5 cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor.

5 Cele mai bune fructe pe care să le mănânci dacă ai diabet, potrivit nutriționiștilor

Iată cateva fructe pentru diabet ușor de găsit care pot face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru o persoană cu diabet

Deși toate sunt permise toate fructele sunt permise, iată cinci fructe pentru diabet ușor de găsit care pot face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru o persoană care suferă de aceasta afecțiune.

Pot persoanele cu diabet zaharat să mănânce fructe? Absolut! Fructele sunt pline de vitamine, minerale și fibre. Fructele conțin carbohidrați și pot crește nivelul de zahăr din sânge, așa că este important să le numărați ca parte a mesei sau a gustării.

Șmecheria atunci când mâncați fructe este să fiți atenți la porții. Deși toate sunt permise toate fructele pentru diabet, iată cinci fructe ușor de găsit care pot face parte dintr-o dietă sănătoasă pentru o persoană care sufera de aceasta afectiune.

Afine

5 cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor
5 Cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor. Joanna Kosinska/ Unsplash

O cană de afine furnizează 80 de calorii, 20 de grame de carbohidrați și 3 grame de fibre. Este, de asemenea, o sursă bună de vitamina C, furnizând 15% din cantitatea zilnică recomandată. Afinele furnizează, de asemenea, vitamina K, care ajută la reglarea coagulării sângelui și a metabolismului osos, și mangan. care ajută la dezvoltarea oaselor și la transformarea macrocelor în energie.

Această boabă superbă este, de asemenea, plină de fitonutrienți numiți polifenoli, care includ antociani, care se găsesc în alimentele cu o nuanță roșie-albastră. De asemenea, acestea sunt certificate ca fiind sănătoase pentru inimă prin programul de certificare a alimentelor Heart-Check Food Certification Program al Asociației Americane a Inimii.

Mere

5 cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor
5 Cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor. Shutterstock

Un măr mediu (cu diametrul de 5 cm) furnizează 77 de calorii, 2 grame de fibre și 21 de grame de carbohidrați. De asemenea, are vitamina C, unde aproape jumătate provine din pulpă. Merele furnizează, de asemenea, flavonoide numite phloridzin și quercetin, despre care cercetările au arătat că ajută la combaterea bolilor de inimă și a cancerului.

Pepene verde

Watermelon
5 Cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor. Shutterstock

Acest pepene delicios este format în proporție de 92% din apă. La o porție de două căni, acesta furnizează 80 de calorii, 21 de grame de carbohidrați și 1 gram de fibre. Este o sursă excelentă de vitamina C – oferind 25% din cantitatea zilnică recomandată – și furnizează, de asemenea, vitaminele A și B6, potasiu, magneziu, tiamină și fosfor.

Pepenele roșu conține, de asemenea, un nivel mai ridicat de fitonutrient licopen în comparație cu multe alte fructe sau legume proaspete. S-a demonstrat că licopenul ajută la reducerea tensiunii arteriale la persoanele cu prehipertensiune sau hipertensiune arterială. În plus, cercetările au arătat că un aport mai mare de licopen a fost legat de un risc mai mic de cancer de prostată.

Căpșuni

5 cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor
5 Cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor. Shutterstock

O porție de opt căpșuni medii furnizează 45 de calorii, 7 grame de zahăr și 12% din cantitatea zilnică recomandată de fibre alimentare. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, furnizând 140% din cantitatea zilnică recomandată și furnizează și folat și potasiu.

Căpșunile furnizează, de asemenea, acid elagic, care acționează ca un antioxidant, protejând celulele de compușii dăunători numiți radicali liberi. Acidul elagic poate, de asemenea, să vă susțină funcția imunitară și să reducă inflamația, iar cercetările sugerează că acesta poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului anumitor forme de cancer.

Aceste fructe superbe conțin, de asemenea, flavonoide, un compus vegetal natural care poate ajuta la reducerea riscului de cancer, boli de inimă și declin cognitiv.

Grapefruit

5 cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor
5 Cele mai bune fructe pentru diabet, potrivit nutriționiștilor. Shutterstock

O jumătate de grapefruit mediu (cu diametrul de 10 cm) reprezintă o porție de acest fruct. Aceasta furnizează 41 de calorii, 10 grame de carbohidrați și 1 gram de fibre. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, furnizând aproape 50% din cantitatea zilnică recomandată. Grapefruitul este, de asemenea, o sursă bună de vitamina A, care ajută la menținerea sănătății pielii și a părului.

Vitamina care reduce riscul de demență, potrivit unui nou studiu
14 Cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii