18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Luatul mesei împreună cu familia, un factor important pentru longevitate

Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cei mai longevivi oameni, despre trei dintre cele cinci Zone Albastre și despre modul în care oamenii de aici abordează integrarea alimentelor, a familiei și a prieteniei in stilul lor de viața.

Într-o țară în care oamenii suferă în general de boli precum cancerul, bolile de inimă, Alzheimer și diabetul, am putea învăța mai multe despre sănătate și fericire din părțile lumii cunoscute sub numele de Zone Albastre.

Aceste cinci regiuni au cele mai multe populații de centenari din lume și sunt considerate cele mai sănătoase locuri care există în prezent. Lucruri precum dieta, mișcarea, scopul și comunitatea sunt pilonii prin care multe dintre aceste comunități își ating longevitatea.

Potrivit cercetătorilor asociați cu Zonele Albastre, faptul de a avea relații apropiate și de a avea suficientă interacțiune socială în mod regulat sunt factori predictivi importanți pentru cât de mult va trăi o persoană. De aceea, nu este surprinzător faptul că mulți oameni din aceste comunități din Zonele Albastre mănâncă majoritatea meselor cu familia sau cu prietenii.

Okinawa, Japonia

Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri. Japanese family eating
Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri. Shutterstock

Comunitatea din Okinawa se bazează pe un simț al scopului în fiecare domeniu al vieții lor, mai ales atunci când vine vorba de mâncare și de prietenii. Când vine vorba de mâncare, locuitorii din Okinawa practică în mod intenționat arta hara hachi bu, ceea ce înseamnă că mănâncă doar până când sunt 80% sătui la fiecare masă.

CITEȘTE ȘI:
Cum să alegi și să depozitezi sucurile pentru a evita problemele de sănătate

Când vine vorba de prietenie, ei consideră comunitatea ca fiind unul dintre pilonii de bază ai unei vieți sănătoase. Mulți locuitori din Okinawa practică o tradiție numită Moai, care este un mic sistem de sprijin pe care îl ai de-a lungul întregii vieți.

Aceste grupuri încep în copilărie și se extind până în restul vieții, iar aceste comunități își oferă sprijin emoțional, mental, fizic și chiar financiar unul altuia.

Cunoscute uneori ca o a doua familie, grupurile Moai iau masa împreună și se întâlnesc în mod regulat, ceea ce îi ajută pe locuitorii din Okinawa să trăiască mai mult și mai sănătos într-o comunitate.

Nicoya, Costa Rica

Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri. People eating together
Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri. Shutterstock

Peninsula Nicoya este o altă regiune din Zona Albastră și găzduiește unii dintre cei mai longevivi oameni din lume. În timp ce cercetătorii au atribuit sănătatea locuitorilor din Nicoya unor lucruri precum expunerea la lumina soarelui și timpul petrecut în natură, mâncarea ușoară și sănătoasă și consumul mare de apă, ei au descoperit, de asemenea, că interacțiunea față în față joacă un rol important.

Potrivit cercetătorilor din Zona Albastră, oamenii din Nicoya își concentrează o mare parte din viață în jurul familiei și al comunității. Adesea, mai multe generații locuiesc împreună în aceeași casă și, de obicei, urmează o politică a “ușilor deschise” atunci când vine vorba de petrecerea timpului cu vecinii și prietenii.

CITEȘTE ȘI:
Graviola: Beneficii sănătate și Nutriție

De asemenea, nicoienii apreciază importanța familiei. Din acest motiv, majoritatea populației vârstnice din această comunitate este îngrijită de copii, nepoți sau alte persoane din familie.

Sardinia, Italia

Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri italian people eat
Motivul nr. 1 pentru care cei mai longevivi oameni din lume nu mănâncă singuri. Shutterstock

Sardinia, o insulă italiană, găzduiește un număr considerabil de centenari din lume. Potrivit cercetătorilor de la Blue Zone, sarzii își ating longevitatea mâncând în principal mese pe bază de plante, făcând plimbări zilnice, rezervându-și timp pentru mișcare regulată și chiar bând unul sau două pahare de vin roșu în fiecare seară.

Pe lângă aceste obiceiuri zilnice, sarzii pun mare preț pe familie, prieteni și vecini. Cercetătorii au descoperit că sarzii își pun bătrânii pe primul loc, familia pe primul loc și își rezervă zilnic timp pentru a râde cu comunitatea lor. Împărtășirea regulată a meselor cu prietenii și familia lor poate fi cheia fericirii, longevității și sănătății lor generale.

Articolul precedentCalorii Rice pasta Triple Zero
Articolul următorCalorii Toba clasica Elit

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete