2.7 C
București
joi, ianuarie 26, 2023

Creșterea numărului de cazuri de cancer la tineri este legată de rutina zilnică

Trebuie să citești asta...

Cercetătorii de la Universitatea din California au descoperit modul în care ceasul circadian afectează creșterea celulară, metabolismul și progresia tumorilor.

În acest studiu, cercetătorii au descoperit că atât perturbarea genetică, cât și cea de mediu a ceasului circadian contribuie la mutația supresorului tumoral adenomatous polyposis coli (APC), care se găsește în marea majoritate a cancerelor colorectale umane (CCR). Mutații punctiforme APC, deleții și evenimente de pierdere a heterozigozității (LOH) au fost raportate în ~80% din cazurile de CCR uman, iar aceste mutații sunt cele care determină inițierea dezvoltării adenomului intestinal.

“Ca societate, suntem expuși la mai mulți factori de mediu care ne influențează ceasul nostru biologic, inclusiv munca în ture de noapte, expunerea prelungită la lumină, modificări ale ciclurilor de somn/veghea și modificarea comportamentului alimentar”, a declarat Selma Masri, PhD, profesor asistent de chimie biologică la Școala de Medicină a UCI.

“În mod frapant, am observat o creștere alarmantă a mai multor tipuri de cancer cu debut tânăr, inclusiv a cancerului colorectal. Cauza care stă la baza acestei incidențe crescute a cancerului la adulții de 20 și 30 de ani rămâne nedefinită. Cu toate acestea, pe baza constatărilor noastre, credem acum că perturbarea ceasului circadian joacă un rol important.”

Potrivit National Institutes of Health, a existat o creștere alarmantă a cancerului colorectal cu debut precoce în rândul persoanelor tinere.

CITEȘTE ȘI:
Oamenii de știință au testat produse cosmetice cu prebiotice pe piele umană artificială

În prezent, aproape 10 la sută din cazurile de CCR sunt diagnosticate la persoane cu vârsta mai mică de 50 de ani, iar această tendință este în continuă creștere. Factorii de risc suspectați includ aspecte de mediu, cum ar fi stilul de viață și factorii alimentari, despre care se știe că afectează ceasul circadian.

Mutațiile APC sunt, de asemenea, asociate cu a doua lovitură în căile oncogene cheie, inclusiv Kras, Braf, p53 și Smad4, iar aceste mutații determină progresia spre adenocarcinom, contribuind în mod colectiv la evoluția bolii.

Descoperirile noastre implică acum perturbarea ceasului circadian în determinarea unor mutații genomice suplimentare care sunt esențiale pentru accelerarea cancerului colorectal.

Ceasul circadian este un stimulator biologic intern care guvernează numeroase procese fiziologice. Cercetările din cadrul Laboratorului Masri se concentrează în principal pe modul în care perturbarea ceasului circadian este implicată în dezvoltarea și progresia anumitor tipuri de cancer. Cercetătorii din cadrul Laboratorului Masri urmăresc în mod activ continuarea cercetărilor menite să definească modul în care ceasul circadian influențează alte tipuri de cancer.

Citește și aceste articole:

Articolele de pe acest site sunt prezentate doar în scop informativ. Administratorii site-ului nu sunt responsabili pentru încercarea de a aplica orice rețetă, sfat sau dietă și nici nu garantează că informațiile furnizate vă vor ajuta sau vă vor face rău personal. Fiți precauți și consultați întotdeauna un medic sau un nutriționist!

CITEȘTE ȘI:
Fructe împotriva demenței, depresiei și artritei

*Toate produsele recomandate sunt selectate de către echipa noastră editorială. Unele dintre articolele noastre includ link-uri afiliate. Dacă cumpărați ceva prin intermediul unuia dintre aceste link-uri, ne ajutați să câștigăm un mic comision de la vânzător și astfel să susținem scrierea de articole utile și de calitate.

Urmărește-ne și pe:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele rețete