18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Numărul 1 cel mai rău obicei alimentar pentru inima ta

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Potrivit unui nou studiu, acest tip de dietă poate dăuna inimii tale.

Dacă ați încercat să slăbiți în trecut, atunci s-ar putea să fiți conștient de faptul că nu este neapărat ușor să reușiți să vă mențineți greutatea permanent. Iată un fapt interesant despre cel mai rău obicei alimentar numărul unu pentru inima ta.

Sincer, atunci când vine vorba de persoanele care au slăbit mult, cercetările și studiile au arătat că 80% încep să se îngrașe din nou în decurs de un an, potrivit Scientific American.

Dincolo de aceasta, oamenii tind să recupereze peste jumătate din greutate în decurs de doi ani. Atunci când pierd în greutate și o recuperează din nou, pot fi prinși într-un ciclu cunoscut sub numele de dieta yo-yo.

Deși nu există nicio îndoială că dieta yo-yo poate fi frustrantă, un nou studiu prezentat la Conferința de Biologie Experimentală a Societății Americane de Fiziologie (via Medical News Today) dovedește că dieta yo-yo poate dăuna grav și inimii.

În timp ce testau efectul pierderii și al creșterii recurente în greutate la rozătoare prin restricționarea caloriilor pentru o perioadă de timp, înainte de a crește cantitatea pe care animalele o consumau din nou și de a repeta acest lucru de trei ori pentru a crea aceeași situație ca în cazul dietei yo-yo, cercetătorii au descoperit că animalele sufereau de multiple probleme de sănătate negative.

CITEȘTE ȘI:
Ce sunt grăsimile trans? Riscuri pentru sănătate

Printre acestea se număra o scădere a funcționării corecte a inimii și o probabilitate mai mare de a dezvolta boli cardiometabolice.

Numărul 1 cel mai rău obicei alimentar pentru inima ta
Numărul 1 cel mai rău obicei alimentar pentru inima ta

“Corpul este foarte flexibil și tinde să se adapteze, dar dacă este o situație cronică, unele organe își pot pierde capacitatea de adaptare”, a declarat pentru Medical News Today Aline M. A. de Souza, doctor în medicină, unul dintre autorii studiului și profesor asistent la Departamentul de Medicină al Centrului Medical al Universității Georgetown.

“Constatările din acest studiu se corelează cu rezultatele unor studii similare despre ciclurile de greutate, cunoscute și sub numele de dieta yo-yo,” Anna Rios, RDN, tells Eat This, Not That! “Ciclul de greutate este dăunător pentru metabolismul organismului și poate perturba hormonii și diverse alte funcții ale organelor..”

Rios explică: “Dietele și fluctuațiile de greutate provoacă un stres major asupra organismului, producând astfel niveluri ridicate ale unui hormon de stres numit cortizol. Nivelurile ridicate de cortizol pot provoca inflamații în organism și pot duce la un risc mai mare de boli cardiometabolice.”

Dacă vrei să eviți dietele yo-yo, Rios sugerează “evitarea dietelor la modă, a celor mai multe diete de slăbit sau a dietelor foarte restrictive. Consultați un dietetician profesionist pentru a învăța despre cum să mâncați echilibrat într-un mod care este durabil și sănătos”.

CITEȘTE ȘI:
13 lucruri pentru o viață mai sănătoasă pe care poate nu le știai

Dincolo de asta, Rios subliniază că “majoritatea dietelor care promit o pierdere rapidă în greutate includ keto, Atkins și paleo.

Aceste diete vă vor afecta relația cu mâncarea și, eventual, vor provoca cicluri de greutate din cauza cât de restrictive sunt”. În schimb, Rios spune: “Cel mai bine este să înveți să mănânci conștient și să mănânci intuitiv pentru o minte și o inimă sănătoase”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete