2.7 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?

Trebuie să citești asta...

Ce carne să folosiți pentru cea mai bună tocană de carne de vită

O tocăniță de vită consistentă este o opțiune de cină atât gustoasă, cât și accesibilă. Dar te-ai intrebat care este cea mai buna de carne de vită pentru tocană? Acest articol explorează cele mai bune bucăți de carne de vită pentru o tocană perfectă și cum să le gătești.

Tocănițele intră sub umbrela preparatelor din carne de vită gătite lent și, ca atare, orice fel de carne de vită care strălucește la gătitul lent va funcționa bine.

Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?
Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?

Cum alegi cea mai buna carne de vită pentru tocană

Acesta este momentul să folosiți o bucată mai ieftină, deoarece, deși sunt mai tari, se transformă în bucăți de carne de vită care se topesc în gură odată ce sunt gătite pe o perioadă mai lungă de timp.

Colagenul este cheia

Atunci când alegeți o bucată de carne de vită tocană, doriți să căutați carne de vită bogată în colagen, care provine din părțile mai greu de lucrat ale animalului. Mușchii mai puternici pot avea mai puțină grăsime, dar au un nivel ridicat de țesut conjunctiv, din care rezultă colagenul.

Este ușor să cazi în capcana că frăgezimea este întotdeauna mai bună, dar atunci când este gătită pe o perioadă îndelungată de timp, grăsimea din bucățile fragede se va topi prea repede, transformând carnea în una tare.

CITEȘTE ȘI:
Lipsa de fier si hemoglobina. Ce alimente poți consuma pentru a îmbogăți dieta?

Colagenul este dur atunci când este crud, dar procesul de gătire și combinația de timp, căldură scăzută și lichidul va descompune țesuturile conjunctive, inclusiv colagenul proteic, care altfel ar face carnea dură atunci când este gătită rapid.

Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?
Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?

Colagenul se va topi apoi în gelatină, care este cea va oferi o bucată de carne moale și fragedă.

Bonus: această gelatină nu numai că se eliberează în carnea însăși, dar se infiltrează în sos, dându-i o aromă profundă.

Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?
Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?

Optați pentru pulpă

Cea mai frecventă carne de vită folosită pentru tocană este pulpa de vită, cunoscută și sub numele de carne de vită pentru sos sau pulpă pentru fiert.

Carnea de vită provine din sfertul anterior al animalului, care constă din părți ale gâtului, omoplatului și brațului. Este ușor de găsit și este accesibilă, ceea ce o face o alegere excelentă pentru tocănița dumneavoastră.

Carnea de vită are un nivel ridicat de țesut conjunctiv și, ca atare, va deveni moale, deoarece eliberează un nivel ridicat de gelatină.

În plus față de țesutul conjunctiv, are o cantitate bună de marmorare și un nivel scăzut de grăsime externă.

Cum se prepară o tocană de vită

Când gătiți tocănița este important să rumeniți și să caramelizați mai întâi carnea. Acest lucru va crea un plus de profunzime și aromă întregii tocănițe.

CITEȘTE ȘI:
Gătire pe grătar

Recomandat să rumeniți carnea de vită și apoi să preparați tocănița în aceeași tigaie, fără să o curățați.

Când rumeniți carnea de vită, rumeniți-o pe rând și nu supraaglomerați tigaia. Această tehnică va oferi fiecărei bucăți suficient spațiu pentru a se carameliza perfect și nu veți găti accidental carnea la aburi.

După ce ați adăugat toate ingredientele, fierbeți tocănița la foc mic timp de două-trei ore. Testați la două ore și, dacă carnea nu este suficient de fragedă, prelungiți timpul de gătire până când carnea se destramă.

Dacă îmbogățiți mâncarea cu legume, vă recomandăm să le păstrați pentru a le adăuga spre finalul fierberii, astfel încât să nu se înmoaie prea tare.

Pentru a obține o tocană mai sănătoasă, puteți îndepărta grăsimea de deasupra înainte de a o servi sau, dacă ați făcut o porție în avans, așteptați până când tocană se răcește în frigider, ceea ce va face ca grăsimea de deasupra să se întărească, fiind mult mai ușor de îndepărtat.

A fost util articolul Care sunt cele mai bune bucăți de carne de vită pentru tocană?? Împărtășiți-l cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare! În acest fel, îi ajutați pe oameni să își îmbunătățească cunoștințele, iar pe noi să scriem mai multe articole utile și interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete