15 rețete pentru cele mai gustoase găluște de cașcaval

Colțunași cu brânză, cele mai bune 15 rețete

Descoperă cele mai savuroase și rapide rețete de colțunași cu brânză! 15 rețete simple și rapide care îți vor satisface pofta de mâncare. Fiecare rețetă este explicată detaliat, astfel încât să obții cele mai delicioase colțunași cu brânză în confortul propriei bucătării. Nu mai aștepta! Gătește acum cele mai delicioase colțunași cu brânză!

Există ceva mai delicios decât colțunașii cu brânză de casă? Astăzi îți vom spune cum să le faci corect, astfel încât să iasă perfect. Și cu câteva variații ale aluatului și diferite topping-uri. Prindeți marea selecție de rețete!

1. Colțunași cu brânză dulce

Colțunași cu brânză dulce
Colțunași cu brânză dulce.

O rețetă de bază cu apă și aluat pe bază de ou.

Veți avea nevoie de: 500 g brânză de vaci, 2 ouă, 2 căni de făină, 1/2 cană de apă, 1 lingură de unt, 2 linguri de zahăr, 0,5 linguriță de sare.

Mod de preparare : Se bate oul cu apa și sarea, se adaugă făina cernută și se frământă aluatul. Într-un blender, se bate cașcavalul, gălbenușul de la al doilea ou, zahărul, o lingură de unt și un praf de sare.

Se întinde aluatul subțire, se taie în cercuri și se ung marginile cu albușul de ou rămas. Se pune umplutura de brânză de vaci pe cercuri, se strâng colțunașii și se fierb în apă clocotită cu sare până când plutesc.

2. Colțunași cu brânză sărată

Colțunași cu brânză sărată
Colțunași cu brânză sărată

Se adaugă usturoi sau ceapă în umplutură, dacă se dorește.

Veți avea nevoie de: 2 căni de făină, 500 g brânză de vaci, 2 ouă, 0,5 linguriță de sare, 100 ml apă, 1 linguriță de condimente.

Mod de preparare : Se amestecă făina cernută, sarea și 1 ou și se adaugă apă rece. Se frământă aluatul și se întinde într-un strat subțire, apoi se taie în cercuri. Se bate brânza de vaci cu cel de-al doilea ou, se adaugă condimentele și ierburile tocate. Se pune această umplutură pe colțunași, se strâng marginile și se fierb găluștele în apă clocotită timp de 5-7 minute.

3. Colțunași cu brânză de vaci si kefir fără ouă

Colțunași cu brânză de vaci si kefir fără ouă
Colțunași cu brânză de vaci si kefir fără ouă

Ouăle dau elasticitate aluatului, dar acesta iese bine și fără ele.

Veți avea nevoie de: 270 g făină, 150 ml chefir, 400 g brânză de vaci, câte 0,5 lingurițe de sodă și sare, condimente.

Mod de preparare : Se amestecă chefirul la temperatura camerei cu sare și bicarbonat de sodiu, se adaugă făina pe rând și se frământă aluatul. Se lasă o jumătate de oră, apoi se întinde și se taie în felii.

Se amestecă brânza de vaci cu zahăr sau condimente după gust, se frământă cu o furculiță și se întinde umplutura pe bucățile de aluat. Se ciupesc marginile găluștelor și se gătesc până când acestea se sparg, apoi se mai fierb încă 1 minut.

4. Colțunași cu brânză și stafide în apă

Colțunași cu brânză și stafide în apă
Colțunași cu brânză și stafide în apă

De fapt, aluatul cu apă este una dintre cele mai reușite soluții pentru colțunași.

Veți avea nevoie de: 250 ml apă, 550 g făină, 1 ou, 1 gălbenuș de ou, 250 g brânză de vaci, 70 g sultane, 60 g zahăr, 1 vârf de cuțit de sare, 1 vârf de cuțit de vanilină.

Mod de preparare : Se amestecă făina cernută, sarea și zahărul, se adaugă oul și apa caldă și se frământă aluatul. Se întinde aluatul ca o foaie subțire și se taie în cercuri. Se bat quark-ul, gălbenușul de ou, zahărul și vanilia, se amestecă cu sultaninele și se întinde umplutura pe aluat. Se ciupesc marginile și se fierb colțunașii în apă cu sare timp de 1-1,5 minute după ce au plutit.

5. Colțunași cu brânză si vanilie

Colțunași cu brânză si vanilie
Colțunași cu brânză si vanilie

Secretul principal al acestei rețete este modul neobișnuit în care se face aluatul.

Veți avea nevoie de: 3 ouă, 200 ml lapte, 50 g unt, 450 g făină, 500 g brânză de vaci, 4 linguri de zahăr, 0,5 linguriță de sare, 1 vârf de cuțit de vanilină.

Mod de preparare : Se împart ouăle în gălbenușuri și albușuri. Se freacă albușurile cu brânza de vaci, vanilia și jumătate din zahăr. Se aduce la fierbere laptele, untul și sarea. Se adaugă 2/3 cană de făină, se ia de pe foc și se amestecă până la omogenizare.

Se lasă aluatul să se răcească și se adaugă albușurile. Se amestecă din nou și se adaugă restul de făină. Se frământă aluatul timp de aproximativ 10 minute, se lasă să se odihnească timp de 20 de minute, se întinde subțire și se taie în cercuri.

Se pune umplutura de cașcaval pe fiecare, se strâng marginile și se fierb colțunașii în apă clocotită cu sare timp de 2-3 minute după ce au fost sparte.

6. Colțunași cu brânză și ceapă prăjită

Colțunași cu brânză și ceapă prăjită
Colțunași cu brânză și ceapă prăjită

O umplutură neobișnuită, dar foarte simplă, din ingredientele pe care le aveți la îndemână.

Veți avea nevoie de: 3 ouă, 100 ml apă, 300 g făină, 0,5 linguriță de sare, 150 g ceapă, 200 g brânză de vaci, 5 crenguțe de ierburi, condimente.

Mod de preparare : Se face un aluat omogen din 1 ou, apă rece, sare și făină. Se toacă mărunt ceapa și se prăjește până devine aurie. Se adaugă încă 2 ouă și se prăjesc până se înmoaie, amestecând.

Adăugați omleta la brânza de vaci, condimentele și ierburile tocate și amestecați. Se întinde aluatul, se taie în cercuri și se pune umplutura pe fiecare dintre ele.

Se ciupesc marginile și se fierb găluștele în apă clocotită timp de 2 minute după ce au plutit.

7. Colțunași cu aluat de drojdie cu brânză

Colțunași de drojdie cu brânză
Colțunași de drojdie cu brânză

Nu există drojdie în rețeta obișnuită de colțunași. Dar de ce să nu ne implicăm imaginația?

Veți avea nevoie de: 1 cană de chefir, 1 ou, 1 linguriță de drojdie uscată, 1 linguriță de sare, 2 linguri de zahăr, 550 g de făină, 350 g de cașcaval, 2 linguri de smântână, condimente.

Mod de preparare : Se amestecă chefirul cald, oul, drojdia, sarea și zahărul. Adăugați făina cernută pe rând, frământați aluatul și lăsați-l la crescut timp de 1 oră. Se amestecă brânza de vaci cu smântâna acră și se condimentează după gust.

Se împarte aluatul în porții, se modelează colțunașii și se presează umplutura în fiecare porție. Se fierb la aburi găluștele timp de aproximativ 5 până la 6 minute.

8. Colțunași cu brânză și verdețuri

Colțunași cu brânză și verdețuri
Colțunași cu brânză și verdețuri

O umplutură clasică pentru colțunași cu brânză.

Veți avea nevoie de: 400 g făină, 0,5 linguriță de sare, 200 ml apă, 300 g brânză de vaci, 1 ou, 70 g ceapă verde, câte o jumătate de lingură de pătrunjel și mărar, 50 ml ulei vegetal, condimente.

Preparare : Se amestecă făina și sarea, se încălzesc apa și uleiul și se adaugă apa fierbinte la făină. Se frământă până se obține un aluat tare și se lasă o jumătate de oră sub o folie alimentară.

Adăugați la cașcaval ierburi și condimente tocate după gust. Se întinde aluatul, se taie în cercuri și se pune umplutura. Se ciupesc găluștele și se pun în apă clocotită.

Se fierb până când plutesc și apoi se mai fierb încă 1,5 minute.

9. Colțunași cu brânză și spanac

Colțunași cu brânză și spanac
Colțunași cu brânză și spanac

Vă sugerăm să luați spanac congelat, deoarece este mult mai convenabil.

Veți avea nevoie de: 400g brânză, 150g spanac, 350g făină, 220ml apă fierbinte, 1 linguriță de sare, 1 albuș de ou, 2 linguri de ulei vegetal.

Mod de preparare : Se face un aluat neted din făină, sare, apă și ulei vegetal. Se prăjește spanacul până se evaporă umezeala și se condimentează după gust.

Se amestecă spanacul cu cașcavalul ras, albușul de ou și condimentele. Se întind rondele subțiri de aluat, se întinde umplutura, se strâng marginile împreună și se gătesc colțunașii timp de 5-7 minute.

10. Colțunași cu brânză și cireșe

Colțunași cu brânză, cele mai bune 15 rețete
Colțunași cu brânză și cireșe

Vă recomandăm să măsurați cireșele deodată fără semințe.

Veți avea nevoie de: 250 g cireșe, 520 g făină, 150 g brânză de vaci, 1 gălbenuș de ou, 75 g zahăr, 0,5 linguriță de sare, 300 ml apă.

Mod de preparare : Se frământă un aluat elastic cu apă caldă, făină și sare și se acoperă cu folie alimentară timp de o jumătate de oră. Se amestecă brânza de vaci cu zahărul și gălbenușul de ou și se adaugă cireșele.

Se întinde aluatul, se taie în cercuri și se întinde umplutura de cașcaval. Se ciupesc marginile colțunașilor și se fierb în apă cu sare timp de 3 minute după ce au plutit.

11. Colțunași cu brânză și afine

Colțunași cu brânză și afine
Colțunași cu brânză și afine

La colțunașii cu fructe de pădure, este important să respectați proporțiile și mai ales să strângeți bine marginile pentru a nu se desface.

Veți avea nevoie de: 650 g făină, 500 ml chefir, 4 linguri de zahăr, 0,5 linguriță de sare, 1 ou, 0,5 linguriță de sifon, 400 g brânză de vaci, 1/2 pungă de zahăr vanilat, 5 linguri de afine, 1 gălbenuș.

Mod de preparare : Se amestecă quark-ul cu gălbenușul de ou, zahărul vanilat și 3 linguri de zahăr granulat. Se amestecă ușor afinele. Se amestecă toate ingredientele uscate rămase, se adaugă oul și chefirul cald și se frământă până se obține un aluat tare.

Se lasă aluatul să crească timp de 20 de minute, apoi se întinde subțire și se taie în cercuri. Se pune umplutura pe ele, se strâng marginile și se fierb găluștele în apă clocotită până când plutesc, apoi se fierb încă 2 minute.

12. Colțunași cu cașcaval și brânză

Colțunași cu cașcaval și brânză
Colțunași cu cașcaval și brânză

Un amestec interesant de cașcaval și brânză tare dă o aromă mai strălucitoare.

Veți avea nevoie de: 500 g făină, 3 ouă, 1 lingură ulei vegetal, 200 ml apă caldă, 0,5 linguriță de sare, 500 g cașcaval, 200 g brânză tare, condimente.

Preparare: Se amestecă cașcavalul, brânza rasă, condimentele și 1 ou. Se bat încă 2 ouă în apă cu uleiul și sarea. Se adaugă făina, se frământă până se obține un aluat elastic, se lasă să se odihnească 15 minute și se întinde în strat subțire.

Se taie colțunașii în cercuri, se întinde umplutura, se ciupesc marginile și se fierb în apă clocotită timp de 2-3 minute după ce au plutit.

13. Colțunași cu brânză și cartofi

Colțunași cu brânză și cartofi
Colțunași cu brânză și cartofi

O rețetă de țară consistentă pentru o familie numeroasă.

Veți avea nevoie de: 450 g făină, 160 ml lapte, 4 ouă, 1 praf de sare, 500 g cașcaval, 500 g cartofi, condimente.

Preparare: Se amestecă făina cernută cu laptele și sarea și se bat 2 ouă. Se frământă până se obține un aluat elastic și se lasă să se odihnească. Se fierb cartofii și se pasează.

Se amestecă cu cașcavalul pasat, condimentele și încă 2 ouă. Se întinde aluatul, se taie în cercuri, se întinde umplutura și se sigilează marginile. Gătiți colțunașii timp de 5-7 minute în apă cu sare.

14. Colțunași cu brânză de vaci și mere

Colțunași cu brânză și cartofi
Colțunași cu brânză și cartofi

Pentru ca merele să nu fie crude, este mai bine să le caramelizăm în prealabil.

Veți avea nevoie de: 2 căni de făină, 1 ou, 0,5 linguriță de sare, 100 ml apă, 400 g brânză de vaci, 3 mere, 2 linguri de zahăr, 20 g unt.

Mod de preparare : Se cerne făina și sarea, se adaugă oul și apa rece și se frământă până se obține un aluat tare. Se curăță și se taie mărul mărunt. Se topește zahărul într-o tigaie, se adaugă untul și se topește. Adăugați merele și prăjiți-le, amestecând, timp de 3 minute.

Se amestecă merele cu cașcavalul. Se întinde aluatul și se taie în cercuri. Se pune umplutura, se strâng marginile împreună și se gătesc colțunașii până când se sparg, apoi se mai fierb încă 1,5 minute.

15. Colțunași cu ciocolată

Colțunași cu ciocolată
Colțunași cu ciocolată

De departe una dintre cele mai originale rețete de colțunași de casă.

Veți avea nevoie de: 600 g făină, 2 ouă, 1 lingură de ulei vegetal, 100 ml lapte, 150 ml apă fierbinte, 250 g brânză de vaci, 1 linguriță de zahăr vanilat, 0,5 linguriță de sare, 2 linguri de cacao, 4 linguri de zahăr.

Mod de preparare : Se face un aluat neted din făină cernută, sare, lapte, apă și 1 ou. Se separă jumătate din aluat și se amestecă cu cacao.

Se lasă ambele părți să crească timp de 20 de minute și apoi se întinde subțire în foi egale. Se ung cu apă, se așază una peste alta și se rulează. Se taie rulourile în bucăți.

Se bate brânza, încă 1 ou, zahărul obișnuit și cel vanilat și condimentele după gust. Întindeți colțunașii în cercuri, întindeți umplutura și strângeți marginile. Gătiți colțunașii în apă clocotită cu sare timp de aproximativ 7 minute.

Citește și aceste articole:

 • Pateu de ficat de pui de casă. 15 rețete grozave
  Descoperă 15 rețete grozave pentru pateu de ficat de pui de casă. Învață cum să prepari un pateu de ficat de pui gustos și sănătos, folosind ingrediente simple și naturale. Încearcă aceste rețete ușor de preparat și bucură-te de savoarea delicioasă a pateului de ficat de pui.
 • Cum să faci chipsuri acasă: 9 rețete ușoare
  Este greu să găsești oameni care să nu fie încântați de chipsuri, deoarece acestea sunt una dintre cele mai populare gustări din lume. În același […]
 • Pește prăjit, 20 de rețete de cărora este imposibil să le reziști
  Pregătește-te să descoperi cele mai bune 20 de rețete de pește prăjit! Fie că preferi peștele prăjit în crustă sau cu sosuri delicioase, avem toate reţetele de care ai nevoie pentru a te bucura de un prânz sau o cină savuroasă. Intră și descoperă rețeta perfectă pentru tine!
 • Bufet suedez, 20 de gustări și aperitive simple și delicioase
  Bufet suedez, locul masa ideala pentru un eveniment reușit! 20 retete de gustări și aperitive delicioase și simple, create cu produse proaspete și de calitate. Alegeți din opțiunile variate și savurați un meniu memorabil!
 • Colțunași cu brânză, cele mai bune 15 rețete
  Gustă din cei mai savurosi colțunași cu brânză! Descoperă 15 rețete delicioase și ușor de preparat pentru a servi o masă gustoasă în familie. Fie că sunt serviți simpli sau însoțiți de alte ingrediente, colțunașii cu brânză sunt un deliciu pentru toată lumea. Încearcă-i astăzi!
Colțunași cu brânză, cele mai bune 15 rețete

Articolele din acest site au rol informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica o rețetă, un sfat sau o dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau nu vă vor dăuna personal. Fiți prudenți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

Vă mulțumim că ați citit! Dacă acest articol vi se pare util și interesant, vă rugăm să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru a fi citit și de alții. În acest fel ne ajutați și ne motivați să scriem mai multe articole interesante.

Este dăunător să mănânci fructe după masă? Când, pentru cine și cât de multe fructe pot mânca?
Bufet suedez, 20 de gustări și aperitive simple și delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Închide
Categorii Articole
Închide Coșul Meu
Închide Wishlist
Închide
Închide
Categorii