Cele mai bune 16 alimente pentru diabet

O lista cu alimente pentru diabet se referă la adoptarea unei diete echilibrate, axată pe consumul de fructe, legume, cereale integrale si proteine slabe. Iată mai jos cele mai bune 16 alimente pentru a controla diabetul zharat.

Pește gras

Somonul, sardinele, heringul, hamsii și macroul sunt surse excelente de acizi grași omega-3 DHA și EPA, care au beneficii majore pentru sănătatea inimii. (1)

Consumul regulat a unei cantități suficiente din aceste grăsimi este deosebit de important pentru persoanele cu diabet, care prezintă un risc crescut de boli de inimă și de accident vascular cerebral (2).

DHA și EPA protejează celulele care vă căptușesc vasele de sânge, reduc markerii inflamației și pot contribui la îmbunătățirea modului în care funcționează arterele (3, 4, 5, 6).

Cercetările indică faptul că persoanele care consumă pește gras în mod regulat au un risc mai mic de sindroame coronariene acute, cum ar fi atacurile de cord, și sunt mai puțin susceptibile de a muri din cauza bolilor de inimă (7, 8).

Somonul un peste indicat in dieta pentru diabet
Somonul un peste indicat in dieta pentru diabet

Un studiu efectuat pe 68 de adulți cu supraponderabilitate și obezitate a constatat că participanții care au consumat pește gras au avut îmbunătățiri semnificative ale nivelului de zahăr din sânge după masă, în comparație cu participanții care au consumat pește slab (9).

Peștele este, de asemenea, o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, care vă ajută să vă simțiți sătul și ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge (10).

Legume cu frunze verzi

Legumele cu frunze verzi sunt extrem de hrănitoare și sărace în calorii si intra cu brio in lista cu alimente pentru diabet. Acestea, au un conținut foarte scăzut de carbohidrați digerabili, sau carbohidrați absorbiți de organism, astfel încât nu vor afecta semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Legumele verzi sunt benefice pentru dieta diabeticilor
Legumele verzi sunt benefice pentru dieta diabeticilor

Spanacul, varza kale și alte legume cu frunze verzi sunt surse bune de multe vitamine și minerale, inclusiv vitamina C. Cercetarile indică Sursa de încredere că persoanele cu diabet zaharat au niveluri mai scăzute de vitamina C decât persoanele fără diabet și pot avea nevoi mai mari de vitamina C.

Vitamina C acționează ca un antioxidant puternic și are, de asemenea, calități antiinflamatorii.

Creșterea aportului alimentar de alimente bogate în vitamina C poate ajuta persoanele cu diabet să își crească nivelul seric de vitamina C, reducând în același timp inflamația și daunele celulare (11). Totodată, verdețurile cu frunze sunt surse bune de antioxidanți luteină și zeaxantină.

CITEȘTE ȘI:
Retenția de apă in organism: Cauze și 7 metode să reduci excesul

Acești antioxidanți vă protejează ochii de degenerescența maculară și de cataractă, care sunt complicații comune ale diabetului (12, 13, 14).

Fructele de avocado foarte hranitoare indicate in diabetul zaharat
Fructele de avocado foarte hranitoare indicate in diabetul zaharat

Avocado

Pe lista cu alimente pentru diabet la loc de frunte intra si avocado. Avocado are mai puțin de 1 gram de zahăr, puțini carbohidrați, un conținut ridicat de fibre și grăsimi sănătoase, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vă vor crește nivelul de zahăr din sânge (15).

Consumul de avocado este, se asociază, de asemenea, cu o mai bună calitate generală a dietei și cu o scădere semnificativă a greutății corporale și a indicelui de masă corporală (IMC) (16).

Acest lucru le face o gustare ideală pentru persoanele cu diabet, mai ales că obezitatea crește șansele de a dezvolta diabet.

Avocado poate avea proprietăți specifice prevenirii diabetului.

O cercetare realizată în 2019 pe șoareci a constatat că avocatina B (AvoB), o moleculă de grăsime care se găsește doar în avocado, inhibă oxidarea incompletă în mușchii scheletici și în pancreas, ceea ce reduce rezistența la insulină (17).

Sunt necesare mai multe cercetări la om pentru a stabili legătura dintre avocado și prevenirea diabetului.

Ouăle fac parte din categoria alimentelor pentru diabet.
Ouăle fac parte din categoria alimentelor pentru diabet.

Ouă

Ouăle fac si ele parte din categoria alimentelor pentru diabet. Acestea oferă beneficii uimitoare pentru sănătate. De fapt, sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru a vă menține sătul și satisfăcut între mese (18, 19).

Consumul regulat de ouă poate reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă în mai multe moduri.

Ouăle scad inflamația, îmbunătățesc sensibilitatea la insulină, cresc nivelul colesterolului HDL (bun) și modifică dimensiunea și forma colesterolului LDL (rău) (20, 21, 22, 23).

Conform rezultatelor unui studiu din 2019, consumul unui mic dejun bogat în grăsimi și cu un conținut scăzut de carbohidrați, alcătuit din ouă, ar putea ajuta persoanele cu diabet să gestioneze nivelul de zahăr din sânge pe parcursul zilei (24).

Cercetări mai vechi au legat consumul de ouă de bolile de inimă la persoanele cu diabet. Există însă o revizuire mai recentă a studiilor controlate care a constatat că un consum de 6 până la 12 ouă pe săptămână, ca parte a unei diete nutritive, nu a crescut factorii de risc de boli de inimă la persoanele cu diabet (25).

Mai mult, unele cercetări sugerează că consumul de ouă poate reduce riscul de accident vascular cerebral (26).

CITEȘTE ȘI:
Este avocado bun pentru diabetici? Să aflăm!

În plus, ouăle sunt o sursă bună de luteină și zeaxantină, antioxidanți care oferă protecție împotriva bolilor oculare (27, 28).

Cele mai bune 16 alimente pentru diabetSemințele de chia sunt un aliment minunat pentru persoanele cu diabet.” class=”wp-image-6471″ title=”Semințele de chia sunt un aliment minunat pentru persoanele cu diabet.”/>
Semințele de chia sunt un aliment minunat pentru persoanele cu diabet.

Semințe de Chia

Semințele de chia sunt un aliment minunat pentru persoanele cu diabet. Sunt extrem de bogate în fibre, dar cu un conținut scăzut de carbohidrați digerabili.

De fapt, 11 din cele 12 grame de carbohidrați dintr-o porție de 28 de grame de semințe de chia sunt fibre, care nu cresc glicemia (29).

Fibrele vâscoase din semințele de chia pot scădea de fapt nivelul de zahăr din sânge prin încetinirea vitezei cu care alimentele se deplasează prin intestin și sunt absorbite (30, 31).

Semințele de chia vă pot ajuta să atingeți o greutate potrivită, deoarece fibrele reduc foamea și vă fac să vă simțiți sătul. Semințele de chia pot ajuta, de asemenea, la menținerea managementului glicemic la persoanele cu diabet.

În urma unui studiu la care au participat 77 de adulți cu obezitate sau supraponderali și diagnosticați cu diabet de tip 2, s-a constatat că consumul de semințe de chia susține pierderea în greutate și ajută la menținerea unui bun control glicemic (32).

Mai mult, s-a demonstrat că semințele de chia ajută la reducerea tensiunii arteriale și a markerilor inflamatori (33).

Fasolea este o legumă bogată în vitaminele b si minerale benefice
Fasolea este o legumă bogată în vitaminele B si minerale benefice

Fasole

Fasolea este ieftină, nutritivă și super sănătoasă. Fasolea este un tip de legumă bogată în vitaminele B, minerale benefice (calciu, potasiu și magneziu) și fibre.

De asemenea, prezintă un indice glicemic foarte scăzut, ceea ce este important pentru gestionarea diabetului.

Fasolea poate ajuta, de asemenea, la prevenirea diabetului.

În cadrul unui studiu care a implicat peste 3.000 de participanți cu risc ridicat de boli cardiovasculare, cei care au avut un consum mai mare de leguminoase au avut o șansă redusă cu 35 la sută de a dezvolta diabet de tip 2 (34).

Iaurtul grecesc o alegere buna cu alimente pentru diabet
Iaurtul grecesc o alegere buna ca aliment pentru diabet

Iaurt grecesc

Iaurtul grecesc este o alegere sa fie pus pe lista cu alimente pentru diabet. Unele cercetări indică faptul că consumul anumitor produse lactate, cum ar fi iaurtul, poate îmbunătăți gestionarea glicemiei și reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, poate parțial datorită probioticelor pe care le conține (35, 36).

Studiile indică, de asemenea, că consumul de iaurt poate fi asociat cu niveluri mai scăzute ale glicemiei și cu rezistența la insulină (37). De asemenea, iaurtul poate reduce riscul de diabet.

CITEȘTE ȘI:
Carbohidrații te fac să te îngrași?

Un studiu pe termen lung care a implicat date de sănătate de la peste 100.000 de participanți a constatat că o porție zilnică de iaurt a fost legată de un risc cu 18% mai mic de a dezvolta diabet de tip 2 (38).

De asemenea, vă poate ajuta să pierdeți în greutate, dacă acesta este un obiectiv personal. Studiile arată că iaurtul și alte alimente lactate pot duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea compoziției corporale la persoanele cu diabet de tip 2 (39). Există cercetări care arată că iaurtul și alte alimente lactate pot duce la pierderea în greutate și la îmbunătățirea compoziției corporale la persoanele cu diabet de tip 2.

Nivelurile ridicate de calciu, proteine și un tip special de grăsime numit acid linolic conjugat (CLA) găsite în iaurt pot ajuta la reducerea apetitului, făcând mai ușor să rezistați la alimentele nesănătoase (40, 41).

Mai mult, iaurtul grecesc conține doar 6-8 grame de carbohidrați pe porție, ceea ce este mai puțin decât iaurtul convențional.

De asemenea, este mai bogat în proteine, ceea ce poate favoriza pierderea în greutate prin reducerea apetitului și scăderea aportului caloric (42, 43).

Toate tipurile de nuci conțin fibre și au un conținut scăzut de carbohidrați
Toate tipurile de nuci conțin fibre și au un conținut scăzut de carbohidrați

Nuci, alune, migdale

Nucile sunt delicioase și nutritive. Toate tipurile de nuci conțin fibre și au un conținut scăzut de carbohidrați net, deși unele au mai multe decât altele.
Iată cantitățile de carbohidrați digerabili, pe o porție de 28 de grame de nuci, conform Departamentului de Agricultură al SUA (44):

 • Migdale: 2,6 grame
 • Nuci de Brazilia: 1,4 grame
 • Caju: 7,7 grame
 • Alune de pădure: 2 grame
 • Macadamia: 1,5 grame
 • Nuci pecan: 1,2 grame
 • Pistachios: 5 grame
 • Nuci: 2 grame

Cercetările efectuate pe o varietate de nuci diferite au arătat că un consum regulat poate reduce inflamația și nivelul de zahăr din sânge, HbA1c (un marker pentru gestionarea pe termen lung a glicemiei) și al colesterolului LDL (rău) (45, 46, 47, 48).

De asemenea, nucile pot ajuta persoanele cu diabet să își îmbunătățească sănătatea inimii.

Un studiu din 2019, la care au participat peste 16.000 de persoane cu diabet de tip 2, a constatat că consumul de nuci – cum ar fi nucile, migdalele, alunele și fisticul – a redus riscul de boli de inimă și de deces (49).

Cercetările indică, de asemenea, că nucile pot îmbunătăți nivelul glicemiei.

CITEȘTE ȘI:
3 Tipuri de brânză sănătoase pe care să le incluzi în dieta ta

Un studiu efectuat pe subiecți cu diabet de tip 2 a constatat că consumul zilnic de ulei de alune a îmbunătățit nivelul glicemiei (50).

Această constatare este importantă, deoarece persoanele cu diabet de tip 2 au adesea niveluri ridicate de insulină, care sunt legate de obezitate (51).

Broccoli este una dintre cele mai hrănitoare legume din lume
Broccoli este una dintre cele mai hrănitoare legume din lume

Broccoli

Broccoli este una dintre cele mai hrănitoare legume din lume. O jumătate de cană de broccoli gătit conține doar 27 de calorii și 3 grame de carbohidrați digerabili, alături de nutrienți importanți precum vitamina C și magneziu (52).

Mai mult, în urma analizelor efectuate la persoanele cu diabet, s-a constatat că consumul de germeni de broccoli poate ajuta la scăderea nivelului de insulină și la protejarea împotriva deteriorării celulare (53, 54).

Broccoli poate ajuta, de asemenea, la gestionarea nivelului de zahăr din sânge. Conform rezultatelor unei cercetări, consumul de germeni de broccoli a dus la o reducere cu 10 procente a glicemiei la persoanele cu diabet (55).

Această reducere a nivelului de glucoză din sânge se datorează probabil sulforafanului, o substanță chimică din legumele crucifere precum broccoli și germenii.

Pe lângă aceasta, broccoli este o altă sursă bună de luteină și zeaxantină. Acești antioxidanți importanți pot ajuta la prevenirea bolilor oculare (56).

Cele mai bune 16 alimente pentru diabetUleiul de măsline extravirgin bun pentru diabet” class=”wp-image-6490″ title=”Uleiul de măsline extravirgin bun pentru diabet.”/>
Uleiul de măsline extravirgin bun pentru diabet

Ulei de măsline extravirgin

Uleiul de măsline extravirgin este extrem de benefic pentru sănătatea inimii. Acesta conține acid oleic, un tip de grăsime mononesaturată care s-a demonstrat că îmbunătățește gestionarea glicemiei, reduce nivelul trigliceridelor la postgustare și postprandiale și are proprietăți antioxidante (57, 58, 59).

Acest lucru este important, deoarece persoanele cu diabet tind să aibă probleme în gestionarea nivelului de zahăr din sânge și au niveluri ridicate de trigliceride. Acidul oleic poate stimula, de asemenea, hormonul de sațietate GLP-1 (60).

 • Produs
 • Specificații
 • Fotografii
Ulei de măsline de categorie superioară, obținut direct din măsline Kalamata și exclusiv prin procedee mecanice. Este savuros, potrivit pentru …
Tip produs

Ingredient principal

Dimensiuni
Greutate 0.5 kg

Într-o analiză amplă a 32 de studii care au analizat diferite tipuri de grăsimi, uleiul de măsline a fost singurul care s-a dovedit a reduce riscul de boli de inimă (61).

Uleiul de măsline conține, de asemenea, antioxidanți numiți polifenoli. Polifenolii reduc inflamațiile, protejează celulele care căptușesc vasele de sânge, împiedică colesterolul LDL (rău) să se deterioreze prin oxidare și scad tensiunea arterială (62, 63, 64, 65).

Uleiul de măsline extravirgin este nerafinat, astfel încât păstrează antioxidanții și alte proprietăți care îl fac atât de sănătos.

Important: Asigurați-vă că alegeți uleiul de măsline extravirgin dintr-o sursă de încredere, deoarece multe uleiuri de măsline sunt amestecate cu uleiuri mai ieftine, cum ar fi cele de porumb și soia .
Semințele de in au un conținut ridicat de grăsimi omega-3 sănătoase
Semințele de in au un conținut ridicat de grăsimi omega-3 sănătoase

Semințe de in

Semințele de in sunt un aliment incredibil de sănătos. Semințele de in au un conținut ridicat de grăsimi omega-3 sănătoase pentru inimă, fibre și alți compuși vegetali unici (67).

CITEȘTE ȘI:
8 Sfaturi să controlezi colesterolul mărit

O parte din fibrele lor insolubile este alcătuită din lignani, care pot ajuta la scăderea riscului de boli de inimă și la îmbunătățirea gestionării zahărului din sânge (68).

O analiză care a analizat 25 de studii clinice randomizate a constatat o asociere semnificativă între suplimentarea cu semințe de in întregi și o reducere a glicemiei (69).

Semințele de in pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale. Un studiu care a implicat participanți cu prediabet a constatat că un aport zilnic de pudră de semințe de in a redus tensiunea arterială – dar nu a îmbunătățit gestionarea glicemiei sau rezistența la insulină (70).

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a investiga modul în care semințele de in pot ajuta la prevenirea sau gestionarea diabetului. Dar, în general, semințele de in sunt benefice pentru sănătatea inimii și a intestinelor.

 • Produs
 • Specificații
 • Fotografii
Semințele de in pot fi consumate împreună cu cerealele, la micul dejun, în salate, supe și mâncare, in iaurt. Pot fi folosite și la prepararea …
Tip produs

Ingredient principal

Dimensiuni
Greutate 0.15 kg

Un alt studiu a sugerat că semințele de in pot ajuta la scăderea riscului de accident vascular cerebral și, potențial, la reducerea dozei de medicamente necesare pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (71).

De asemenea, semințele de in sunt foarte bogate în fibre vâscoase, care îmbunătățesc sănătatea intestinelor, sensibilitatea la insulină și senzația de sațietate (72, 73, 74).

Corpul tău nu poate absorbi semințele de in întregi, așa că achiziționează semințe măcinate sau macină-le tu însuți. De asemenea, este important să păstrați semințele de in bine acoperite în frigider pentru a preveni râncezirea lor.
Oțetul de cidru de mere are multe beneficii pentru sănătate
Oțetul de cidru de mere are multe beneficii pentru sănătate

Oțet de cidru de mere

Oțetul de cidru de mere are multe beneficii pentru sănătate. Deși este făcut din mere, zahărul din fructe este fermentat în acid acetic, iar produsul rezultat conține mai puțin de 1 gram de carbohidrați pe lingură.

Potrivit unei meta-analize a șase studii, incluzând 317 pacienți cu diabet de tip 2, oțetul de mere are efecte benefice asupra nivelului de zahăr din sânge la post și a HbA1c (75).

De asemenea, poate reduce răspunsul glicemiei cu până la 20% atunci când este consumat cu mese care conțin carbohidrați (76, 77, 78).

Se crede că oțetul de cidru de mere are multe alte proprietăți benefice pentru sănătate, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante. Dar sunt necesare mai multe studii pentru a confirma beneficiile sale pentru sănătate.

Pentru a încorpora oțetul de cidru de mere în dieta dumneavoastră, începeți cu 1 linguriță amestecată într-un pahar de apă în fiecare zi. Creșteți până la maximum 2 linguri pe zi.
Căpșunile sunt unul dintre cele mai hrănitoare fructe pe care le puteți mânca
Căpșunile sunt unul dintre cele mai hrănitoare fructe pe care le puteți mânca

Căpșuni

Căpșunile sunt unul dintre cele mai hrănitoare fructe pe care le puteți mânca. Sunt bogate în antioxidanți cunoscuți sub numele de antociani, care le dau culoarea roșie.

CITEȘTE ȘI:
20 Combinații de alimente care te ajută să slăbești

S-a demonstrat că antocianii reduc nivelul colesterolului și al insulinei după o masă. De asemenea, ele îmbunătățesc glicemia și factorii de risc de boli de inimă pentru persoanele cu diabet de tip 2 (79, 80, 81, 82).

Căpșunile conțin, de asemenea, polifenoli, care sunt compuși vegetali benefici cu proprietăți antioxidante.

Conform rezultatelor unei cercetări din 2017, un consum de 6 săptămâni de polifenoli din căpșuni și afine a îmbunătățit sensibilitatea la insulină la adulții cu supraponderabilitate și obezitate care nu aveau diabet (83).

Acest lucru este important, deoarece o sensibilitate scăzută la insulină poate face ca nivelul zahărului din sânge să devină prea ridicat.

O porție de 1 cană de căpșuni conține aproximativ 46 de calorii și 11 grame de carbohidrați, dintre care trei sunt fibre.

Această porție oferă, de asemenea, mai mult de 100% din DZR pentru vitamina C, care oferă beneficii antiinflamatorii suplimentare pentru sănătatea inimii.

Usturoiul este incredibil de hrănitor
Usturoiul este incredibil de hrănitor

Usturoi

Pentru dimensiunile sale mici și numărul redus de calorii, usturoiul este incredibil de hrănitor. Un cățel (3 grame) de usturoi crud, care are aproximativ 4 calorii, conține (84):

Mangan: 2% din valoarea zilnică (DV)
Vitamina B6: 2% din VD
Vitamina C: 1% din VD
Seleniu: 1% din VD
Fibre: 0,06 grame

Cercetările indică faptul că usturoiul contribuie la îmbunătățirea gestionării glicemiei și poate ajuta la reglarea colesterolului (85).

Deși multe studii care stabilesc că usturoiul este o opțiune sănătoasă dovedită pentru persoanele care trăiesc cu diabet includ cantități alimentare anormale de usturoi, meta-analiza citată mai sus a inclus doar porții de 0,05-1,5 grame.

Pentru a avea o imagine de ansamblu, un cățel de usturoi reprezintă aproximativ 3 grame.

Cercetările indică, de asemenea, că usturoiul poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și la reglarea nivelului de colesterol (86).

Într-un studiu, persoanele cu tensiune arterială ridicată care nu era bine gestionată și care au luat usturoi învechit timp de 12 săptămâni au înregistrat o scădere medie de 10 puncte a tensiunii arteriale (87).

Dovleacul este un aliment dens și sățios sărac în calorii cu indice glicemic scăzut
Dovleacul este un aliment dens și sățios sărac în calorii cu indice glicemic scăzut

Dovleac

Dovleacul, care are multe soiuri, este una dintre cele mai sănătoase legume. Alimentul dens și sățios este destul de sărac în calorii și are un indice glicemic scăzut.

Soiurile de iarnă au o coajă tare și includ ghindă, dovleac și butternut. Dovleacul de vară are o coajă moale care poate fi mâncată. Cele mai comune tipuri sunt dovlecelul și dovleacul italian.

La fel ca majoritatea legumelor, dovleacul conține antioxidanți benefici. De asemenea, dovleacul are mai puțin zahăr decât cartofii dulci, ceea ce îl face o alternativă excelentă (88).

CITEȘTE ȘI:
15 gustări pe care le mănâncă nutriționiștii în fiecare zi
 • Produs
 • Specificații
 • Fotografii

Semințe dovleac Solaris 500 gr

28.34 lei
Semințele crude de Dovleac sunt bogate în triptofan, un aminoacid esențial, util în caz de depresie și insomnie. O cură cu semințe de dovleac …
Tip produs

Dimensiuni
Greutate 0.5 kg

Cercetările arată că polizaharidele de dovleac au îmbunătățit toleranța la insulină și au scăzut nivelul de glucoză serică la șobolani (89). Cercetările indică, de asemenea, că semințele de dovleac pot ajuta la gestionarea glicemiei (90).

Deși există foarte puține cercetări pe oameni, un mic studiu la oameni a constatat că dovleacul a scăzut rapid și eficient nivelul ridicat al glicemiei la persoanele cu diabet care erau în stare critică (91).

Sunt necesare mai multe studii pe oameni pentru a confirma beneficiile pentru sănătate ale dovleacului. Dar beneficiile pentru sănătate ale dovleacului îl fac să fie un adaos excelent la orice masă.

Tăițeii shirataki sunt foarte buni pentru diabet și pentru controlul greutății
Tăițeii Shirataki sunt foarte buni pentru diabet și pentru controlul greutății

Tăiței Shirataki

Tăițeii Shirataki sunt minunați pentru diabet și pentru controlul greutății. Acești tăiței au un conținut ridicat de fibre glucomanan, care sunt extrase din rădăcina de konjac.

Această plantă este cultivată în Japonia și este procesată în formă de tăiței sau orez, cunoscută sub numele de shirataki.

Glucomananul este un tip de fibră vâscoasă, care te ajută să te simți plin și satisfăcut (92). Mai mult, s-a demonstrat că reduce nivelul de zahăr din sânge după ce mănânci și îmbunătățește factorii de risc de boli de inimă la persoanele cu diabet și sindrom metabolic (93, 94).

Într-un studiu, glucomananul a redus semnificativ nivelurile de glucoză din sânge la post, insulină serică și colesterol la șobolani cu diabet (95).

O porție de 3,5 uncii (100 de grame)Trusted Source de tăiței shirataki conține, de asemenea, doar 3 grame de carbohidrați digerabili și doar 10 calorii pe porție.

Cu toate acestea, acești tăiței sunt de obicei ambalați cu un lichid care are un miros de pește și trebuie să îi clătiți foarte bine înainte de a-i folosi.

Pentru a asigura o textură asemănătoare cu cea a tăițeilor, gătiți tăițeii timp de câteva minute într-o tigaie la foc mare, fără adaos de grăsime.

Concluzie

Atunci când diabetul nu este bine gestionat, crește riscul de apariție a mai multor boli grave.

Cu toate acestea, consumul de alimente care ajută la menținerea unui nivel controlabil al glicemiei, al insulinei și al inflamației poate reduce drastic riscul de complicații.

Rețineți doar că, deși aceste alimente pot ajuta la gestionarea glicemiei, cel mai important factor în gestionarea sănătoasă a glicemiei este urmarea unei diete generale nutritive și echilibrate.

Organics Food
Logo
Resetare parolă
Coș de cumpărături