6 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022

Ce să faci dacă copilul tău mic a supt o baterie

Sugarea bateriilor de către copiii mici este mai frecventă decât își dau seama părinții. Și, în timp ce copiii mici vor fi probabil în regulă, există câteva riscuri majore dacă fac acest lucru.

Trebuie să citești asta...

Copiilor mici le place să pună orice și orice în gură. Acest lucru se datorează faptului că ei explorează lumea pe cale orală. Asta înseamnă că a ști ce gust are ceva, ce textură are și cât de tare sau moale este ceva sunt lucruri pe care vor să le știe. În timp ce în majoritatea cazurilor acest lucru este foarte bine, când vine vorba de lucruri precum bateriile, acest lucru poate fi o amenințare pentru viață.

Acest lucru se datorează faptului că nu numai că bateriile conțin materiale caustice, dar pot prezenta și alte pericole pentru copiii mici. Și acesta este motivul pentru care părinții care știu ce să facă atunci când copiii mici sug baterii este important.

Cu culorile lor strălucitoare, temperatura rece și exteriorul neted, bateriile sunt un obiect care este foarte tentant pentru copiii mici să le pună în gură. Din acest motiv, bateriile nu ar trebui să fie niciodată lăsate afară.

Odată scoase din jucăria, aparatul electronic sau obiectul pentru care au fost folosite bateriile, acestea trebuie aruncate imediat.

Iar cele care nu au fost încă folosite ar trebui păstrate într-un recipient la care copiii mici să nu aibă acces, astfel încât să nu poată pune în gură baterii de orice tip.

CITEȘTE ȘI:
Refluxul la bebeluși – Simptome cauze și tratament

Iată ce trebuie să faci dacă copilul tău mic a supt o baterie.

Verificați dacă există reziduuri albe în jurul gurii

Ce să faci dacă copilul tău mic a supt o baterie

Unul dintre primele lucruri pe care părinții ar trebui să le facă este să verifice în jurul gurii copiilor mici dacă există reziduuri albe. Dacă este localizat vreunul, este posibil ca cei mici să fi ingerat cristale corozive din baterie. Ceva ce poate duce la iritații ale pielii sau arsuri.

Potrivit BeBat, lichidul care provine de la bateriile care se transformă în cristale este coroziv. Acest lucru înseamnă că, dacă cei mici le sug, nu numai că mâinile lor ar putea fi iritate sau arse, dar și limba și gura lor ar putea fi iritate sau arse.

Prin urmare, dacă cristalele sau chiar lichidul din baterii sunt pe copiii mici sau sunt văzute pe baterie, conform publicației, ar trebui să se ceară imediat sfatul medicului.

Asigurați-vă că toate bateriile sunt contabilizate

Ce să faci dacă copilul tău mic a supt o baterie

În funcție de mărimea bateriei pe care copiii mici o sug, ei pot înghiți efectiv bateria. Acest lucru nu numai că reprezintă un pericol de sufocare dar poate provoca și leziuni interne.

Conform Spitalul de Copii din Philadelphia, în cazul în care copiii mici înghit o baterie cu buton, aceasta poate rămâne blocată în esofag. Dacă rămâne acolo suficient de mult timp, organismul va începe să descompună bateria, eliberând materialele caustice din interior. Acest lucru se poate întâmpla în doar două ore, conform publicației.

CITEȘTE ȘI:
Acalazia: Simptome, cauze si tratament

Ca atare, știind câte baterii au existat la început, îi va ajuta pe părinți să știe dacă copiii mici au înghițit vreuna dintre bateriile pe care le sugeau.

Dacă răspunsul este că părinții nu sunt siguri sau da, aceștia ar trebui să sune imediat la 112

Sunați la 112

Ce să faci dacă copilul tău mic a supt o baterie

Nu contează dacă bateriile nu par mestecate, nu au coroziune sau dacă micuții nu prezintă semne de arsuri. În cazul în care părinții au îngrijorări cu privire la micuții lor, aceștia nu trebuie să ezite și să sune la 112.

Important: Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

*Toate produsele recomandate de Organicsfood.ro sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision din partea vânzătorului și astfel sa susținem scrierea de articole utile și de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete