11 secrete pentru a întineri și a înșela timpul.

Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic

Nu contează ce vârstă ai, dacă ai părul fragil️, unghii rupte oase slabe, ligamente care funcționează prost️ sau ești activ în sport, corpul tău îți semnalează că are nevoie de ajutor aici și acum..

Și are nevoie nu doar de sprijinul a zeci de creme și măști diferite, ci și de un aport de vitamine, minerale și proteine de înaltă calitate din interior. Și atunci suplimentele cu colagen, elastină și acid hialuronic vă vin în ajutor.

1. Colagen, elastină și acid hialuronic

COLLAGEN

Este cea mai abundentă proteină din corpul uman. Este o proteină fibrilară specifică, o componentă a cartilajelor, a vaselor de sânge, a tendoanelor și reprezintă baza țesuturilor conjunctive din corpul uman. Datorită ei, acestea își păstrează rezistența și elasticitatea.

Natura a conceput această substanță pentru a constitui între 25% și 45% din proteinele din întregul corp uman și 80% din dermă, responsabilă pentru fermitatea și netezimea pielii. Fibroblastele speciale sunt responsabile de sinteza proteinelor structurale – proteoglicani, colagen și elastină. Și ele sunt cele care vă mențin pielea elastică, fermă și proaspătă. Iar elastina este proteina dominantă în țesuturile elastice.

Atunci când vorbim despre colagen, se obișnuiește să subliniem că acesta este responsabil pentru reînnoirea celulelor corpului, a pielii și a părului, precum și o parte importantă a articulațiilor și a ligamentelor. Una dintre sarcinile sale este aceea de a accelera reînnoirea țesuturilor, astfel încât pielea să rămână tânără, fermă și să continue să se reînnoiască rapid pe tot parcursul vieții. Și aceasta este doar una dintre multele funcții esențiale din corpul uman cu care sunt asociate colagenul, elastina și acidul hialuronic.

CITEȘTE ȘI:
Acidul hialuronic – tinerețe fără bătrânețe

ELASTINA

Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic
Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic

Elastina, împreună cu colagenul și acidul hialuronic, întăresc și hidratează pielea, netezesc ridurile, mențin flexibilitatea și elasticitatea vaselor de sânge, a ligamentelor, mobilitatea articulațiilor. În compoziția biodobavka – peptide de colagen marin cu grad ridicat de purificare. Acestea sunt necesare pentru o muncă armonioasă a inimii, previn dezvoltarea slăbiciunii musculare, ajută la menținerea unei posturi frumoase, a flexibilității și ușurinței mersului dumneavoastră.

Fibrele de colagen formează “structura” pielii, elastina îi conferă fermitate și elasticitate, iar acidul hialuronic umple spațiul și ajută la menținerea volumului și a hidratării naturale.

Elastina, colagenul și acidul hialuronic sunt substanțe esențiale necesare pentru funcționarea normală a tuturor sistemelor corpului uman. Iar pentru ca aceste procese să se desfășoare în mod corespunzător, corpul dumneavoastră trebuie să le primească în mod regulat și în cantități suficiente.

2. Surse

Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic
Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic

În mod ideal, aceste substanțe intră în corpul uman din trei surse: sunt sintetizate de organism, provin din alimente, plus că pot fi compensate cu suplimente speciale și vitamine complexe.

În realitate, adesea din cauza unui meniu sărac, nivelul substanțelor din produsele alimentare este foarte scăzut, iar procesul de sinteză a acestora încetinește după vârsta de 25 de ani. Sub influența factorilor externi și interni, mecanismele naturale din organism încetinesc, iar lipsa unui înveliș dens de colagen duce la o deteriorare vizibilă a tonusului pielii, ptoza țesuturilor, pierderea unui oval facial clar, apariția ridurilor și a pliurilor. În plus, procesul natural de distrugere a acestora este accelerat de foto-îmbătrânire, obiceiuri proaste și regim de băutură rupt. Iar singura modalitate disponibilă pentru a obține rata necesară de substanțe este de a lua preparate vitaminice.

CITEȘTE ȘI:
Itioza recesivă legată de cromozomul X: simptome, tratament

Insidiositatea deficienței de elastină, colagen și acid hialuronic constă în faptul că se manifestă treptat, odată cu schimbările legate de vârstă, iar această afecțiune nu are simptome pronunțate. În același timp, deficiența cronică în organism poate duce la consecințe periculoase. Din acest motiv, este important să le compensăm în timp util.

Prin utilizarea produselor cu colagen, elastină și acid hialuronic, nu numai că veți obține o porție suplimentară de această substanță pentru întregul organism, dar veți prelungi și tinerețea propriilor resurse corporale. Colagenul va fi produs mai activ, celulele se vor regenera mai repede, iar pielea și corpul dumneavoastră vor deveni mai tinere din interior și din exterior.

3. Cum remediați deficitul?

Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic
Cel mai util kit: colagen, elastină și acid hialuronic

Soluția optimă este o abordare integrată care implică mai multe domenii:

✓ Umplerea dietei cu alimentele potrivite cu vitamina C, E, glutation;
✓ Utilizarea de produse cosmetice de calitate;
✓ Luarea suplimentelor potrivite.

Până de curând, se credea că forma optimă și cea mai confortabilă pentru suplimentele bio, care se absoarbe mai repede, era cea de capsule sau pulbere. Cercetările moderne și dezvoltările științifice au avansat și oferă modalități noi și îmbunătățite de a produce elastină, colagen și acid hialuronic.

Amintiți-vă că este important să beți nu doar colagen sau acid hialuronic, ci să umpleți deficitul lor în organism doar cu un produs de calitate.

CITEȘTE ȘI:
Cum să alegi un fond de ten de vară, 4 sfaturi utile

Acordați atenție formei de pastilă cu o bază gelatinoasă – este fiziologică și simplă. Și în acest caz, cea mai bună opțiune este un supliment alimentar cu peptide de colagen marin foarte purificate. În plus, conține în plus glutation cu vitaminele C și E, care este o purificare, detoxifiere și întinerire a organismului, o bază solidă pentru sistemul imunitar.

Citește și aceste articole:

Google news
Google news

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

9 Produse care merită incluse în îngrijirea pielii vara
Cum să îți recapeți culoarea părului după vopsire
Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii