13.1 C
București
joi, martie 30, 2023

Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

Mâncatul cu mâinile nu este doar acceptabil, ci și încurajat. Iată câteva lucruri pe care le poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos.

Trebuie să citești asta...

Reguli de etichetă cu privire la ce poți mânca cu mâinile, mai ales vara. Mâncatul în aer liber este o plăcere pe care puțini oameni și-o refuză. Vara însăși ne dictează meniurile și modul în care ne prezentăm mâncărurile: cu cât mai simplu, cu atât mai bine. Legume proaspete, gustări și felii de carne caldă – orice doriți să mâncați cu mâinile. Totuși, să aflăm când acest lucru nu este considerat de prost gust.

Prezentare generală

Drumul omenirii către tacâmuri nu a fost unul scurt; oamenii mănâncă cu mâinile de mult mai mult timp decât cu linguri și furculițe, ca să nu mai vorbim de cuțite.

Este adevărat că mulți dintre noi, chiar și acum, confruntați cu circumstanța de a alege un cuțit pentru carne sau pește, nu știm pe care să îl luăm. Și la întrebarea dacă este posibil să mănânci păsări de curte cu mâinile, încă nu toată lumea știe răspunsul.

Chiar și în acele vremuri, când mâncatul cu mâinile dintr-un castron comun era considerat singura normă, existau reguli de etichetă. Spălarea mâinilor înainte de masă era obligatorie pentru mulți oameni, iar unii mergeau chiar mai departe – se spălau complet pe mâini.

Multe popoare antice interziceau să mănânce cu mâna stângă, care era considerată „necurată”. Doar mâna dreaptă avea voie să atingă și să ducă mâncarea la gură. Multe culturi descurajau, de asemenea, obiceiul de a ține o bucată de mâncare cu ambele mâini în același timp.

CITEȘTE ȘI:
Cum gătești baconul? 4 Moduri de a-l prăji corect

Dacă la masă se aduna o familie sau un grup mare, tinerii și cei puternici se opreau la timp pentru a nu-i lăsa pe bătrâni, copii și bolnavi să flămânzească – nu erau la fel de agili.

Mâncare pentru degete

Dacă ați călătorit în India sau în Asia Centrală, de exemplu, și ați luat masa nu doar în hoteluri și restaurante, ci ați văzut viața oamenilor obișnuiți și manierele lor la masă, știți despre ce vorbesc. Mâncatul orezului sau pilafului cu mâinile este ceva obișnuit acolo. Este ca și cum ai înmuia bucăți de biscuiți într-un curry fierbinte și aromat sau ți-ai linge degetele.

Nimeni nu v-ar învinovăți pentru o astfel de încălcare a etichetei în ochii unui străin bine educat și sfios. Indienii în general cred că atunci când mănânci cu degetele, se îmbunătățește digestia și este mult mai benefic pentru organism.

Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

Regulile de etichetă pentru mâncarea cu degetul sunt foarte simple: apucă cu mâinile și bucură-te de mâncare!

Cu toate acestea, chiar și în țările îndepărtate de cele de mai sus, eticheta restaurantului vă permite să înmuiați orice într-o sosieră care a fost așezată pentru toată compania în mijlocul mesei. Dar numai dacă pui imediat în gură o bucată de pâine sau de legume, în loc să iei o îmbucătură și să te întorci cu ea pentru o altă porție de sos.

CITEȘTE ȘI:
12 Secrete pentru cozonacul de Paște

Există, de asemenea, faptul că mâncarea cu degetul este foarte populară în întreaga lume, iar regulile de etichetă, în general, s-au relaxat – atunci când călătoresc în jurul lumii, oamenii se comportă adesea la masă așa cum ar face-o într-o anumită țară, iar apoi nu renunță la obiceiurile pe care le-au dobândit.

Vedeți cu câtă ușurință ne descurcăm acum cu bețișoarele la masă! Așezarea strictă la masă, tacâmurile de argint și schimbarea nesfârșită a farfuriilor au fost întotdeauna apanajul câtorva persoane selecte. Cu toate acestea, ce garanție există că nu vă veți regăsi brusc într-o astfel de companie?

Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos?

Carnea și păsările de curte cu os pot fi mâncate cu mâinile. În special aripioare de pui, coaste de porc și coaste de miel. O porție de sos dintr-o cratiță comună trebuie așezată separat pe farfurie, de obicei cu o lingură lângă ea.

Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

Poți mânca carne pe os cu mâinile și nimeni nu te va judeca pentru asta.

Legumele care au fost tăiate și așezate pe o farfurie comună pot fi, de asemenea, luate cu mâinile și aduse în farfurie. Cu toate acestea, dacă vi se pare că porția este prea mare, nu o aduceți în același mod.

CITEȘTE ȘI:
Cum să alegi pește proaspăt în magazin

Ca aperitiv, se servesc adesea chipsuri și măsline. Există o adevărată atracție cu acestea din urmă – poate fi dificil să le scoți pe țepușe de lemn, dar nici nu ar trebui să fie culese cu mâna. Chipsurile pot fi mâncate cu mâinile.

Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

Chipsurile, precum și orice gustări sugerate pentru a fi înmuiate în dip, pot fi mâncate cu mâinile nu numai acasă, ci și în restaurante.

Fructele de mare, cum ar fi creveții, scoicile și cleștele de crab, precum și racii, se mănâncă numai cu mâinile. Iar peștii mici, cum ar fi peștele de mare sau șprotul, nu ar trebui să fie grăunți cu un cuțit de pește.

Pâinea și orice bucată mică de patiserie vor fi așezate în farfurie de către chelnerul din restaurant cu un clește special. În calitate de oaspete, darămite acasă, îl poți ridica cu mâinile.

Sandvișurile, shawarma, burgeri pot fi mâncate cu mâinile. Dar într-un restaurant sau într-o cafenea veți fi servit cu un cuțit și o furculiță.

Ce poți mânca cu mâinile fără să pari nepoliticos

Într-un restaurant, veți fi servit cu un cuțit și o furculiță împreună cu burgerul. Dar nu ezitați să apucați burgerul cu mâinile, dacă vă simțiți mai confortabil.

Porumbul fiert pe știuleți este 100% mâncare pentru degete. Nu uitați să o ungeți cu unt și să o presărați cu sare!

CITEȘTE ȘI:
Cum să alegeți un filtru de apă de uz casnic eficient

Fructele și fructele de pădure pot fi mâncate cu mâinile, dar nu întotdeauna. Dacă sunt căpșuni sau cireșe cu pedunculi, le puteți culege cu mâinile. Fructele întregi sau feliate sau fructele de pădure fără codita sau foarte mici, cum ar fi afinele, pot fi mâncate doar cu o lingură și așezate pe o farfurie.

O modalitate de a pierde în greutate

Atunci când mâncăm cu mâinile, fără dispozitive, procesul este mai lent și senzația de sațietate vine mai repede. Acest lucru înseamnă că este mai probabil să vă dați seama că sunteți plin și să vă opriți. Cu cât mănânci mai puțin, cu atât te îngrași mai puțin!

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Cum se taie un pepene verde

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete