12.6 C
București
miercuri, septembrie 28, 2022

14 Cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi

Trebuie să citești asta...

Organics Food
Organics Foodhttps://organicsfood.ro
Corpul tău este un templu, doar dacă îl tratezi ca atare. Mănâncă sănătos, gândește sănătos, trăiește mult și intens! Optând pentru o alimentație sănătoasă, îi asiguri organismului tău combustibilul și catalizatorii de care are nevoie pentru o viață plină de energie și bucurie.

Mulți oameni se bazează pe practicile de medicină alternativă atunci când vine vorba de promovarea sănătății și a stării de bine. Deși știința continuă să dezbată efectele acestora, unii găsesc beneficii în aceste forme de terapie alternativă. Dintre acestea, una dintre cele mai controversate este aplicarea pietrelor vindecătoare. Știți despre ele?

Cristalele, cum ar fi cuarțul, ametistul și jaspul, sunt folosite în anumite tradiții hinduse și budiste pentru a genera un echilibru între corp, minte și suflet. Cu toate acestea, efectele lor nu sunt susținute de dovezi științifice și există o anumită doză de scepticism în ceea ce le privește. Așadar, de ce le mai folosesc unii oameni?

Tipuri de pietre vindecătoare și utilizările lor

Datele istorice vorbesc despre pietrele vindecătoare ca despre o formă străveche de medicină naturală care promovează fluxul de energie în corp și în minte pentru a produce beneficii fizice și emoționale. Deși aceste efecte au fost infirmate de știință, unii oameni sunt încă atrași de semnificația și presupusele lor puteri.

CITEȘTE ȘI:
10 alimente care sunt foarte ușor de digerat

De fapt, unii experți sunt de acord că aceste tratamente pot funcționa într-adevăr pentru unele persoane, dar nu tocmai datorită proprietăților care le sunt atribuite. După cum explică un studiu publicat în The Permanente Journal, mintea are o capacitate de vindecare mai mare decât se crede în mod obișnuit.

Potrivit acestei cercetări, pietrele vindecătoare pot produce un efect psihologic indirect care ne afectează starea de spirit și modul în care facem față anumitor probleme de sănătate. Așadar, dacă vă gândiți să încercați pietrele vindecătoare, este important să evitați scepticismul cu privire la capacitățile lor și să fiți deschiși să le testați efectele.

Faceți cunoștință cu unele dintre cele mai frecvent utilizate pietre în secțiunea următoare.

Pietre de vindecare: Cuarțul roz

Se crede că cuarțul roz ajută la echilibrarea relațiilor tale. Datorită culorii sale, această piatră este asociată în mod obișnuit cu dragostea.

Literatura populară sugerează că cuarțul roz are, de asemenea, puterea de a aduce calmul în momentele de suferință. În plus, este ideal pentru consolidarea stimei de sine și a încrederii în sine.

14 cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi
Cuarțul roz este legat de relațiile umane, iar utilizarea sa în medicina alternativă se concentrează adesea pe dragoste.

Cuarțul alb sau cristal

Una dintre cele mai populare pietre de vindecare este cuarțul alb. De fapt, în multe culturi, acesta este numit “maestru vindecător”.

CITEȘTE ȘI:
Sindromul ARS: Entezopatia tendoanelor adductoare ale coapsei

Este adesea folosit ca adjuvant pentru a îmbunătăți memoria și concentrarea. În plus, se spune că stimulează sistemul imunitar și echilibrul fizic și mental.

Turcoazul

Această piatră prețioasă este folosită ca un aliat pentru a alinia corpul, mintea și sufletul. În acest sens, este o alegere bună pentru a echilibra emoțiile în momente de angoasă sau disperare.

În ceea ce privește proprietățile fizice, unii spun că ajută la îngrijirea sănătății respiratorii și osoase.

Pietre de vindecare: Ochiul de tigru

Ochiul de tigru este una dintre cele mai curioase pietre vindecătoare. De obicei, este asociată cu puterea și motivația. Astfel, mulți susțin că ajută la depășirea fricii, a anxietății sau a situațiilor de nesiguranță.

De asemenea, este considerată o amuletă pentru a ajuta în chestiuni profesionale.

Ametistul

Din punct de vedere istoric, ametistul a fost folosit ca o piatră protectoare și purificatoare. În special, este util pentru a elimina gândurile negative și pentru a găsi înțelepciunea spirituală.

Este, de asemenea, un aliat pentru persoanele cu probleme de somn, deoarece se crede că favorizează odihna. Totuși, nu există dovezi care să susțină acest lucru. Între timp, există alte afirmații potrivit cărora ajută la reducerea anumitor afecțiuni și la eliminarea impurităților din organism.

Pietre vindecatoare: Jasper

În practicile de medicină complementară, jaspul este folosit de obicei în situații de stres ridicat. Se aplică pentru a “absorbi” vibrațiile negative și pentru a stimula gândirea rapidă.

CITEȘTE ȘI:
Fasolea roșie: Beneficii sănătate, nutriție, rețete

De asemenea, transmite curaj și încredere. Prin urmare, este utilă în situațiile care necesită claritate mentală.

Obsidianul

Aceasta este una dintre pietrele de vindecare cu cele mai strânse legături cu echilibrul minte-corp..Dovezile anecdotice sugerează că reduce blocajele mentale și promovează autocompătimirea.

În ceea ce privește partea fizică, unii susțin că poate ajuta la sănătatea digestivă și la detoxifiere.

Safirul

Neliniștea, stările de tristețe și angoasa sunt câteva dintre emoțiile pe care safirul ajută la depășirea acestora. Unele persoane îl folosesc și ca amuletă pentru a atrage prosperitatea și calmul.

Între timp, întărește și intuiția și ajută la luarea deciziilor. Alte beneficii au legătură cu sângele, vederea și sănătatea emoțională.

Pietre vindecătoare: Rubinul

Considerat o piatră prețioasă, rubinul este legat de senzualitate, sexualitate și intelect. Este folosit pentru a genera un echilibru în vitalitate și energie.

La rândul său, se crede că ajută la stimularea sistemului circulator și promovează eliminarea toxinelor.

Citrinul

Dacă sperați să promovați optimismul și motivația, nu puteți rata citrinul când vine vorba de terapiile cu pietre vindecătoare. Este folosit ca aliat pentru a obține mindfulness și pentru a activa creativitatea. De fapt, unii cred chiar că este ideal pentru a depăși temerile.

Piatra lunii

Se spune că acest cristal reprezintă “noi începuturi”. Din acest motiv, este util în timpul proceselor de creștere interioară. De altfel, unii mai susțin că ajută la reducerea sentimentelor de stres și instabilitate, sporind în același timp gândirea pozitivă și inspirația.

CITEȘTE ȘI:
Murele: 6 beneficii pentru sănătate + Nutriție

Piatră de sânge

Piatra de sânge este folosită ca “scut” împotriva energiilor rele în cultura populară. De asemenea, se crede că ajută la îmbunătățirea circulației și a vitalității generale.

În ceea ce privește sentimentele, ajută la reducerea iritabilității, a agresivității și a nerăbdării.

Pietre vindecătoare: Granatul

Granatul este asociat cu creșterea libidoului. Este adesea folosit pentru a spori intimitatea și pentru a reduce problemele care afectează viața sexuală a unei persoane. Pe de altă parte, este legată și de creativitate și de încrederea în sine.

Peridotul

Folosirea peridotului în terapia cu pietre vindecătoare ajută la depășirea situațiilor de decădere sau depresie. Reprezintă dreptatea, dragostea și afecțiunea pentru ceilalți. Unii o numesc “piatra fericirii”.

14 cristale și pietre vindecătoare despre care trebuie să știi
Gemoterapia este o formă a acestei medicini alternative. Ea se concentrează pe utilizarea pietrelor prețioase pentru terapie.

Ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți cele mai bune pietre vindecatoarere?

Primul lucru de reținut este că pietrele vindecătoare nu sunt un tratament de primă intenție pentru problemele de sănătate. Deși li se atribuie unele beneficii, ar trebui să vă consultați întotdeauna mai întâi medicul dumneavoastră. Aceste cristale ar trebui să fie doar un compliment, indiferent de situație.

Cu această claritate, cel mai bun mod de a le alege pe cele mai potrivite este să identificați ceea ce simțiți. Ar trebui să selectați cea mai bună piatră în funcție de situația dvs. actuală.

CITEȘTE ȘI:
Obiceiuri de mic dejun pentru un intestin sănătos

O opțiune bună este să le integrezi în practicile de meditație sau de mindfulness. Ele pot fi introduse și în accesorii de uz zilnic, cum ar fi bijuteriile sau rozariile.

Pentru a le îngriji, este suficient să le clătiți cu apă rece și puțină sare de mare. Potrivit literaturii populare, acesta este modul corect de curățare și de eliminare a energiilor “absorbite”. După aceasta, ar trebui să le lăsați să se usuce la lumina soarelui.

Ce ar trebui să vă amintiți despre pietrele vindecătoare?

Utilizarea cristalelor sau a pietrelor de vindecare datează din cele mai vechi timpuri. Culturi precum hinduismul și budismul promovează utilizarea lor ca modalitate de a atinge o stare de echilibru fizic și mental. Și, deși efectele lor nu sunt dovedite de știință, mii de oameni continuă să aibă încredere în puterea lor.

În termeni generali, utilizarea lor este considerată inofensivă, atâta timp cât este complementară unui tratament medical profesionist. În niciun caz, utilizarea pietrelor vindecătoare nu trebuie să înlocuiască tratamentele prescrise de profesioniștii din domeniul medical sau al sănătății mintale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -

Ultimele rețete