18.5 C
București
duminică, octombrie 2, 2022

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Alegerea cărnurilor potrivite este un factor important în menținerea unui stil de viață sănătos. Iată 10 tipuri de carne care nu numai că sunt bune pentru tine, dar sunt și delicioase.

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Carnea este întotdeauna hrănitoare, gustoasă și sănătoasă! Există câteva tipuri speciale de carne care pot îmbogăți organismul la maximum cu compoziția lor sănătoasă. Noi vă spunem care sunt acestea.

Contrar credinței populare, produsele din carne au fost, sunt și continuă să fie un element de bază în alimentația zilnică pentru majoritatea oamenilor. Carnea conține o serie de aminoacizi esențiali, minerale și oligoelemente. Și niciun alt aliment, oricât de mult și-ar dori vegetarienii, nu poate înlocui complet carnea.

Dar, printre varietatea de alimente, se află unele dintre cele mai sănătoase cărnuri. Iată 10 dintre cele mai sănătoase cărnuri care se remarcă prin gust și compoziție.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carne de iepure

Carnea de iepure este considerată dietetică și înzestrată cu proprietăți nutritive unice. Este bogat în proteine și depășește chiar și carnea de pui. Corpul uman îl poate asimila aproape complet și rapid

Carnea de iepure are o carne delicată și are un gust delicat, așa că este potrivită pentru persoanele care au probleme digestive și boli gastrointestinale cronice. În plus, carnea de iepure ajută la normalizarea metabolismului grăsimilor și la recuperarea rapidă.

Un alt mare plus al cărnii de iepure este că este hipoalergenică. Respectiv, poate fi inclusa în dieta chiar și a copiilor foarte mici.

CITEȘTE ȘI:
Cu ce să înlocuiești cafeaua cu 5 băuturi alternative fierbinți
Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carnea de cal

Carnea de cal este considerată a fi cea mai ecologică carne. Deoarece caii sunt crescuți în condiții curate, carnea lor nu conține antibiotice sau alte ingrediente dăunătoare. Proteinele din carnea de cal sunt perfect echilibrate din punct de vedere al aminoacizilor.

În ceea ce privește vitaminele și oligoelementele, carnea de cal deține recordul pentru tiamină, riboflavină, cupru, fier și magneziu. La fel ca și carnea de iepure, carnea de cal nu provoacă reacții alergice și este potrivită pentru hrana copiilor.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carnea de curcan

În comparație cu alte tipuri de păsări, curcanul conține mult mai puține grăsimi și calorii, dar din punct de vedere al compoziției proteice nu este inferior niciunui alt tip de carne. Curcanul are o cantitate mare de seleniu și vitamina B, acid nicotinic și fosfor. În ceea ce privește fosforul, curcanul depășește chiar și unele tipuri de pește în ceea ce privește conținutul acestui element.

Curcanul este bine digerat de organism și, în același timp, satisface foamea pentru o perioadă lungă de timp. Și cum curcanul are un nivel moderat de colesterol, este potrivit pentru persoanele care suferă de obezitate sau ateroscleroză

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carnea de prepeliță

Carnea de prepeliță este rareori inclusă în alimentație. Nu se găsește pe mesele de cină, iar acest lucru se datorează în principal costului său ridicat. CÎntre timp, carnea de prepeliță este foarte sănătoasă, mai ales pentru cei care au probleme cu greutatea excesivă.

CITEȘTE ȘI:
Cum dăunează fumatul sănătății. Sfaturi pentru a renunța la țigări

În 100 de grame de carne de prepeliță conține doar 230 kcal, o mulțime de proteine, vitamine și minerale. În plus, proteinele conținute de prepeliță sunt foarte rapid digerate de organism

Se crede că carnea de prepeliță îi ajută pe oameni să se recupereze mai ușor și mai repede după o boală gravă sau o pierdere de sânge.

Există, de asemenea, dovezi că, datorită conținutului ridicat de magneziu, fier, potasiu și cupru, carnea de prepeliță are un efect pozitiv asupra creierului, sistemului cardiovascular și sistemului imunitar.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carne de capră

Carnea de capră are o textură delicată, o aromă blândă și un conținut minim de grăsime. Datorită conținutului său scăzut de calorii, poate fi consumat ca parte a unei diete terapeutice sau dietetice. Carnea de capră conține o serie de componente valoroase, de la fier până la antioxidanți puternici.

În plus, carnea de capră are un nivel scăzut de colesterol, ceea ce o face un produs indispensabil mai ales pentru persoanele în vârstă. Nu există nicio limită la ceea ce puteți pregăti din carne de capră: este un fel de mâncare gustos, sănătos și plin de imaginație.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carne de struț

Carnea de struț este considerată una dintre cele mai slabe cărnuri. Are un gust ușor asemănător cu cel al cărnii de vită, cu o aromă ușor mai dulce. O astfel de carne este bună pentru persoanele care suferă de anemie și diabet, precum și pentru cele care au probleme cu sistemul cardiovascular.

CITEȘTE ȘI:
Smoothie cu fructe de pădure și banane – rețeta pas cu pas

Carnea de struț este bogată în proteine și are o compoziție unică de aminoacizi. Se pare că nu degeaba carnea de struț face parte din produsele din carne de cea mai înaltă categorie în Europa și Asia. Cu siguranță are ceva special.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carnea de miel

Mulți oameni sunt obișnuiți să se gândească la carnea de miel ca la un tip de carne foarte grasă. Desigur, carnea de miel este grasă, dar conține mult mai puține grăsimi decât carnea de porc. În același timp, carnea de miel conține o cantitate impresionantă de lecitină, care este responsabilă pentru normalizarea nivelului de colesterol.

Dar există un anumit defect în acest produs sănătos. Oasele de miel conțin substanțe care favorizează artrita. Prin urmare, oamenii din vârsta acestui produs din carne este mai bine să renunțe. În plus, carnea de oaie adultă conține, de obicei, lipide, care afectează sănătatea vaselor de sânge și a inimii.

Prin urmare, o astfel de carne nu trebuie consumată fără o garnitură consistentă și nici nu trebuie folosită toată grăsimea topită în timpul gătitului.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carne de porc

Reputația cărnii de porc ca fiind nesănătoasă a fost exagerată în mod grosolan. Se pare că cea mai sănătoasă parte a unei carcase de porc este cea mai mare parte a pulpei. Pregătită corect, pulpa este la fel de hrănitoare și sănătoasă ca și puiul.

CITEȘTE ȘI:
Fasole neagră: Beneficii sănătate și rețete

Singura excepție de la regulă este carnea de porc crescută în fabrică și hrănită cu hormoni. O astfel de carne nu poate fi numită sănătoasă.

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carne de vită

În ceea ce privește acest tip de carne, ea poate fi atât sănătoasă, cât și nesănătoasă pentru organismul uman. Numai carnea de vită hrănită cu iarbă poate fi considerată sănătoasă și nutritivă. Este mai scumpa, dar puteți fi siguri că este sănătos. Iar dacă Un studiu preliminar a arătat că carnea de vită hrănită cu iarbă poate crește colesterolul mai puțin decât carnea de vită hrănită cu cereale. carnea de vită a fost crescută cu furaje pe bază de cereale, aceasta ar fi bogată în colesterol și grăsimi

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Carne de vânat

Carnea de căprioară în sine nu este grasă și este foarte sănătoasă. Acesta conține un număr mare de minerale și vitamine. Carnea de vânat poate fi consumată crudă sau gătită și nu există teama de paraziți.

Carnea de vânat este absorbită de organism mult mai repede decât carnea de oaie, de porc, de vită sau de pui. Consumul regulat de carne de vânat reduce riscul de diabet, hipertensiune și boli de inimă

Cele mai sănătoase 10 tipuri de carne

Citește și aceste articole:

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Deficiența de vitamina C, hipovitaminoza: Cauze, simptome, tratament.

*Aceste produse sunt recomandate pentru a fi selectate de către echipa editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă ceva ceva prin intermediarea dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigâm un microcomision din partea vânzătorului și astfel sa susfinem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:
- Advertisement -

Ultimele rețete