de inimă
 • Zahărul în exces poate crește, de asemenea, șansele de diabet de tip 2
 • Un consum mai mare de zahăr poate duce, de asemenea, la obezitate

Date nutriționale despre zahărul turbinat

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr turbinat18g0g0g0g

2. Pot înlocui zahărul brun deschis cu zahăr Demerara?

Zahărul brun deschis este un alt substitut apropiat al zahărului demerara. Culoarea deschisă a zahărului și aroma subtilă de caramel/cafea a zahărului, îl fac un bun înlocuitor.

Ceea ce face ca zahărul brun deschis să fie un substitut excelent este un fapt că este ușor disponibil și mai ușor de găsit în comparație cu zahărul Demerara în unele locuri.

Înlocuiți 1 linguriță de zahăr brun deschis pentru o linguriță de zahăr demerara

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului brun deschis

 • Conține vitamina B, care ajută la îmbunătățirea pielii și la scăderea colesterolului. Cu toate acestea, nivelurile sunt destul de scăzute pentru a oferi vreun beneficiu semnificativ.
 • Melasa din zahăr brun deschis conține cantități mici de minerale și vitamine
 • O linguriță de zahăr brun deschis conține 4,5 grame de carbohidrați, ceea ce îl face un stimulent energetic instantaneu.

Impactul negativ al zahărului brun deschis asupra sănătății

 • Nu este util pentru tratarea sau prevenirea niciunei boli
 • Deoarece este folosit pentru dulceața sa, consumul excesiv poate provoca obezitate
 • De asemenea, este posibil să provoace infecții cu drojdie

Informații nutriționale despre zahărul brun deschis

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr brun deschis15g0g0g0g

Zahar de cocos

3. Pot să înlocuiesc zahărul de cocos cu zahăr Demerara?

Zahărul din nucă de cocos este un bun substitut pentru zahărul demerara, deoarece este minim procesat ca și zahărul demerara.

Deși este fabricat din seva nucilor de cocos, nu are aromă de nucă de cocos; în schimb, are o aromă similară cu cea a zahărului demerara.

De asemenea, are o culoare maro-aurie, care este ușor mai închisă decât zahărul demerara, dar nu suficient de semnificativă pentru a face diferența în majoritatea rețetelor.

Înlocuiți zahărul din nucă de cocos în proporție de 1:1 pentru zahărul demerara

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului din nucă de cocos

 • Conține o fibră numită inulină care încetinește absorbția glucozei în organism
 • Zahărul din nucă de cocos conține fitonutrienți care ajută la scăderea glicemiei, a colesterolului și a inflamațiilor
 • Fibrele de inulină din zahărul din nucă de cocos îl fac potrivit pentru intestin
 • Deoarece nivelul IG al zahărului din nucă de cocos este mai moderat decât cel al zahărului alb, acesta scade ușor creșterea nivelului de zahăr din sânge.
 • Deoarece păstrează nutrienții care se găsesc în nuca de cocos, are minerale precum zinc, potasiu și magneziu.

Impactul negativ al zahărului din nucă de cocos asupra sănătății

 • Este bogat în fructoză, ceea ce poate duce la sindromul metabolic la persoanele obeze
 • Este bogat în carbohidrați și calorii, ceea ce îl face mai puțin de dorit pentru cei care urmăresc greutatea
 • Conține un nivel ridicat de zaharoză ceea ce îl face dăunător pentru dinți

Date nutriționale despre zahărul din nucă de cocos

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr din nucă de cocos15g0g0g0g

4. Pot înlocui zahărul Demerara cu zahăr de nisip?

Pentru rețetele care necesită un strop de zahăr demerara pe partea de sus a produselor de patiserie, un bun înlocuitor este zahărul de nisip.

Cristalele mari de zahăr din zahărul de nisip oferă aceeași textură și atractivitate vizuală ca și zahărul demerara și, de asemenea, o crocantă foarte asemănătoare. Zahărul de nisip este, de asemenea, un zahăr specializat și poate fi găsit în secțiunea de copt din majoritatea magazinelor alimentare.

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului de nisip

 • Zahărul de nisip complet natural și organic conține minerale și nutrienți
 • Zahărul de nisip fără alergeni este potrivit pentru consum pentru majoritatea persoanelor

Impactul negativ al zahărului de nisip asupra sănătății

 • Poate crește colesterolul și hiperactivitatea
 • Acest zahăr procesat poate duce la creșterea în greutate
 • Consumul excesiv poate afecta memoria și funcția cerebrală.

Informații nutriționale despre zahărul de nisip

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr de nisip16.7g0g0g0g

5. Pot să înlocuiesc zahărul de arțar cu zahăr Demerara?

Zahărul de arțar provine din cristalizarea siropului de arțar, care este o sevă redusă a arțarului. Zahărul de arțar sau siropul de arțar poate fi un bun substitut pentru zahărul demerara în unele rețete.

Acesta este ușor de găsit în magazinele alimentare și împărtășește note similare de aromă de caramel/caramel. Cu toate acestea, atunci când înlocuiți zahărul sau siropul de arțar, ar putea fi necesare unele ajustări în rețetă.

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului de arțar

 • Este nerafinat și natural, păstrându-și nutrienții naturali care sunt benefici pentru organism
 • Nu conține alergeni, ceea ce îl face potrivit pentru consum pentru majoritatea persoanelor
 • Alături de vitamine și minerale, zahărul de arțar conține cantități mari de antioxidanți
 • Zahărul de arțar conține zinc care poate ajuta la prevenirea bolilor de inimă

Impactul negativ al zahărului de arțar asupra sănătății

 • Zahărul de arțar conține un nivel ridicat de zaharoză care poate duce la creșterea în greutate
 • Consumul exagerat de zahăr de arțar poate provoca apariția cariilor dentare
 • Oferă o cantitate de carbohidrați echivalentă cu cea a zahărului alb și nu este potrivit pentru persoanele diabetice.

Informații nutriționale despre zahărul de arțar

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr de arțar11g0g0g0g

6. Pot să înlocuiesc zahărul brun închis cu zahăr Demerara?

La limită, zahărul brun închis poate fi folosit ca înlocuitor al zahărului demerara. Cu toate acestea, conținutul mai mare de melasă din zahăr brun închis are mai multe note de aromă de caramel/cafea în comparație cu zahărul demerara. De asemenea, deoarece este de culoare închisă în comparație cu zahărul demerara, felul de mâncare va fi atât bogat în aromă, cât și închis la culoare.

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului brun închis

 • Zahărul brun, atunci când este amestecat cu apă, ajută la digestie și combate constipația
 • Are proprietăți antiseptice care ajută la vindecarea rănilor mici și a tăieturilor
 • Zahărul brun a fost folosit un medicament popular pentru a trata răceala
 • Este benefic pentru persoanele care suferă de probleme respiratorii sau astm
 • Zahărul brun oferă un impuls energetic instantaneu atunci când te simți slăbit

Impactul negativ al zahărului brun închis asupra sănătății

 • Utilizarea excesivă crește șansele de diabet
 • Consumul excesiv de zahăr poate duce la obezitate
 • De asemenea, este posibil să provoace infecții cu drojdie

Informații nutriționale despre zahărul brun închis

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr brun închis15g0g0g0g

7. Pot să înlocuiesc zahărul granulat cu zahăr Demerara?

În caz de nevoie, zahărul granulat poate fi folosit și ca înlocuitor al zahărului demerara.

Vor exista unele diferențe de aromă și textură în rezultatul final, deoarece zahărul granulat are o textură foarte delicată și nu are aromă de melasă.

Aroma poate fi ajustată prin adăugarea unei linguri de melasă pentru fiecare cană de zahăr granulat.

Înlocuiți 1 linguriță de zahăr granulat cu o linguriță de zahăr demerara.

Beneficiile pentru sănătate ale zahărului granulat

 • Zahărul granulat este o sursă instantanee de energie
 • Pacienții diabetici cu niveluri fluctuante de zahăr pot lua zahăr granulat pentru a revigora nivelul de zahăr din sânge
 • În cazul unei tensiuni arteriale scăzute administrarea de zahăr granulat poate crește instantaneu nivelul de zahăr
 • Menține buna funcționare a creierului și pentru a evita pierderile de cunoștință cauzate de un aport inadecvat de zahăr la creier
 • Zahărul granulat ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor

Impactul negativ al zahărului granulat asupra sănătății

 • Consumul excesiv poate duce la afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul de tip 2 sau bolile de inimă
 • Consumul ridicat de zahăr poate avea un impact asupra funcției hepatice
 • De asemenea, este asociat cu obezitatea

Informații nutriționale despre zahărul granulat

ÎnlocuitorCaloriiGrăsimiColesterolProteine
Zahăr granulat16g0g0g0g

Concluzie

Zahărul Demerara este un zahăr popular printre brutari datorită texturii sale crocante și a aromelor asemănătoare caramelului/cafelei. Este folosit în principal ca îndulcitor natural pentru ceai sau cafea sau pentru coacerea prăjiturilor, fursecurilor, deserturilor și sosurilor.

Deși poate fi o alegere populară, este posibil să fie greu de găsit în magazinele alimentare locale. Prin urmare, cei șapte înlocuitori menționați mai sus se potrivesc îndeaproape cu zahărul demerara în ceea ce privește culoarea, textura și profilul de aromă.

Citește și aceste articole:

  Ce este zahărul demerara? 7 înlocuitori uimitori ai zahărului demerara

  Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

  Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

  Este zahărul Muscovado bun pentru diabetici? – Bucurați-vă de viață
  Cheia de la frigider: 5 sfaturi pentru a renunța să mai mănânci noaptea
  Închide Coșul Meu
  Închide Wishlist
  Închide
  Închide
  Categorii